Leagoo S9 | Η Leagoo ετοιμάζει τον πρώτο Android Oreo κλώνο του iPhone X και το διαφημίζει με πάθος


Το iPhone X είναι μία συσκευή που καλώς ή κακώς προκαλεί το δικό της αντίκτυπο στη βιομηχανία των smartphone. Ιδιαίτερα το... σεμεδάκι στο επάνω μέρος της οθόνης, του δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει, πέρα από τη λειτουργικότητα που προσφέρει στην πράξη. Πολλοί Κινέζοι λοιπόν θέλουν να του μοιάσουν και η Leagoo θα μας παρουσιάσει σύντομα το S9, μια συσκευή που διαθέτει παρόμοια εγκοπή, χωρίς όμως καμία λογική εξήγηση για την ύπαρξή της!

Αυτό που έκανε η Apple με το iPhone X είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος συμβιβασμός. Η εταιρία θέλησε να μας προσφέρει μία συσκευή με πέρα ως πέρα οθόνη, σε μία εποχή που αυτό δεν είναι εφικτό. Αναγκάστηκε λοιπόν να φτιάξει ένα χώρο στον οποίο μάζεψε όλες τις απαραίτητες μικροσυσκευές της μπροστινής όψης. Λογικότατο. Αυτό που δεν είναι λογικό όμως είναι να προσπαθείς να αντιγράψεις τον συμβιβασμό μιας άλλης συσκευής, απλά και μόνο επειδή θέλεις να της μοιάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λάβαμε λοιπόν το newsletter της Leagoo με το οποίο μας προετοιμάζει για την επίσημη παρουσίαση του S9 στα τέλη Φεβρουαρίου. Περιμέναμε να διαβάσουμε για το νέο επεξεργαστή του, την ποιότητα κατασκευής ή τις χρήσιμες προσθήκες που έχει κάνει η εταιρία στο λογισμικό του. Αντ' αυτού όμως σημασία για τη Leagoo έχει ότι το S9...

...θα είναι το πρώτο smartphone με εγκοπή a la iPhone X και Android Oreo!

Αυτό είναι που ενδιαφέρει την εταιρία λοιπόν. Να φτιάξει έναν κλώνο του iPhone X. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα. Δεν ενδιαφέρεται για τα χαρακτηριστικά, για τις ανάγκες των καταναλωτών ή για τις αναβαθμίσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος. Σημασία έχει να μοιάσουμε στο iPhone. Τέλος.

Προφανώς και σε αυτή την εγκοπή η εταιρία θα βάλει το ακουστικό, την μπροστινή κάμερα και τους υπόλοιπους αισθητήρες, αλλά η λογική είναι κυρίως να μοιάζει με το iPhone. Μου θυμίζει την περίπτωση του vkworld T2 Plus Premium, το οποίο είναι ένα πανάκριβο τηλέφωνο, γιατί πολύ απλά το iPhone είναι επίσης ακριβό.

Δεν ξέρω αν αντιδράω υπερβολικά ή αν έχω πολύ υψηλές απαιτήσεις από τις αγορές μου, αλλά το σίγουρο είναι ότι γελάω όταν διαβάζω τέτοιες μπαρούφες. Επίσης πιστεύω ότι το smartphone αυτό θα έχει ένα κοινό που θα το προτιμήσει, αλλά θέλω ειλικρινά να ρωτήσω εσάς που διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο, αν θα το αγοράζατε απλά και μόνο επειδή είναι το πρώτο με Android Oreo και "σεμεδάκι".

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter