Meizu Zero | Το πρώτο smartphone χωρίς θύρα φόρτισης, ηχείο και άλλα... περιττά πράγματα!


Οι περισσότεροι κατασκευαστές εστιάζουν φέτος στην εξάλειψη του "notch", ετοιμάζοντας συσκευές με τρύπα στην οθόνη, ενώ λίγοι αλλά ηρωϊκοι προσπαθούν να μας φέρουν τα πρώτα αναδιπλούμενα smartphone. Η γνωστή μας Meizu δε συγκινείται από αυτές τις δύο προσπάθειες και στο δικό της όραμα, φαντάζεται συσκευές χωρίς καμία θύρα και κανένα φυσικό πλήκτρο! Γέννημα αυτού του οράματος είναι το Meizu Zero, το ερώτημα όμως είναι αν αυτό είναι το μέλλον ή αν πρόκειται για μία κίνηση εντυπωσιασμού.

Το Meizu Zero είναι η τυπική ναυαρχίδα του 2019, καθώς φοράει τον Snapdragon 845 επεξεργαστή, έχει OLED οθόνη 5.9" και διαθέτει μία διπλή βασική κάμερα στα 20MP και τα 12MP. Το ενδιαφέρον στοιχείο του βρίσκεται όμως σε αυτά που δε διαθέτει και δεν είναι λίγα! Δεν έχει για παράδειγμα θύρα φόρτισης και σύνδεσης με υπολογιστή, δεν έχει πλήκτρα power και αυξομείωσης έντασης του ήχου, ενώ δεν έχει ηχείο, ούτε θύρα για κάρτα SIM; Πόσο λειτουργικό είναι όμως όλο αυτό;

Διαφήμιση

Τρομερή ιδέα ή να 'χαμε να λέγαμε;


Κατ' αρχάς πρέπει να πούμε ότι δε βλέπουμε και καμιά νέα τεχνολογία στο Zero ή μάλλον όσα περιλαμβάνει τα έχουμε δει και αλλού. Απλώς είναι η πρώτη φορά που τα βλέπουμε μαζί. Να πούμε επίσης ότι τμηματικά όλες οι ιδέες της Meizu μπορεί να πιάσουν τόπο, αλλά συνολικά είναι δύσκολο να πάμε στο άμεσο μέλλον σε συσκευές χωρίς καθόλου θύρες και πλήκτρα. Ρωτήσαμε τη Meizu (λέμε τώρα) για τα προβλήματα που δημιούργησε η ίδια με την κατασκευή του Zero και πήραμε τις ακόλουθες απαντήσεις:

  • Πού πήγε ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ξεκλειδώσω το κινητό μου; Κάτω από την οθόνη ρε φίλε, το έχει και το Huawei Mate 20 Pro.
  • Πώς θα φορτίζω τη συσκευή μου τώρα που δεν έχει θύρα φόρτισης; Με τον ασύρματο φορτιστή που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.
  • Πώς θα αυξήσω την ένταση του ήχου αφού δεν έχει κουμπιά; Αγγίζοντας το πλαϊνό μέρος της συσκευής, στο οποίο υπάρχουν "εικονικά" πλήκτρα. Δεν έχεις δει το HTC U12+;
  • Πώς θα κάνω επανεκκίνηση χωρίς πλήκτρο Power; Με τον ίδιο τρόπο που είπαμε για τον ήχο.
  • Πώς θα κάνω hard reset αν κολλήσει το Android; Με τη βοήθεια μιας καρφίτσας, από τη μικρή τρύπα που βρίσκεται δίπλα στο μικρόφωνο. Όλες οι συσκευές πλην smartphone έτσι το κάνουν.
  • Πώς θα βάλω την SIM μου μέσα; Δε θα τη βάλεις γιατί υποστηρίζει e-SIM. Τώρα θα πρέπει απλά να περιμένεις και την Cosmote / Vodafone / Wind να το υποστηρίξει.
  • Τα ακουστικά μου πώς θα τα συνδέσω χωρίς θύρες; Πάρε Bluetooth, είναι πιο ωραία.
  • Αφού δεν έχει ηχείο, πώς θα ακούω τη μουσική μου; Έχουμε βάλει την τεχνολογία mSound 2.0, με την οποία η οθόνη πάλλεται στους ρυθμούς της μουσικής σου και από εκεί δημιουργείται ο ήχος.


Διαφήμιση

Πολύ ωραία όλα αυτά. Αν θέλουμε όμως να συνδέσουμε το κινητό μας στον υπολογιστή για να μεταφέρουμε τα αρχεία μας, τι πρέπει να κάνουμε; Μία λύση είναι να το κάνουμε ασύρματα φυσικά, αλλά η ταχύτητα ασύρματης μετάδοσης δεδομένων δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια την ταχύτητα της ενσύρματης. Δηλαδή το πιο απλό πράγμα στον κόσμο, γίνεται αυτομάτως αργό και περίπλοκο. Αν επίσης θέλουμε να συνδέσουμε επάνω του ένα USB στικάκι, ένα ποντίκι, ένα πληκτρολόγιο ή μία οθόνη για να δουλέψουμε σαν σε desktop, πώς θα το κάνουμε; Πολύ απλά δε θα το κάνουμε.

Από την άλλη μεριά όμως, η εξάλειψη θυρών και εγκοπών σε ένα smartphone, το κάνει αυτομάτως αδιάβροχο. Αν και δε γνωρίζουμε ποιο είναι το rating του Meizu Zero, θα πρέπει να είναι το υψηλότερο που υπάρχει, αλλιώς δε δικαιολογούνται όλα αυτά που θα αφήσουμε πίσω, αν το αποκτήσουμε.


Το Meizu Zero μπορεί λοιπόν είναι μάλλον μία κίνηση εντυπωσιασμού και να μην περπατήσει ποτέ σαν ιδέα, γιατί πολύ απλά θέλουμε οι συσκευές μας να έχουν επιλογές συνδεσιμότητας, έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουμε και με εναλλακτικούς τρόπους. Είναι ωραίο όμως να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμη ιδέες, που μπορεί να οδηγήσουν σε νέες τεχνολογίες, μέσα από νέα smartphone.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;