Το Android γίνεται και ''επίσημα'' η mobile έκδοση του Windows 10!


Μετά την παταγώδη αποτυχία του Windows Phone ως εναλλακτικό mobile λειτουργικό σύστημα, είδαμε τη Microsoft να στρέφεται στο Android, για να μας προσφέρει τις ομολογουμένως αρκετές υπηρεσίες της. Ένα χρόνο μετά, η στροφή προς το Android επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, καθώς στο πρόσφατο Surface event της, η εταιρία μας παρουσίασε μια νέα εφαρμογή με την οποία θα μπορούμε να κάνουμε "mirror" την οθόνη του κινητού μας στο Windows 10!

Η κίνηση της Microsoft κάθε άλλο παρά παράλογη είναι, καθώς το 80% των χρηστών smartphone παγκοσμίως έχουν Android και θέλει να τους κερδίσει στο desktop, προσφέροντας εμπειρία παρόμοια με αυτή που έχει το Mac OS με τα iPhone. Βλέποντας επίσης το ανταγωνιστικό Chrome OS της Google να τρέχει Android και Linux εφαρμογές και σύντομα να υποστηρίζει το Windows, είναι λογικό ότι κάτι πρέπει να κάνει για να μας δείξει ότι εξελίσσεται. Τι κάνει λοιπόν αυτή η νέα εφαρμογή που συνδέει το κινητό με τον υπολογιστή μας;

Διαφήμιση

Στην ενημέρωση Οκτωβρίου 2018 του Windows 10, θα προστεθεί στον υπολογιστή μας η εφαρμογή "My Phone", με την οποία μπορούμε να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας με το Android smartphone μέσω του Your Phone Companion app. Οι άνθρωποι του Engadget που τη δοκίμασαν, μας ενημερώνουν ότι προς το παρόν το μόνο που μπορείς να δεις στον υπολογιστή, είναι οι φωτογραφίες του smartphone και τα SMS. Αν κάποιος χρησιμοποιεί όμως και τον Microsoft launcher, μπορεί να δει στο smartphone του το ιστορικό των ιστοσελίδων που έχει ανοίξει στον Browser του υπολογιστή, αλλά και τα πρόσφατα αρχεία που έχει ανοίξει.


Η εφαρμογή αυτή η οποία προφανώς και είναι ημιτελής, θα μας επιτρέψει στο άμεσο μέλλον να βλέπουμε την οθόνη του smartphone μας σε παράθυρο μέσα στο Windows. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να το χειριστούμε από τον υπολογιστή, να κάνουμε κλήσεις, να απαντήσουμε σε μηνύματα και όλα αυτά με την ευκολία που μας προσφέρει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Τέτοιου είδους υπηρεσίες έχουμε δει φυσικά στο παρελθόν, αλλά το γεγονός ότι το Windows 10 θα την έχει ενσωματωμένη, κάνει στην ουσία το Android την...επίσημη mobile έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Διαφήμιση

Είναι αναμενόμενα έξυπνο αυτό που κάνει η Microsoft, αφού χρησιμοποιεί μία πλατφόρμα που βρίσκεται ήδη στα χέρια του 80% των ανθρώπων παγκοσμίως, χωρίς να της κοστίζει την ανάπτυξη ενός άλλου λειτουργικού συστήματος (βλ. Windows Phone). Αυτό που πραγματικά έχει αξία για την εταιρία, είναι να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της, έναντι αυτών της Google και με αυτή την εξέλιξη, μας προσφέρει έναν πολύ καλό λόγο για να το πράξουμε.

Για εμάς τους τελικούς χρήστες, που οι περισσότεροι έχουμε ένα συνδυασμό Windows και Android στις συσκευές μας, οποιαδήποτε συνεργασία των δύο συστημάτων, εννοείται ότι είναι καλοδεχούμενη.

Εικόνες: 1 / 2

Διαβάστε επίσης...

Android | Είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα φετινό μεσαίο smartphone παρά μία παλιά ναυαρχίδα

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Home Hub (Google Assistant) με ένα tablet και τον Κίτσος Assistant

Android | Άδειασε το πορτοφόλι σου από κάρτες μέλους και εισιτήρια και τακτοποίησέ τα σε μία εφαρμογή στο κινητό σου

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!