Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Your system is updated... but maybe it isn't

Εγώ και ο φίλος μου ο Δημήτρης έχουμε αγοράσει την ίδια συσκευή, το Xiaomi Mi A2. Πρόκειται για ένα μοντέλο της σειράς Android One, το οποίο λαμβάνει κάθε μήνα την ενημέρωση ασφαλείας της Google και αυτός ήταν εξ' αρχής ο λόγος που το επιλέξαμε. Όλα αυτά στη θεωρία γιατί στην πράξη η δική μου συσκευή αναβαθμίζεται κανονικά, ενώ η δική του όχι. Το ψάξαμε λοιπόν το θέμα και καταλήξαμε ότι πιθανότατα φταίει η... Wind για αυτό!

Η αγορά έγινε από διαφορετικά σημεία. Εγώ το πήρα από την Κίνα, ενώ ο Μήτσος από την Ελλάδα, αλλά και οι δύο συσκευές φοράνε την επίσημη ROM της Xiaomi. Από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα, η δική μου συσκευή στην οποία χρησιμοποιώ SIM κάρτα της Vodafone, λαμβάνει ανελλιπώς τις μηνιαίες αναβαθμίσεις. Οι αναβαθμίσεις του Δημήτρη όμως, ο οποίος χρησιμοποιεί κάρτα της Wind, κόλλησαν κάποια στιγμή στο Δεκέμβριο του 2018. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι για αυτό και αρχίσαμε να δοκιμάζουμε τις κλασικές μεθόδους, όπως διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο "Πλαίσιο Υπηρεσιών Google" και άλλα τέτοια. Αυτό που τελικά μας έλυσε το πρόβλημα ήταν η αφαίρεση της κάρτας SIM της Wind και μας έκανε τρομερή εντύπωση!

Διαφήμιση

Αν δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις δοκίμασε αυτό...


Βρήκαμε στα φόρουμ και δοκιμάσαμε διάφορες μεθόδους, κάποιες από τις οποίες μας προέτρεπαν να συνδεθούμε μέσω VPN σε έναν πολωνικό server και να  κλείσουμε το GPS, προφανώς για να μη φαίνεται ότι η συσκευή είναι στην Ελλάδα. Αν το πρόβλημα ήταν όντως η τοποθεσία, τότε δε θα έπρεπε ούτε η δική μου συσκευή να αναβαθμίζεται κι έτσι απορρίψαμε τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Δοκιμάσαμε επίσης διάφορους συνδυασμούς πριν καταλήξουμε ότι για το πρόβλημα φταίει η κάρτα της Wind κι έτσι η τελική διαδικασία που κάναμε (και κάνουμε κάθε μήνα πλέον) είναι η εξής:

Βγάζουμε την κάρτα SIM από τη συσκευή. Πηγαίνουμε "Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και ειδοποιήσεις" και ενεργοποιούμε την "Εμφάνιση συστήματος". Στη συνέχεια κάνουμε "Διαγραφή αποθηκευτικού χώρου" στις ακόλουθες εφαρμογές:

  1. Πλαίσιο Υπηρεσιών Google
  2. Google
  3. Υπηρεσίες Google Play
  4. Ενοποιημένη τοποθεσία
  5. LocationServices
  6. Μεταφορά αντιγράφων ασφαλείας Google

Delete app storage

Μόλις τελειώσουμε με αυτά, τσεκάρουμε για νέα αναβάθμιση συστήματος πηγαίνοντας "Ρυθμίσεις > Σύστημα > Σύνθετες > Ενημέρωση συστήματος".

Update Android smartphone

Διαφήμιση

Τι συμβαίνει με τη Wind;


Αφού λύσαμε το πρόβλημά μας δοκιμάσαμε κάτι ακόμα, για να σιγουρευτούμε στο 100% ότι η κάρτα SIM είναι αυτή που το δημιούργησε εξ' αρχής. Την ώρα που το smartphone κατέβαζε την αναβάθμιση, βάλαμε την κάρτα SIM στη θέση της και μόλις η συσκευή την αναγνώρισε, η ενημέρωση εξαφανίστηκε!

Τι συμβαίνει λοιπόν με τη Wind; Μήπως η κάρτα SIM που έχουμε είναι παλιά και στις νεότερες δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα; Μήπως έχει δώσει τον κωδικό παρόχου της στη Xiaomi για να μη λαμβάνουν αναβαθμίσεις οι συσκευές με SIM της Wind, με σκοπό να μην παρέχει υποστήριξη; Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρουμε. Πάντως στα φόρουμ διαβάσαμε ότι έχει πολύς κόσμος το ίδιο πρόβλημα με κάρτες SIM της Wind συγκεκριμένα.

Επειδή λοιπόν όλο αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση, θα θέλαμε να μάθουμε αν έχετε και εσείς προβλήματα αναβαθμίσεων με τη συγκεκριμένη συσκευή ή με οποιοδήποτε Android One smartphone, τα οποία λύνονται με την αφαίρεση της κάρτας SIM ασχέτως σε ποια εταιρία ανήκει.

Σημείωση:
Με το παρόν άρθρο δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να βλάψουμε τη Wind ή να πούμε ότι οι άλλες εταιρίες στην Ελλάδα είναι καλύτερες. Απλώς αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα, το οποίο έτυχε να συμβαίνει με δική της κάρτα SIM.

Σχόλια

  1. Καλησπέρα παιδιά αντιμετωπίζω παρόμοιο πρόβλημα να πω πως η sim μου είναι στην Vodafone . Έχω το xiaomi note 10 pro και ο αδερφός μου ακριβώς το ίδιο , σε εκείνον έχει αναβαθμιστεί σε miui 12 με ενημέρωση ασφαλείας 01 08 2020 και σε εμένα ακόμα τίποτα με ενημέρωση ασφαλείας 01 06 2020, μπορώ να κάνω κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι πέραν του να περιμένεις.

      Πιστεύω ότι έχει καθυστερήσει σε εσένα γιατί πάντα δίνουν την αναβάθμιση σε δόσεις.

      Πάντως αν δε σου έρθει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου τότε θα πρέπει να ανησυχείς.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα παιδιά κι εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Έχω το mi note 10 έχουμε μέσα Δεκεμβρίου κι ακόμα δεν έχει έρθει ενημέρωση για miui 12 και δε ξέρω που να απευθυνθώ. Δε μπορώ να το εγκαταστήσω χειροκίνητα γιατί φοβάμαι και οποίο τρόπο έχω δει στο ίντερνετ με αλλαγή τοποθεσίας κλπ δεν έχει λειτουργήσει. Εάν μπορείτε να βοηθήσετε θα ήταν μεγάλη μου χαρά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter