Αποκτήστε την μπάρα ειδοποιήσεων του Android Oreo σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς root


Μία από τις ωραιότερες αλλαγές που έκανε η Google στο Android 8.0, είναι η μπάρα ειδοποιήσεων. Το λευκό χρώμα που την κάνει πιο ευδιάκριτη, η μετακίνηση μερικών πλήκτρων για να τα βρίσκουμε ευκολότερα και φυσικά οι έγχρωμες ειδοποιήσεις του Play Music, είναι όλα αυτά που κάνουν τη διαφορά. Πολλές συσκευές όμως είτε θα αργήσουν είτε δε θα λάβουν ποτέ την αναβάθμιση, αλλά με το Material Notification Shade μπορούμε όλοι να απολαύσουμε αυτές τις αλλαγές και μάλιστα χωρίς root.

Αυτό που μας προσφέρει το Material Notification Shade είναι μία καθαρή αντιγραφή της μπάρας ειδοποιήσεων από το Android Oreo, την οποία στη συνέχεια μπορείς να παραμετροποιήσεις αν θέλεις. Σου προσφέρει δηλαδή στην ουσία ένα μέρος της αναβάθμισης του Android, στο οποίο μπορείς να επέμβεις κιόλας.


Από άποψη πρακτικότητας δεν έχει καμία διαφορά από τις συσκευές που τρέχουν ήδη Oreo, αλλά στο αισθητικό κομμάτι, μπορείς να κάνεις παπάδες. Για παράδειγμα σε όσους δεν άρεσε το νέο λευκό χρώμα της μπάρας, μπορούν πλέον να το αλλάξουν επιλέγοντας μία από τις πολλές χρωματικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του απόλυτου μαύρου. Αλλάζοντας το χρώμα του φόντου εννοείται φυσικά ότι μπορούμε να αλλάξουμε και το χρώμα της γραμματοσειράς, για να ταιριάζει στα γούστα μας.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλείνοντας αν πληρώσουμε 2,29€ για την "Pro" έκδοση, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερους διακόπτες στην ίδια οθόνη, αλλά και να βάλουμε μια εικόνα της επιλογής μας στο φόντο των ειδοποιήσεων. Είναι όμως ελάχιστες οι επιπλέον επιλογές για αυτό το ποσό. Και τέλος στα σχόλια του Play Store αναφέρεται ότι καταναλώνει πολλή RAM, αλλά μάλλον αυτό έχει διορθωθεί, καθώς το δοκιμάσαμε στο Nokia 2 (1GB RAM) χωρίς προβλήματα.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter