Kodi | Δες ταινίες και σειρές στην τηλεόρασή σου χωρίς να έχεις καν Android TV-Box!


Το Kodi είναι ίσως η καλύτερη εφαρμογή media center στον κόσμο, καθώς παίζει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και με τη βοήθεια των νόμιμων και παράνομων add-on του, μας επιτρέπει να δούμε ταινίες, σειρές και άλλο περιεχόμενο μέσω streaming. Η πιο εύκολη λύση για να το χρησιμοποιήσουμε είναι αποκτώντας ένα Android TV-Box και πολλοί από εμάς έχουμε κάνει την επένδυση αγοράζοντας μια τέτοια συσκευή. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσαμε να στείλουμε την εικόνα του Kodi, απ' ευθείας από το κινητό μας σε οποιαδήποτε τηλεόραση, γλιτώνοντας έτσι τα λεφτά για το TV-Box;

Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα ασύρματης αποστολής πολυμέσων στην τηλεόραση, με τα πιο γνωστά να είναι το Google Cast και το DLNA / uPnP και πολλές τηλεοράσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να στείλουμε εικόνα και ήχο από το smartphone μας με αυτό τον τρόπο. Το Kodi διαθέτει ρυθμίσεις DLNA, αλλά αυτό που προσφέρει είναι ο διαμοιρασμός των βίντεο που έχουμε κατεβάσει τοπικά στη συσκευή μας. Επειδή όμως το χρησιμοποιούμε κυρίως για να κάνουμε streaming από κάποια άλλη πηγή, για παράδειγμα να δούμε μέσω ίντερνετ ένα ελεύθερο κανάλι της ελληνικής τηλεόρασης, αυτή η ρύθμιση δε βολεύει.

Αν έχετε λοιπόν μία τηλεόραση που υποστηρίζει ένα από τα δύο πρωτόκολλα ή σας βρίσκεται ένα Chromecast, ένα Fire TV, ένα Xbox, ένα Roku ή ένα Apple TV, με τον τρόπο που θα περιγράψουμε παρακάτω, θα δείτε πώς μπορούμε να συνδέσουμε μαζί τους το Kodi, ακόμη και αν δεν το υποστηρίζουν επίσημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το LocalCast είναι η λύση

Τη λύση μας δίνει η εφαρμογή LocalCast, η οποία είναι ίσως η απόλυτη επιλογή στο Android, αν θέλεις να stream-άρεις κάτι από το smartphone σου σε άλλη συσκευή. Εκτός από την προβολή τοπικών αρχείων, μπορεί να συνδεθεί σε cloud υπηρεσίες όπως το Google Drive και το Dropbox, αλλά και σε δικό μας Samba server. Διαθέτει επίσης ενσωματωμένο browser, παρόμοιο με αυτόν του Web Video Cast, ο οποίος μπορεί να στείλει στην τηλεόρασή μας βίντεο από σελίδες που χρησιμοποιούν μη συμβατούς player, ενώ και έχει και τη λειτουργία "Αποδέκτης" που μετατρέπει τη συσκευή μας δέκτη!

Συγκεκριμένα τώρα όσον αφορά το Kodi, αν πάμε στις "Ρυθμίσεις" του LocalCast θα βρούμε την επιλογή "Kodi". Πατώντας το "Γράψτε playercorefactory.xml" (τρομερή μετάφραση) θα προστεθεί στο φάκελο του Kodi ένα αρχείο, το οποίο του δίνει την εντολή να χρησιμοποιήσει έναν εξωτερικό player και συγκεκριμένα το LocalCast, όταν θέλουμε να δούμε ένα βίντεο.


Στη συνέχεια ανοίγουμε το Kodi και επιλέγουμε ως συνήθως την πηγή από την οποία θέλουμε να δούμε το βίντεό μας. Το βίντεο θα ανοίξει πλέον στο LocalCast όπου πατάμε το σύμβολο του Google Cast για να το στείλουμε στην τηλεόρασή μας.



Το LocalCast μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε υπότιτλους από το OpenSubtitles και να ρυθμίσουμε τον ήχο αν καθυστερεί σε σχέση με το βίντεο, αλλά το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν απασχολεί το smartphone μας, το οποίο μπορούμε απλά να κλείσουμε!

Για παράδειγμα όταν το δοκιμάσαμε στέλνοντας την εικόνα στο Chromecast, καταφέραμε να κλείσουμε την εφαρμογή του Kodi αλλά και αυτή του LocalCast, με το βίντεο να συνεχίζει να παίζει κανονικά στην τηλεόραση. Για να σταματήσουμε το βίντεο πριν τελειώσει, έπρεπε να ανοίξουμε το LocalCast και να πατήσουμε αποσύνδεση από το Chromecast.

Είναι λοιπόν η τέλεια λύση, η οποία μας ανάγκασε να βάλουμε το Android TV-Box στη... ναφθαλίνη και ευχαριστούμε πολύ τον Salih από το Cerebrux.net που μας άνοιξε τα μάτια.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter