Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Android 9.0 P | Το look της νέας έκδοσης του Android είναι αντιγραφή του Flux Substratum theme!


Καθώς διαβάζαμε χθες για το Android P και προσπαθούσαμε να ξεχωρίσουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, αισθανθήκαμε ότι το νέο γραφικό περιβάλλον παραήταν οικείο. Αρχικά δε δώσαμε σημασία στο θέμα, αλλά το Android Central μας επιβεβαίωσε ότι το νέο UI είναι σχεδόν ίδιο με το Flux White Substratum theme που είχαμε δοκιμάσει παλιότερα, όταν παρουσιάσαμε το θέμα!

Συγκρίνοντας τις εικόνες του Android 9.0 και του Flux White, δεν μπορείς να παραβλέψεις την τρομερή ομοιότητα στα μπλε εικονίδια της μπάρας ειδοποιήσεων, αλλά και στα έγχρωμα εικονίδια του μενού των ρυθμίσεων. Το Flux βέβαια μας δίνει περισσότερες χρωματικές επιλογές και διαφέρει σε ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες, αλλά η βάση των δύο UI είναι ίδια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για καθαρή κλοπή, καθώς ο Έλληνας δημιουργός του Flux χρησιμοποιεί ένα πολύ mainstream design με στρόγγυλα εικονίδια με moonlight εφέ, και μία μίξη material και flat design. Πολλά από αυτά είναι δημιουργία της Google εξ' αρχής.

Αν και το θέμα είναι περισσότερο κουτσομπολίστικο, δύο είναι τα ερωτήματα που μας γεννώνται για αυτή την υπόθεση:

  1. Το έψαξε αρκετά η Google πριν αποφασίσει να επιλέξει το συγκεκριμένο design και αν ναι πώς της ξέφυγε ένα από τα γνωστότερα Substratum theme που κυκλοφορούν στο Play Store;
  2. Πώς αισθάνεται άραγε ο δημιουργός του Flux βλέποντας αυτή την εξέλιξη, η οποία ενδεχομένως να ακυρώνει το έργο του, το οποίο έχει κοπιάσει να δημιουργήσει;

Πάντως το Flux White είναι ένα τρομερό theme και το γεγονός ότι το Substratum δε λειτουργεί πλέον στο Android P, το κάνει μία εξαιρετική επιλογή για όσους φοράνε AOSP-based ROM με Android Oreo.

0 στο: "Android 9.0 P | Το look της νέας έκδοσης του Android είναι αντιγραφή του Flux Substratum theme!"