vkworld T2 Plus Premium | Η γελοιότητα των Κινέζων και το πρώτο smartphone με τιμή στα 1000 ευρώ


Στην περίπτωση του Android, οι Κινέζοι κατάφεραν να πετύχουν για έναν και μόνο λόγο. Γιατί σε σχέση με τις συσκευές που βλέπουμε από τις γνωστές εταιρίες, μπόρεσαν να μας προσφέρουν μοντέλα με τα ίδια ή παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά σε χαμηλότερες τιμές. Η vkworld όμως δε θα αρκεστεί φέτος μόνο σε αυτό, καθώς σκοπεύει να χτυπήσει την Apple, τη Samsung και τη Google στο δικό τους γήπεδο, προσφέροντας την πρώτη κινέζικη συσκευή με κόστος κοντά στα 1000 ευρώ!

Είναι αστείο; Όχι δεν έφτασε ακόμη η Πρωταπριλιά, αλλά αυτό σκεφτήκαμε όταν διαβάσαμε το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρίας στο email του Dr. Android. Με περισσή ευθύτητα λοιπόν, ο πιθανότατα δωδεκάχρονος υπεύθυνος marketing της εταιρίας μας ενημερώνει ότι...

...η εταιρία μας αποφάσισε να δημιουργήσει φέτος ένα smartphone που θα πωληθεί στην τρελή τιμή των 1000 ευρώ! Αυτό το κάνουμε για να αποδείξουμε ότι σκοπεύουμε να κατακτήσουμε την αγορά των high-end smartphone!

Κατ' αρχάς δε θυμάμαι να έχουν κατακτήσει καμία από τις κατηγορίες των Android smartphone, για να θέλουν να πάρουν και αυτή των ακριβών ναυαρχίδων, ενώ το να αποκαλείς "τρελή" την τιμή του επερχόμενού σου μοντέλου, είναι μάλλον βλακεία. Τι ξέρουμε όμως εμείς οι άσχετοι; Εδώ μιλάει το τμήμα marketing της vkworld, οπότε ας δούμε τα χαρακτηριστικά αυτού του... πολύτιμου smartphone που θα μας προσφέρει!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκειται λοιπόν για ένα flip phone, ο σκελετός του οποίου έχει επίχρυση κάλυψη εικοσιτεσσάρων καρατίων! Το τζάμι της οθόνης του είναι φτιαγμένο από ζαφείρι, ενώ το υπόλοιπο είναι καλυμμένο από πραγματικό δέρμα κροκόδειλου (δεν ξέρω κατά πόσον είναι νόμιμο αυτό)!

Στα χαρακτηριστικά του έχουμε διπλή IPS (όχι AMOLED) οθόνη με ανάλυση 1280x768p (χειρότερη δηλαδή από τoυ Redmi Note 4 που κοστίζει 140 ευρώ). Έχει επίσης 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο, η βασική του κάμερα είναι στα 13MP, η μπροστινή του στα 5MP, ενώ η μπαταρία του έχει μέγεθος 2500mAh. Μιλάμε για τούμπανο!

Το κυριότερο βέβαια είναι ότι αποκτώντας το συγκεκριμένο smartphone, θα ανοίξουν νέες πόρτες στη ζωή σου. Θα μπεις αυτομάτως στην καλή κοινωνία, θα βρεις μία πλούσια γυναίκα να παντρευτείς και θα γίνεις ο μεγάλος επιχειρηματίας που πάντα ονειρευόσουν. Το αποδεικνύει και το βίντεο της εταιρίας.


Πέρα από την πλάκα

Το μάθημα που παίρνουμε από το δελτίο τύπου της vkworld είναι ότι οι περισσότερες κινέζικες εταιρίες έχουν στο νου τους τον καιροσκοπισμό, παρά την παραγωγή συσκευών που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν σωστά. Δεν τους είχαμε και σε καμία εκτίμηση βέβαια, αλλά πλέον βλέπουμε με το χειρότερο τρόπο ότι δεν πρέπει να τους εμπιστευόμαστε ούτε στα φθηνά τους μοντέλα.

Ειδικά αυτή η ευθύτητα και το ξεμπρόστιασμα των πρακτικών του marketing από τους Κινέζους, που προσφέρουν ένα σκουπίδι προτάσσοντας ως χαρακτηριστικό την πολύ υψηλή τιμή του, προσβάλει τη νοημοσύνη σου. Το κάνουν και μεγάλες εταιρίες, αλλά τουλάχιστον αν πάρεις το iPhone X ή το Galaxy Note 8, αγοράζεις πραγματικά το καλύτερο smartphone στον κόσμο.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter