Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Google Maps Go | Η ελαφριά εφαρμογή χαρτών για συσκευές με λίγη RAM και μικρό αποθηκευτικό χώρο


Μετά την ανακοίνωση του Android Go, της ελαφριάς έκδοσης του λειτουργικού συστήματος που περιλαμβάνεται στο Android 8.1 Oreo, η Google έχει αρχίσει να μας δείχνει και τις εφαρμογές που το συνοδεύουν. Είδαμε το Google Go, το Files Go και τώρα ήρθε η σειρά του Maps Go, μίας ελαφριάς έκδοσης των χαρτών, για συσκευές με λίγη RAM και μικρό αποθηκευτικό χώρο.

Ακόμα και στον υπολογιστή αν ανοίξεις τη σελίδα του Google Maps, θα καταλάβεις αμέσως πόσο βαριά είναι, προσπαθώντας να φορτώσει όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που διαθέτει. Στο Android τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα μέσα από την επίσημη εφαρμογή, αλλά σε συσκευές με μέτριους επεξεργαστές, οι καθυστερήσεις είναι εκνευριστικές. Η Google λοιπόν έφτιαξε το Maps Go, μία εφαρμογή η οποία έρχεται να μας προσφέρει μία πιο βασική χρήση, για όσους θέλουν να απολαμβάνουν την υπηρεσία και δεν ενδιαφέρονται για "φρου φρου κι αρώματα".

Στο νέο Maps Go μπορούμε να δούμε κανονικά όλους τους χάρτες, να μάθουμε την κίνηση στους δρόμους, τις διαδρομές συγκοινωνίας και να μοιραστούμε την τοποθεσία μας με κάποιον δικό μας άνθρωπο. Μπορούμε να αναζητήσουμε επιχειρήσεις, να δούμε τα αποθηκευμένα μέρη μας και γενικά να κάνουμε ότι και στο κανονικό Maps, με την εξαίρεση ότι δεν είναι διαθέσιμη η πλοήγηση.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Play Store, αλλά προς το παρόν κανένα smartphone δεν είναι συμβατό για να την κατεβάσει. Αυτό που ανακάλυψαν όμως στο Android Police, είναι ότι η εφαρμογή είναι στην πραγματικότητα ένα web app, μιας βασικής έκδοσης του Google Maps. Το καλό είναι ότι μπορούμε ακόμη και χωρίς αυτή να εγκαταστήσουμε το Maps Go και είναι μάλιστα πολύ εύκολο:

  1. Ανοίγουμε αυτό το link σε νέα καρτέλα στον Chrome,
  2. επιλέγουμε από τις ρυθμίσεις καρτέλας το "Προσθήκη στην αρχική οθόνη" και
  3. πατάμε "Προσθήκη" για να αποθηκευτεί.


Σημείωση:
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αποθηκεύσουμε το link και στους σελιδοδείκτες του υπολογιστή μας, για να χρησιμοποιούμε την ελαφριά έκδοση και εκεί.

Διαβάστε επίσης:0 στο: "Google Maps Go | Η ελαφριά εφαρμογή χαρτών για συσκευές με λίγη RAM και μικρό αποθηκευτικό χώρο"