Web Video Cast | Απόλαυσε τοπικά και web βίντεο στην τηλεόραση του σπιτιού σου


Το Chromecast και γενικά οι τηλεοράσεις που σου δίνουν τη δυνατότητα να στέλνεις οποιοδήποτε βίντεο από το κινητό στην τηλεόραση, είναι μεγάλη εφεύρεση. Η απόλαυση του να βλέπεις αυτό που θέλεις στην άνεση της μεγάλης οθόνης του σπιτιού κι όχι στο κινητάκι σου με το κακό ηχείο, είναι πραγματικά ανεκτίμητη. Όσοι απολαμβάνετε λοιπόν αυτή τη μέθοδο θα έχετε προσέξει ότι μερικά βίντεο δεν μπορείς να τα στείλεις στην τηλεόραση και η λύση σε αυτό το πρόβλημα ακούει στο όνομα Web Video Cast.

Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ο ενσωματωμένος browser, ο οποίος αναγνωρίζει τα βίντεο που περιλαμβάνονται σε μία σελίδα και μας προτρέπει να τα στείλουμε στην τηλεόραση, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί αρκετές σελίδες χρησιμοποιούν ένα είδος player που δεν εμφανίζει το εικονίδιο του Chromecast. Δοκιμάστε για παράδειγμα να μπείτε στο WebTV του Ant1 για να δείτε μία εκπομπή. Δεν υπάρχει τρόπος να τη μεταδώσετε εκτός και αν το κάνετε για όλη την οθόνη του κινητού. Με το Web Video Cast λοιπόν αυτό το πρόβλημα λύνεται καθώς μόλις πούμε σε μία σελίδα, η εφαρμογή θα ξεχωρίσει τα βίντεο για εμάς, τα οποία μπορούμε να δούμε φυσικά σε πλήρη οθόνη.


Ένα δεύτερο χαρακτηριστικό το οποίο δεν υποστηρίζεται επίσημα από το Chromecast, είναι η μετάδοση τοπικών βίντεο. Με αυτή την εφαρμογή λοιπόν μπορούμε να διαλέξουμε ένα βίντεο από τη μνήμη της συσκευής μας και να το στείλουμε στην τηλεόραση. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και η ποιότητα της σύνδεσης εξαρτάται από το router που έχουμε στην κατοχή μας, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.

Αξίζει να πούμε τέλος ότι εκτός από Chromecast και Android TV, το Web Video Cast υποστηρίζει όλους τους DLNA δέκτες, τις Smart TV των Sony, Samsung και LG, το Roku που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα, αλλά και το Fire TV της Amazon.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter