3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το σπίτι σου


Με έναν 3D εκτυπωτή στο χώρο σου έχεις τη δυνατότητα να εκτυπώσεις οτιδήποτε χρειάζεται το σπιτικό ή το γραφείο σου. Εντοπίζεις ένα πρόβλημα και το λύνεις σχεδιάζοντας και φτιάχνοντας ένα αντικείμενο που ταιριάζει ακριβώς στα μέτρα σου. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, σήμερα θα δούμε δέκα πράγματα τα οποία είναι χρήσιμα σε οποιοδήποτε σπίτι.

#1 Μία minimal παπουτσοθήκη


Όταν ψάχνεις να αγοράσεις μία παπουτσοθήκη πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου το χώρο που θα την τοποθετήσεις, τον αριθμό των παπουτσιών που θέλεις να αποθηκεύσεις και φυσικά να ταιριάζει με τα έπιπλά σου. Το πρόβλημα είναι ότι αν αλλάξει ένα από τα τρία, τότε μάλλον θα πας για καινούρια.

Με αυτά τα ατομικά στηρίγματα για παπούτσια, μπορείς να γεμίσεις έναν ολόκληρο τοίχο με όσα ζευγάρια θέλεις και αν η συλλογή σου μεγαλώσει, να εκτυπώσεις ακόμη περισσότερα. Τα κολλάς σε μία λεία επιφάνεια με ταινία διπλής όψης 3M και απλά κρεμάς τα παπούτσια σου εκεί.


#2 Αξεσουάρ για να κρατάς την πόρτα ανοιχτή


Αν κάθε φορά που ανοίγεις τις μπαλκονόπορτες για να αεριστεί το σπίτι, οι εσωτερικές πόρτες κλείνουν απότομα λόγω του ρεύματος που δημιουργείται, αυτό το αξεσουάρ θα σου δώσει τη λύση. Κολλάς με ταινία διπλής όψης το ένα μέρος στην πόρτα και το άλλο στο σοβατεπί και με αυτό τον τρόπο ασφαλίζεις την πόρτα κρατώντας την ανοιχτή. Βοηθάει επίσης αν κατά το άνοιγμα το χερούλι χτυπάει στον τοίχο.


Διαφήμιση

#3 Σουβέρ για τα ποτήρια με infill σχέδια


Τα σουβέρ δεν είναι ένα ακριβό αξεσουάρ για να αγοράσεις, αλλά αν είσαι φαν του 3D printing, τα συγκεκριμένα θα τα λατρέψεις. Βασίζονται στο infill, στα γεωμετρικά σχέδια με τα οποία γεμίζει ο εκτυπωτής μας τα μοντέλα στο εσωτερικό τους, που κάποιος σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει για ομορφιά. Μπορεί να φαίνεται απλό αντικείμενο αλλά θα πρέπει να παίξεις με τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σου για να πετύχεις αυτά τα σχέδια. Σίγουρα όμως αξίζει τον κόπο.



#4 Επεκτεινόμενο καλάθι για το ξηροκάρπιο


Θυμάστε τα γυάλινα σκεύη με τις πολλές θήκες που είχαν οι γονείς μας για να σερβίρουν ξηρούς καρπούς; Στην εποχή του 3D printing μπορείς να φτιάξεις ένα παρόμοιο σκεύος, το οποίο όμως διπλώνει για εύκολη αποθήκευση. Είναι δύσκολο στην εκτύπωση γιατί περιλαμβάνει κινούμενα μέρη, αλλά με μία καλή ρύθμιση του εκτυπωτή βγαίνει τέλειο.



#5 Η αυτοποτιζόμενη γλάστρα για τους τεμπέληδες


Θέλεις να έχεις φυτά και άλλα λουλούδια στο σπίτι σου αλλά ξεχνάς να τα ποτίζεις συχνά; Με αυτή την αυτοποτιζόμενη γλάστρα το έλυσες το πρόβλημά σου. Αποτελείται από δύο μέρη. Το ένα είναι η γλάστρα στην οποία τοποθετείς το χώμα με το φυτό σου και το άλλο είναι μία μικρή δεξαμενή την οποία γεμίζεις με νερό από την ειδική υποδοχή. Γεμίζοντας λοιπόν τη δεξαμενή, το φυτό "δροσίζεται" μόνο του για αρκετές μέρες χωρίς να χρειάζεται τη δική μας προσοχή.



