Samsung Galaxy S9+ | Έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone αλλά με όχι με τόσο καλό σκορ στο DxOMark


"Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει" έλεγαν οι πρόγονοί μας και κάτι τέτοιο ισχύει για την κάμερα του Samsung Galaxy S9+. Από τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες της καταλάβαμε αμέσως ότι πρόκειται για ένα σετάρισμα εξαιρετικής ποιότητας. Το DxOMark λοιπόν έρχεται να μας το επιβεβαιώσει και εμπράκτως, τοποθετώντας το στην κορυφή όλων των smartphone που έχει τεστάρει μέχρι σήμερα.

Οι 99 πόντοι που συγκέντρωσε στο πολύ εμπεριστατωμένο τεστ της εν λόγω σελίδας, δεν αποτελούν έκπληξη και αν το δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις δυνατότητές του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα το επί μέρους σκορ των 104 πόντων, πέντε περισσότερους από το δεύτερο Google Pixel 2, κερδήθηκε κυρίως λόγω του χαμηλού οπτικού θορύβου σε όλες τις συνθήκες, κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους αισθητήρες των smartphone. Το Galaxy S9+ έχει επίσης καλύτερη ποιότητα σε φωτογραφίες που βγάζουμε με ζουμ, ενώ το dynamic range και τα χρώματα, αποτυπώνονται σε εξαιρετικά καλό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.

Εκεί που δεν τα πήγε και τόσο καλά όμως είναι στα βίντεο, όπου σκόραρε 91 πόντους, δηλαδή πέντε λιγότερους από το Google Pixel 2. Εδώ αν και η γενική εικόνα είναι πολύ καλή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σταθερότητα των βίντεο, αλλά και η λεπτομέρεια, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι η αναμενόμενη.Περιμέναμε πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία

Για να πω την αλήθεια προσωπικά περίμενα πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία και το γεγονός αυτό μου δείχνει ότι το μέλλον στις κάμερες των smartphone βρίσκεται στο software και όχι στο hardware. Ο λόγος είναι γιατί η Samsung αναγκάστηκε να τοποθετήσει ένα φακό με διπλό διάφραγμα και μάλιστα με μέγεθος f/1.5 και άλλον έναν τηλεσκοπικό, για να προσπεράσει με δυσκολία το Pixel 2!

Αν σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο διαθέτει έναν καλό αλλά κοινό αισθητήρα με μέτριο διάφραγμα f/2.0, τότε καταλαβαίνουμε ότι το software της Google κάνει πραγματικά θαύματα. Το έχουν διαπιστώσει όσοι χρησιμοποιούν το Google Camera HDR+ port και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα δούμε στο Pixel 3, αν το διάφραγμα του φακού του είναι ίδιο με αυτό του Galaxy S9+.

Περισσότερες πληροφορίες για το τεστ του DxOMark, θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του.


Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Android Basics | Πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις στο μενού ''Εφαρμογές - ειδοποιήσεις''

Android | Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο κινητό σου

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Επισκευή smartphone | Οδηγός αλλαγής σπασμένης οθόνης

3D Printing | Δέκα χρήσιμα πράγματα που μπορείς να εκτυπώσεις για το γραφείο σου

Android Basics | Πώς λειτουργούν και σε τι χρησιμεύουν οι ρυθμίσεις στο ''Δίκτυο και διαδίκτυο''

Μάθε παιδί μου Linux | Οι βασικές εντολές του τερματικού που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε