Google Go | Η νέα ελαφριά εφαρμογή αναζήτησης για το Android Go


Με την ανακοίνωση του Android Go, η Google άρχισε να μας παρουσιάζει και τις νέες ελαφρύτερες εφαρμογές που θα το συνοδεύσουν. Κεντρικό στοιχείο αυτών των εφαρμογών είναι η ταχύτητα, η απλότητα στη χρήση και φυσικά η εξοικονόμηση δεδομένων, κάτι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε οι "κανονικές" της εφαρμογές να είναι έτσι εξ' αρχής. Το Google Go λοιπόν είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή αναζήτησης, που μπορεί άνετα να αντικαταστήσει την προεγκαταστημένη της συσκευής μας.

Σε αντίθεση με το Google Search που είναι πλέον μία καρτέλα προσωπικής ενημέρωσης και υπενθυμίσεων, το Google Go είναι μία γνήσια εφαρμογή αναζήτησης που σε βοηθάει να ανοίξεις τη σελίδα που θέλεις με ευκολία. Από την κεντρική του καρτέλα μπορούμε εύκολα και γρήγορα να αναζητήσουμε με κείμενο, φωνή, εικόνες και GIF, ενώ έχουμε και συντομεύσεις για το YouTube, τον καιρό, τη μετάφραση και τους χάρτες.

Η Google μας έχει ετοιμάσει επίσης και μία λίστα με τα μεγαλύτερα site ανά κατηγορία, για να τα βρίσκουμε γρήγορα και εύκολα. Μπορούμε να ανοίξουμε για παράδειγμα το Facebook και το Google Go θα καλέσει την εφαρμογή του αν την έχουμε εγκαταστήσει στη συσκευή μας. Αν όχι θα μας ανοίξει τη mobile έκδοση της σελίδας του. Δυστυχώς εκεί δε μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε δικά μας site, αλλά αυτό ίσως αλλάξει στο μέλλον.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από όλα το Google Go είναι μία εφαρμογή εξοικονόμησης δεδομένων και ταχύτητας και είναι λογικό να διαθέτει επιλογές για αυτό το σκοπό. Στις ρυθμίσεις του θα βρούμε την επιλογή "Χρήση ελαφριών ιστοσελίδων" η οποία χρησιμοποιεί λιγότερα δεδομένα κατά την περιήγησή μας, ενώ είναι ρυθμισμένο να ανοίγει τις σελίδες μέσω Chrome custom tab, το οποίο είναι στην ουσία μία πολύ ελαφριά έκδοση του Chrome.

Συνολικά το Google Go είναι μία εξαιρετική εφαρμογή που κάνει τέλεια τη δουλειά της. Μπορεί να απευθύνεται σε συσκευές με λίγη RAM, αλλά αν τη χρησιμοποιήσεις για λίγο καιρό και επιστρέψεις μετά στο κανονικό Google App, θα καταλάβεις τη διαφορά στην ταχύτητα, ακόμη και αν έχεις κάποια ναυαρχίδα.

Λειτουργεί σε όλες τις συσκευές και είναι διαθέσιμη δωρεάν στο Play Store, αλλά προς το παρόν έχει γεωγραφικό περιορισμό το κατέβασμά της. Μπορείτε όμως να τη δοκιμάσετε από το πάντα ασφαλές APKmirror.

Διαβάστε επίσης:


Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Raspberry Pi | Φτιάξε το δικό σου web server με το LAMP και ανέβασε μία ιστοσελίδα, μία cloud υπηρεσία ή έναν gaming server από το χώρο σου

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

3D Printing | Κάνε τον εκτυπωτή σου ασύρματο και χειρίσου τον μέσω Wi-Fi από το κινητό σου με το Geeetech 3DWiFi module