Προσοχή: Ο νέος bootloader της Samsung δεν επιτρέπει την εγκατάσταση λογισμικού άλλων χωρών στις συσκευές της


Στην αναβάθμιση του Galaxy Note 8 με την ενημέρωση ασφαλείας του Ιανουαρίου 2018, η Samsung μας παρουσιάζει την τρίτη και ασφαλέστερη έκδοση του bootloader της. Όταν όμως οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τον όρο "ασφάλεια", αυτό σημαίνει ότι έχουν κλείσει και κάποιες γνωστές τρύπες ασφαλείας, οι οποίες μέχρι στιγμής μας βοηθούν να κάνουμε προχωρημένα πράγματα, όπως root. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επηρεάζεται η εγκατάσταση συγκεκριμένων πακέτων μέσω του Odin, κάτι που θα πρέπει να προσέξουμε, αν θέλουμε να λειτουργεί η συσκευή μας και την επόμενη μέρα.

Έχουμε ξαναπεί ότι το Odin είναι το απόλυτο εργαλείο για να κάνεις downgrade ή να επαναφέρεις μία συσκευή που έχει υποστεί brick, στην αρχική της κατάσταση. Πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί επίσης για να εγκαταστήσει επίσημες ROM της Samsung, οι οποίες όμως απευθύνονται σε άλλες αγορές και όχι για παράδειγμα στην ευρωπαϊκή. Με το νέο λοιπόν bootloader που έφτασε στο Galaxy Note 8 και έρχεται σύντομα στο Galaxy S8 και τις υπόλοιπες συσκευές, αυτό δεν είναι δυνατό και μάλιστα καταστρέφει τη συσκευή, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια λύση!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στις ΗΠΑ όπου οι χρήστες προσπαθούν να αντικαταστήσουν το λειτουργικό του παρόχου τους, με την "ξεκλείδωτη" έκδοση του λογισμικού, η οποία δέχεται πιο γρήγορα τις αναβαθμίσεις. Αυτό όμως μπορεί να ισχύει και στα ευρωπαϊκά μοντέλα, τα οποία ακολουθούν παρόμοια λογική.

Η χειροκίνητη εγκατάσταση αναβαθμίσεων για τα σωστά πακέτα συνεχίζει να είναι ακίνδυνη, αλλά μέχρι να βρεθεί μέθοδος επαναφοράς των smartphone ή μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι στην Ευρώπη δε διατρέχουμε τέτοιο κίνδυνο, μην κάνετε τέτοιες δοκιμές στη συσκευή σας.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter