Το Android γίνεται και ''επίσημα'' η mobile έκδοση του Windows 10!


Μετά την παταγώδη αποτυχία του Windows Phone ως εναλλακτικό mobile λειτουργικό σύστημα, είδαμε τη Microsoft να στρέφεται στο Android, για να μας προσφέρει τις ομολογουμένως αρκετές υπηρεσίες της. Ένα χρόνο μετά, η στροφή προς το Android επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, καθώς στο πρόσφατο Surface event της, η εταιρία μας παρουσίασε μια νέα εφαρμογή με την οποία θα μπορούμε να κάνουμε "mirror" την οθόνη του κινητού μας στο Windows 10!

Η κίνηση της Microsoft κάθε άλλο παρά παράλογη είναι, καθώς το 80% των χρηστών smartphone παγκοσμίως έχουν Android και θέλει να τους κερδίσει στο desktop, προσφέροντας εμπειρία παρόμοια με αυτή που έχει το Mac OS με τα iPhone. Βλέποντας επίσης το ανταγωνιστικό Chrome OS της Google να τρέχει Android και Linux εφαρμογές και σύντομα να υποστηρίζει το Windows, είναι λογικό ότι κάτι πρέπει να κάνει για να μας δείξει ότι εξελίσσεται. Τι κάνει λοιπόν αυτή η νέα εφαρμογή που συνδέει το κινητό με τον υπολογιστή μας;

Διαφήμιση

Στην ενημέρωση Οκτωβρίου 2018 του Windows 10, θα προστεθεί στον υπολογιστή μας η εφαρμογή "My Phone", με την οποία μπορούμε να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας με το Android smartphone μέσω του Your Phone Companion app. Οι άνθρωποι του Engadget που τη δοκίμασαν, μας ενημερώνουν ότι προς το παρόν το μόνο που μπορείς να δεις στον υπολογιστή, είναι οι φωτογραφίες του smartphone και τα SMS. Αν κάποιος χρησιμοποιεί όμως και τον Microsoft launcher, μπορεί να δει στο smartphone του το ιστορικό των ιστοσελίδων που έχει ανοίξει στον Browser του υπολογιστή, αλλά και τα πρόσφατα αρχεία που έχει ανοίξει.


Η εφαρμογή αυτή η οποία προφανώς και είναι ημιτελής, θα μας επιτρέψει στο άμεσο μέλλον να βλέπουμε την οθόνη του smartphone μας σε παράθυρο μέσα στο Windows. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να το χειριστούμε από τον υπολογιστή, να κάνουμε κλήσεις, να απαντήσουμε σε μηνύματα και όλα αυτά με την ευκολία που μας προσφέρει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Τέτοιου είδους υπηρεσίες έχουμε δει φυσικά στο παρελθόν, αλλά το γεγονός ότι το Windows 10 θα την έχει ενσωματωμένη, κάνει στην ουσία το Android την...επίσημη mobile έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Διαφήμιση

Είναι αναμενόμενα έξυπνο αυτό που κάνει η Microsoft, αφού χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα που βρίσκεται ήδη στα χέρια του 80% των ανθρώπων παγκοσμίως, χωρίς να της κοστίζει την ανάπτυξη ενός άλλου λειτουργικού συστήματος (βλ. Windows Phone). Αυτό που πραγματικά έχει αξία για την εταιρία, είναι να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της, έναντι αυτών της Google και με αυτή την εξέλιξη, μας προσφέρει έναν πολύ καλό λόγο για να το πράξουμε.

Για εμάς τους τελικούς χρήστες, που οι περισσότεροι έχουμε ένα συνδυασμό Windows και Android στις συσκευές μας, οποιαδήποτε συνεργασία των δύο συστημάτων, εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενη.

Εικόνες: 1 / 2

Δείτε επίσης...

Android Basics | Τι είναι το ADB, πώς το χρησιμοποιώ και ποιες είναι οι βασικές εντολές του

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Docker | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Raspberry Pi | Φτιάξε τις δικές σου κάμερες ασφαλείας με το motionEyeOS

Μάθε παιδί μου Linux | Το σύστημα αρχείων του Linux με απλά λόγια

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Home Assistant | Πώς δημιουργούμε αυτοματισμούς στο smart home server μας

Docker | Πώς δημιουργούμε ένα container και ποια είναι τα πρώτα που αξίζει να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας