Gallery Go | Η νέα ελαφριά έκδοση του Google Photos για συσκευές με Android Go

Gallery Go Android app

Το Android Go είναι η ελαφριά έκδοση του λειτουργικού συστήματος που έχει φτιαχτεί για συσκευές με περιορισμένες δυνατότητες όπως το Redmi Go και το Nokia 2.1. Πέρα από τις εσωτερικές ρυθμίσεις που διαθέτει για να τρέχει πιο γρήγορα, έχει και ένα σετ από "lite" εφαρμογές, οι οποίες είναι κομμένες και ραμμένες για αυτές τις συσκευές. Πρόσφατα η Google πρόσθεσε άλλη μία χρήσιμη εφαρμογή, το Gallery Go, η οποία είναι στην πραγματικότητα η ελαφριά έκδοση του Google Photos.

Είδαμε τις προάλλες τις 13 εφαρμογές που πρέπει να έχει κάθε συσκευή με Android Go και η αλήθεια είναι ότι μας παραξένεψε το γεγονός ότι η Google δεν είχε έτοιμη εξ' αρχής μία πρόταση για την προβολή και την επεξεργασία των φωτογραφιών μας. Για αυτό το λόγο προτείναμε το Focus Go, το οποίο είναι εξαιρετικό για αυτά που προσφέρει, αλλά δε σου επιτρέπει να επεξεργαστείς τις φωτογραφίες σου χωρίς να εγκαταστήσεις μια τρίτη εφαρμογή.

Διαφήμιση
-

Τι προσφέρει το Gallery Go;


Το Gallery Go καταλαμβάνει μόλις 10MB στη μνήμη και διαθέτει ένα εξαιρετικά απλό μενού, στο οποίο μπορούμε να δούμε όλες τις φωτογραφίες μαζί ή ανά φάκελο. Έχει τις ρυθμίσεις επεξεργασίας του Google Photos και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να βάλουμε φίλτρα και να κάνουμε περικοπή και περιστροφή στις φωτογραφίες, ενώ το καλύτερο είναι η αυτόματη βελτίωση που είναι πάντα χρήσιμη για γρήγορες διορθώσεις.

Το χαρακτηριστικό που κάνει το Gallery Go να ξεχωρίζει είναι ότι κάθε βράδυ αναλύει τις φωτογραφίες και τις κατηγοριοποιεί αυτόματα ανάλογα με το θέμα τους! Όσο περισσότερο το χρησιμοποιούμε δηλαδή, θα αρχίσουμε να βλέπουμε κατηγορίες όπως "Πρόσωπα", "Φύση", "Έγγραφα", "Βίντεο" και λοιπά.

Gallery Go Android app

Αν και είναι φτιαγμένο για Android Go συσκευές, μπορούμε να το εγκαταστήσουμε σε όποιο smartphone θέλουμε, ενώ είναι ιδανικό για τους γηραιότερους που δε σκαμπάζουν και πολλά από τεχνολογία.

Θα το βρείτε στο Google Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter