Blitzwolf camera lenses review | Δοκιμάζουμε τους φακούς που βελτιώνουν την κάμερα του smartphone μας


Ένας τρόπος για να αυξήσεις τη διάρκεια ζωής του smartphone σου και παράλληλα να το βελτιώσεις είναι τα αξεσουάρ. Για παράδειγμα όταν δε θα σε ικανοποιεί πλέον ο ήχος του, μπορείς να αγοράσεις ένα Bluetooth ηχείο ή ένα καλό σετ ακουστικά αντί να αλλάξεις κινητό. Το καλό με αυτά είναι ότι μπορούμε να τα κρατήσουμε και για την επόμενή μας συσκευή, ενώ υπάρχουν κάθε λογής αντικείμενα για όλες τις χρήσεις. Η Blitzwolf είναι μία εταιρία που ειδικεύεται στα αξεσουάρ για smartphone και μας έστειλε να δοκιμάσουμε ένα σετ φακών που προσθέτουν νέες δυνατότητες στην κάμερά μας!

Προσωπικά λατρεύω τα αξεσουάρ για τους ανωτέρω λόγους και δεν είχα ποτέ την τύχη να δοκιμάσω έναν από αυτούς τους φακούς, για να δω αν τελικά αξίζουν τα λεφτά τους. Έτσι το ενδιαφέρον μου χτύπησε κόκκινο για όσες μέρες περίμενα να έρθουν στην κατοχή μου και προκαταβολικά θα πω ότι άξιζε η αναμονή. Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να πούμε ότι αποκτώντας ένα σετ τέτοιων φακών, δε σημαίνει ότι το smartphone μας μετατρέπεται ξαφνικά σε DSLR των χιλίων ευρώ. Απλά μας δίνουν επιλογές όταν θέλουμε να φωτογραφίσουμε σε συγκεκριμένες καταστάσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύτιμες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Blitzwolf camera lenses

Ζητήσαμε λοιπόν από τη Blitzwolf να κάνει ένα ποτ-πουρί και να μας στείλει διάφορους φακούς για δοκιμή. Αυτοί που έφτασαν στα χέρια μας είναι πέντε και ο καθένας έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες, με την κάμερα του κινητού μας να κερδίζει τις εξής έξτρα λειτουργίες:

  • 3x zoom (BW-LS4)
  • 15x macro (BW-LS2)
  • ευρεία λήψη 120 μοιρών (BW-LS3)
  • λήψη fish eye 230 μοιρών (BW-LS1)
  • 0.63x ευρεία λήψη και 15x macro (BW-LS1)


Ο πρώτος ο οποίος είναι και ο ακριβότερος (13 ευρώ) μας προσφέρει τρεις φορές οπτικό ζουμ. Αυτό σημαίνει ότι στη φωτογραφία που θα βγάλουμε μαζί του, θα έχουμε την αίσθηση ότι όλα είναι λίγο πιο κοντά. Η διαφορά με το ψηφιακό ζουμ που κάνουμε από την οθόνη του κινητού μας, είναι ότι με το οπτικό δε χαλάει η ποιότητα της εικόνας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν εξυπηρετεί τόσο πολύ στις φωτογραφίες. Ο λόγος είναι γιατί μία φωτογραφία μπορείς να την περικόψεις, εστιάζοντας στο σημείο που θέλεις και το τριπλό οπτικό ζουμ δεν είναι τόσο μεγάλο για να κάνει τη διαφορά. Στα βίντεο όμως αξίζει να τα χρησιμοποιήσεις, όπως για παράδειγμα σε μία συναυλία, όπου θα βλέπεις τον καλλιτέχνη αρκετά πιο κοντά στο τελικό βίντεο.


Ο δεύτερος κοστίζει 6,50 ευρώ και κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος, καθώς προσφέρει κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν τα περισσότερα smartphone. Διαθέτει λοιπόν την ιδιότητα 15x μακροσκοπικής φωτογραφίας, η οποία μας βοηθάει να φωτογραφίσουμε αντικείμενα από πάρα πολύ κοντά. Θα έχετε σίγουρα προσέξει ότι η κάμερα του κινητού μας δεν μπορεί να εστιάσει όταν είμαστε πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο, όπως ένα λουλούδι για παράδειγμα. Με αυτό το φακό ως δια μαγείας "καθαρίζει" το πλάνο μας και μπορούμε πλέον να βγάλουμε τη φωτογραφία που θέλουμε.


Τρίτος στη σειρά ο φακός ευρείας λήψης ο οποίος κοστίζει 10,60 ευρώ. Πρόκειται επίσης για έναν χρήσιμο φακό που μας προσφέρει φωτογραφίες εύρους 120 μοιρών. Με τη βοήθειά του μπορούμε να βγάλουμε φωτογραφίες μεγαλύτερης έκτασης, κάτι δηλαδή σαν μίνι πανοραμικές. Όταν θέλουμε λοιπόν να φωτογραφίσουμε ένα τοπίο ή μία παρέα ατόμων και θέλουμε να τους χωρέσουμε όλους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το φακό.


Ο τέταρτος και πέμπτος είναι οι πιο αδιάφοροι κατά την άποψή μου και έρχονται στην ίδια συσκευασία με κόστος 5,70 ευρώ. Ο ένας βγάζει φωτογραφίες με fish eye εφέ, το οποίο πέρα από το αρτιστικό, δε χρησιμεύει στην πράξη σε κάτι άλλο. Ο δεύτερος είναι ένας συνδυασμός ευρείας λήψης, η οποία όμως δεν είναι τόσο... ευρεία για να κάνει τη διαφορά και 15x μακροσκοπικής που λειτουργεί όπως στην περίπτωση που αναφέραμε πριν.


Όλα αυτά βιδώνονται σε ένα "μανταλάκι", το οποίο κουμπώνουμε στην κάμερα οποιουδήποτε κινητού τηλεφώνου, οπότε μπορούμε να τα κρατήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε και στην επόμενη συσκευή που θα αγοράσουμε. Παρατηρήσαμε τέλος ότι σε κάποια smartphone δεν καλύπτεται όλος ο φακός, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται περιμετρικά ένα μαύρο πλαίσιο, σε άλλα όμως δεν είχαμε τέτοια θέματα.

Επειδή λοιπόν η τιμή τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή και επειδή μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε οποιαδήποτε συσκευή, οι εν λόγω φακοί είναι μια καλή αγορά για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία σε smartphone.

Πωλούνται αποκλειστικά στο Banggood (κουπόνι: 79bc3c) και σας προτείνω ανεπιφύλακτα το δεύτερο και τον τρίτο.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter