Samsung Galaxy S9+ | Έχει την καλύτερη κάμερα σε smartphone αλλά με όχι με τόσο καλό σκορ στο DxOMark


"Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δε θέλει" έλεγαν οι πρόγονοί μας και κάτι τέτοιο ισχύει για την κάμερα του Samsung Galaxy S9+. Από τα χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες της καταλάβαμε αμέσως ότι πρόκειται για ένα σετάρισμα εξαιρετικής ποιότητας. Το DxOMark λοιπόν έρχεται να μας το επιβεβαιώσει και εμπράκτως, τοποθετώντας το στην κορυφή όλων των smartphone που έχει τεστάρει μέχρι σήμερα.

Οι 99 πόντοι που συγκέντρωσε στο πολύ εμπεριστατωμένο τεστ της εν λόγω σελίδας, δεν αποτελούν έκπληξη και αν το δούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις δυνατότητές του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα το επί μέρους σκορ των 104 πόντων, πέντε περισσότερους από το δεύτερο Google Pixel 2, κερδήθηκε κυρίως λόγω του χαμηλού οπτικού θορύβου σε όλες τις συνθήκες, κάτι που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στους αισθητήρες των smartphone. Το Galaxy S9+ έχει επίσης καλύτερη ποιότητα σε φωτογραφίες που βγάζουμε με ζουμ, ενώ το dynamic range και τα χρώματα, αποτυπώνονται σε εξαιρετικά καλό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα.

Εκεί που δεν τα πήγε και τόσο καλά όμως είναι στα βίντεο, όπου σκόραρε 91 πόντους, δηλαδή πέντε λιγότερους από το Google Pixel 2. Εδώ αν και η γενική εικόνα είναι πολύ καλή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σταθερότητα των βίντεο, αλλά και η λεπτομέρεια, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι η αναμενόμενη.



Περιμέναμε πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία

Για να πω την αλήθεια προσωπικά περίμενα πολύ μεγαλύτερη βαθμολογία και το γεγονός αυτό μου δείχνει ότι το μέλλον στις κάμερες των smartphone βρίσκεται στο software και όχι στο hardware. Ο λόγος είναι γιατί η Samsung αναγκάστηκε να τοποθετήσει ένα φακό με διπλό διάφραγμα και μάλιστα με μέγεθος f/1.5 και άλλον έναν τηλεσκοπικό, για να προσπεράσει με δυσκολία το Pixel 2!

Αν σκεφτεί κανείς ότι το δεύτερο διαθέτει έναν καλό αλλά κοινό αισθητήρα με μέτριο διάφραγμα f/2.0, τότε καταλαβαίνουμε ότι το software της Google κάνει πραγματικά θαύματα. Το έχουν διαπιστώσει όσοι χρησιμοποιούν το Google Camera HDR+ port και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα δούμε στο Pixel 3, αν το διάφραγμα του φακού του είναι ίδιο με αυτό του Galaxy S9+.

Περισσότερες πληροφορίες για το τεστ του DxOMark, θα βρείτε στην επίσημη σελίδα του.


Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter