Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Your system is updated... but maybe it isn't

Εγώ και ο φίλος μου ο Δημήτρης έχουμε αγοράσει την ίδια συσκευή, το Xiaomi Mi A2. Πρόκειται για ένα μοντέλο της σειράς Android One, το οποίο λαμβάνει κάθε μήνα την ενημέρωση ασφαλείας της Google και αυτός ήταν εξ' αρχής ο λόγος που το επιλέξαμε. Όλα αυτά στη θεωρία γιατί στην πράξη η δική μου συσκευή αναβαθμίζεται κανονικά, ενώ η δική του όχι. Το ψάξαμε λοιπόν το θέμα και καταλήξαμε ότι πιθανότατα φταίει η... Wind για αυτό!

Η αγορά έγινε από διαφορετικά σημεία. Εγώ το πήρα από την Κίνα, ενώ ο Μήτσος από την Ελλάδα, αλλά και οι δύο συσκευές φοράνε την επίσημη ROM της Xiaomi. Από το Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και σήμερα, η δική μου συσκευή στην οποία χρησιμοποιώ SIM κάρτα της Vodafone, λαμβάνει ανελλιπώς τις μηνιαίες αναβαθμίσεις. Οι αναβαθμίσεις του Δημήτρη όμως, ο οποίος χρησιμοποιεί κάρτα της Wind, κόλλησαν κάποια στιγμή στο Δεκέμβριο του 2018. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι για αυτό και αρχίσαμε να δοκιμάζουμε τις κλασικές μεθόδους, όπως διαγραφή της προσωρινής μνήμης στο "Πλαίσιο Υπηρεσιών Google" και άλλα τέτοια. Αυτό που τελικά μας έλυσε το πρόβλημα ήταν η αφαίρεση της κάρτας SIM της Wind και μας έκανε τρομερή εντύπωση!

Διαφήμιση

Αν δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις δοκίμασε αυτό...


Βρήκαμε στα φόρουμ και δοκιμάσαμε διάφορες μεθόδους, κάποιες από τις οποίες μας προέτρεπαν να συνδεθούμε μέσω VPN σε έναν πολωνικό server και να  κλείσουμε το GPS, προφανώς για να μη φαίνεται ότι η συσκευή είναι στην Ελλάδα. Αν το πρόβλημα ήταν όντως η τοποθεσία, τότε δε θα έπρεπε ούτε η δική μου συσκευή να αναβαθμίζεται κι έτσι απορρίψαμε τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

Δοκιμάσαμε επίσης διάφορους συνδυασμούς πριν καταλήξουμε ότι για το πρόβλημα φταίει η κάρτα της Wind κι έτσι η τελική διαδικασία που κάναμε (και κάνουμε κάθε μήνα πλέον) είναι η εξής:

Βγάζουμε την κάρτα SIM από τη συσκευή. Πηγαίνουμε "Ρυθμίσεις > Εφαρμογές και ειδοποιήσεις" και ενεργοποιούμε την "Εμφάνιση συστήματος". Στη συνέχεια κάνουμε "Διαγραφή αποθηκευτικού χώρου" στις ακόλουθες εφαρμογές:

  1. Πλαίσιο Υπηρεσιών Google
  2. Google
  3. Υπηρεσίες Google Play
  4. Ενοποιημένη τοποθεσία
  5. LocationServices
  6. Μεταφορά αντιγράφων ασφαλείας Google

Delete app storage

Μόλις τελειώσουμε με αυτά, τσεκάρουμε για νέα αναβάθμιση συστήματος πηγαίνοντας "Ρυθμίσεις > Σύστημα > Σύνθετες > Ενημέρωση συστήματος".

Update Android smartphone

Διαφήμιση

Τι συμβαίνει με τη Wind;


Αφού λύσαμε το πρόβλημά μας δοκιμάσαμε κάτι ακόμα, για να σιγουρευτούμε στο 100% ότι η κάρτα SIM είναι αυτή που το δημιούργησε εξ' αρχής. Την ώρα που το smartphone κατέβαζε την αναβάθμιση, βάλαμε την κάρτα SIM στη θέση της και μόλις η συσκευή την αναγνώρισε, η ενημέρωση εξαφανίστηκε!

Τι συμβαίνει λοιπόν με τη Wind; Μήπως η κάρτα SIM που έχουμε είναι παλιά και στις νεότερες δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα; Μήπως έχει δώσει τον κωδικό παρόχου της στη Xiaomi για να μη λαμβάνουν αναβαθμίσεις οι συσκευές με SIM της Wind, με σκοπό να μην παρέχει υποστήριξη; Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξέρουμε. Πάντως στα φόρουμ διαβάσαμε ότι έχει πολύς κόσμος το ίδιο πρόβλημα με κάρτες SIM της Wind συγκεκριμένα.

Επειδή λοιπόν όλο αυτό μας έκανε μεγάλη εντύπωση, θα θέλαμε να μάθουμε αν έχετε και εσείς προβλήματα αναβαθμίσεων με τη συγκεκριμένη συσκευή ή με οποιοδήποτε Android One smartphone, τα οποία λύνονται με την αφαίρεση της κάρτας SIM ασχέτως σε ποια εταιρία ανήκει.

Σημείωση:
Με το παρόν άρθρο δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να βλάψουμε τη Wind ή να πούμε ότι οι άλλες εταιρίες στην Ελλάδα είναι καλύτερες. Απλώς αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα, το οποίο έτυχε να συμβαίνει με δική της κάρτα SIM.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Android | Κανε οποιοδήποτε smartphone να φορτίζει ασύρματα!

Android | Είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα φετινό μεσαίο smartphone παρά μία παλιά ναυαρχίδα

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!