Guest review | Το Lenovo P8 συνεχίζει να είναι το καλύτερο value for money tablet στις μέρες μας


Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που μιλήσαμε για tablet. Λογικό από τη μία γιατί τα smartphone έχουν μεγαλώσει πολύ και μπορούν να τα αντικαταστήσουν σε πολλές από τις λειτουργίες τους, ενώ όλο και λιγότερες εταιρίες κατασκευάζουν πλέον τέτοιου είδους συσκευές. Αν όμως κάποιος χρειάζεται οπωσδήποτε ένα tablet σήμερα, ποια είναι η καλύτερη φθηνή επιλογή; Η απάντηση είναι πιθανότατα το Lenovo P8 (TAB3 8 Plus).

Μπορεί λοιπόν η κατηγορία των tablet να "έσβησε" ή τουλάχιστον να μπήκε στον πάγο μέχρι να εμφανιστεί ένα καλύτερο λειτουργικό σύστημα που θα τους δώσει ξανά λόγο ύπαρξης, αλλά υπάρχουν ακόμη χρήσεις που μόνο σε ένα tablet μπορείς να απολαύσεις. Για παράδειγμα η ανάγνωση βιβλίων είναι τρομερά ευχάριστη, ενώ μπορείς να δεις και ολόκληρες ταινίες σε μέρη που δεν υπάρχει τηλεόραση. Αν επίσης το tablet έχει και καλά χαρακτηριστικά μπορείς να απολαύσεις παιχνίδια σαν το PUGB, ενώ με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, μπορείς να αντικαταστήσεις ακόμα και τον υπολογιστή σου για απλές εργασίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όλα αυτά μπορεί να μας τα προσφέρει το Lenovo P8, την άποψη για το οποίο την έχουμε πει σε παλιότερο άρθρο, αλλά πλέον έχουμε και την επιβεβαίωση. Ο Μάνος από το TechValue χρησιμοποίησε ένα από αυτά και έμεινε κατευχαριστημένος, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η τιμή του κυμαίνεται στα 125 ευρώ!


Πολύ καλά όλα αυτά αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την έκδοση του Android που φοράει, η οποία του δίνει όσο να 'ναι μία ημερομηνία λήξης. Δεν υπάρχει περίπτωση να αναβαθμιστεί ποτέ, αλλά το χειρότερο από όλα είναι πως δεν καταφέραμε να βρούμε και custom ROM για αυτό, άσχετα αν ο επεξεργαστής του είναι αρκετά διαδεδομένος. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα σταματήσει να λειτουργεί αν δεν αναβαθμιστεί και ειδικά αν κάνουμε απλή χρήση, δεν πρόκειται να μας ενοχλήσει η παλιά έκδοση του Android.

Το βρήκαμε στο Gearbest στα 127 ευρώ, με αποστολή από ευρωπαϊκή αποθήκη χωρίς έξοδα τελωνείου.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter