Ticwatch Pro | Τα καλύτερα στοιχεία ενός smartwatch και ενός fitness band σε έναν... ανούσιο συνδυασμό


Δε σταματάει να μας εκπλήσσει η Mobvoi, η μικρή εταιρία από πρώην εργαζομένους της Google, η οποία μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής μερικά πολύ ποιοτικά smartwatch και σε πολύ καλές τιμές. Το νέο της δημιούργημα ακούει στο όνομα Ticwatch Pro και το βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι δύο οθόνες, οι οποίες μας προσφέρουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός smartwatch και ενός fitness band συνδυαστικά!

Το smartwatch είναι σε γενικές γραμμές ένα fitness band με μεγαλύτερη οθόνη, στο οποίο όμως μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα εφαρμογές κι έτσι να αυξήσουμε τη λειτουργικότητά του. Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι κυρίως η αυτονομία, η οποία συνήθως δε διαρκεί πάνω από δύο μέρες και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που... προσπαθεί να λύσει το Ticwatch Pro.

Διαφήμιση

Τι συμβαίνει λοιπόν με το Ticwatch Pro και είναι τόσο ενδιαφέρον; Πρόκειται για ένα σύγχρονο smartwatch με AMOLED οθόνη, που τρέχει την τελευταία έκδοση του Wear OS της Google (πρώην Android Wear). Είναι υψηλής ποιότητας κατασκευής, η οποία είναι και πλήρως αδιάβροχη (IP68), ενώ διαθέτει και τον νεότερο επεξεργαστή της Qualcomm για smartwatch και συγκεκριμένα τον Snapdragon 2100. Όπως σε όλα τα Wear OS ρολόγια έτσι και σε αυτό, μπορείς να κατεβάσεις τις εφαρμογές που θέλεις από το Play Store, ενώ σε σχέση με άλλα ρολόγια το μόνο που του λείπει η κάρτα SIM για να δέχεσαι κλήσεις.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα ρολόγια είναι ότι το συγκεκριμένο smartwatch μπορεί να μπει στο λεγόμενο "Essential mode". Σε αυτό το mode μετατρέπεται την ουσία σε fitness tracker χρησιμοποιώντας μία δεύτερη LCD οθόνη, η οποία μας δείχνει απλά την ώρα, τα βήματα που έχουμε κάνει και τους καρδιακούς παλμούς. Σε αυτή την κατάσταση το ρολόι μπορεί να αντέξει έως και 30 ημέρες συνεχούς λειτουργίας, αλλά χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από το smartphone μας.Τα ψιλά γράμματα

Στην επίσημη σελίδα της η Mobvoi μας λέει ότι η αυτονομία του κυμαίνεται "από πέντε έως 30 ημέρες" και αυτός είναι ο λόγος που μας κίνησε την περιέργεια εξ' αρχής. Αν όμως διαβάσουμε τα ψιλά γράμματα θα ανακαλύψουμε ότι το Ticwatch Pro λειτουργεί σαν κανονικό smartwatch μόνο για δύο ημέρες, όπως όλα τα Wear OS smartwatch δηλαδή!

Όπως μας λέει η εταιρία, αν φορτίσουμε τη συσκευή μας στο 100% και τη χρησιμοποιήσουμε με το Wear OS σε λειτουργία, τότε μετά από δύο μέρες θα φτάσει στο 5%. Αν δεν τη φορτίσουμε ξανά, αυτό το 5% είναι αρκετό για να κρατήσει άλλες τρεις μέρες σε "Essential mode", δηλαδή ως fitness tracker. Τις τρεις από τις πέντε μέρες λοιπόν, δε θα λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές, δε θα μπορούμε να απαντάμε σε μηνύματα, δε θα μπορούμε να κάνουμε πληρωμές μέσω του NFC, ούτε να χρησιμοποιήσουμε τον Google Assistant.Από την άλλη αν το φορτίσουμε στο 100% και δεν ενεργοποιήσουμε το Wear OS, η μπαταρία του μπορεί να διαρκέσει για έως και 30 ημέρες! Έτσι όμως θα έχουμε στην ουσία ένα πολύ ακριβό fitness tracker, καθώς κοστίζει 240 περίπου ευρώ, δηλαδή οκτώ φορές περισσότερο από το Mi Band 3 της Xiaomi, στο οποίο παρεμπιπτόντως μπορούμε να έχουμε ειδοποιήσεις.

Καλή η προσπάθεια της Mobvoi και χαιρόμαστε που βλέπουμε μία εταιρία να προσπαθεί να μας προσφέρει κάτι νέο στην κατηγορία των smartwatch, αλλά τη θεωρούμε ανούσια. Είναι δηλαδή καλύτερα να πάρεις το Ticwatch E των 150 ευρώ και να έχεις ένα κανονικό smartwacth ή αν θέλεις fitness band το Mi Band 3 των 30 ευρώ είναι και αυτό μια εξαιρετική λύση. Μπορείς βέβαια να τα πάρεις και τα δύο αν θέλεις, αφού μαζί κοστίζουν λιγότερο από ότι το Ticwatch Pro.

Αν παρ' όλα αυτά σε ψήνει, μπορείς να το βρεις στην επίσημη σελίδα της εταιρίας.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε έναν πραγματικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;