Διαφήμιση

#6 Ολοκληρωμένο αξεσουάρ οργάνωσης κοσμημάτων


Όλες οι γυναίκες διαθέτουν κοσμήματα. Αυτό που δεν έχουν όμως είναι ένα ολοκληρωμένο αξεσουάρ  για την οργάνωση και την αποθήκευσή τους. Με αυτό το σχέδιο λοιπόν μπορείς να κρεμάσεις κάθε είδους σκουλαρίκι ή κολιέ και να τοποθετήσεις στο συρτάρι του τα δαχτυλίδια και τα βραχιόλια σου. Όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα που έλεγε και η διαφήμιση.


#7 Γωνίες για συμμάζεμα καλωδίων


Δεν υπάρχει σπίτι που να μην είναι γεμάτο με καλώδια, ειδικά κάτω από το τραπεζάκι της τηλεόρασης. Σίγουρα θα καταφέρεις να τα κρύψεις αλλά όταν έρθει η ώρα να σκουπίσεις, θα σε δυσκολέψουν πάρα πολύ. Ειδικά αν έχεις καμία ρομποτική σκούπα σαν κι αυτή, μπορεί να τα τραβήξει και να σου κάνει ζημιές. Αν όμως εκτυπώσεις αυτές τις γωνίες που θα σε βοηθήσουν να τακτοποιήσεις τα καλώδιά σου κοντά στον τοίχο, δε θα έχεις ποτέ ξανά πρόβλημα μαζί τους.



#8 Διάφορες κρεμάστρες για όλα τα γούστα


Όσες κρεμάστρες και να έχει το σπίτι σου ποτέ δεν είναι αρκετές. Πέρα από τις μόνιμες που τις βιδώνουμε στον τοίχο, είναι επίσης πολύ βολικό να έχεις και μερικές αφαιρούμενες που μπαίνουν πάνω σε πόρτες. Με αυτό λοιπόν το σετ κρεμαστρών, μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του σπιτιού μας, καθώς περιλαμβάνουν μοντέλα για όλα τα γούστα.



#9 Ένας κουμπαράς για αποταμίευση


Η αποταμίευση είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που δίνουμε στα παιδιά μας και δε γίνεται χωρίς να έχουμε έναν κουμπαρά. Ακόμη και αν αποθηκεύεις εκεί τα ψιλά σου κάθε μέρα, θα έρθει κάποια στιγμή η μέρα που θα τα χρειαστείς και θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου για αυτό. Με αυτόν τον αστείο κουμπαρά λοιπόν μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας.


#10 Ένα ιδιαίτερο πορτατίφ για το υπνοδωμάτιο


Τα αντικείμενα που θα εκτυπώσεις δε χρειάζεται να είναι μόνο πρακτικά αλλά και διακοσμητικά. Με αυτό λοιπόν το φωτιστικό μπορείς να δώσεις ένα ιδιαίτερο στυλ στο δωμάτιό σου. Πρόκειται στην ουσία για μία φωλιά στο κέντρο της οποία μπορείς να τοποθετήσεις ένα LED με μπαταρία ή ένα ηλεκτρικό ρεσό. Δε χρειάζεται λοιπόν να συνδυαστεί με κάποια ηλεκτρική εγκατάσταση όπως άλλα μοντέλα του είδους


Πληροφορίες


  • Ακολουθήστε μας στο Instagram για να δείτε τις δικές μας εκτυπώσεις.
  • Ο εκτυπωτής που χρησιμοποιούμε είναι ο Creality3D CR-10.
  • Για μια καλή και φθηνή λύση, θα σας προτείνουμε τον Creality3D Ender-3.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter