Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

OpenKirin | Η νούμερο ένα επιλογή για custom ROM στις συσκευές της Huawei


Η δημιουργία μίας custom ROM εξαρτάται κυρίως από τον επεξεργαστή της συσκευής και από το αν διατίθεται ο πηγαίος κώδικας του πυρήνα του. Επειδή λοιπόν η υποστήριξη της Qualcomm είναι τόσο καλή όσον αφορά τους Snapdragon επεξεργαστές της, όλα τα μοντέλα με αυτά τα chip έχουν αυτή την επιλογή. Την αδικία αυτή έρχεται να ισορροπήσει η ομάδα OpenKirin, η οποία είναι πλέον η νούμερο ένα επιλογή για custom ROM στα μοντέλα της Huawei.

Είναι πραγματικά πολύ έξυπνο αυτό που κάνει το OpenKirin Team. Σου λέει:

Γιατί να φτιάξω μία καινούρια ROM από την αρχή για τα μοντέλα της Huawei με Kirin επεξεργαστές και να μην κάνω port όλες τις υπάρχουσες γνωστές ROM;

Μέσα σε λίγο καιρό έχουν καταφέρει να "μεταφέρουν" πολλές από τις γνωστότερες ROM, για όσα μοντέλα της Huawei μπόρεσαν να πιάσουν στα χέρια τους, ενώ συγκεκριμένα για το P8 Lite, κυκλοφόρησαν πριν λίγες μέρες την πρώτη έκδοση με Android 8.0 Oreo!

Όσοι λοιπόν θέλουν να απαλλαγούν από το EMUI skin της Huawei, μπορούν να περάσουν σε κάτι πιο... καθαρό, εγκαθιστώντας τη LineageOS, τη Resurrection Remix ή την Paranoid Android (AOSPA) στη συσκευή τους. Το μοναδικό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι ότι οι συσκευές αυτές δεν υποστηρίζονται επίσημα από τους δημιουργούς τους, έτσι δε θα δεχτούμε καμία αναβάθμιση, εκτός και αν μας την προσφέρει η ομάδα OpenKirin.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μερικές από τις custom ROM της ομάδας OpenKirin για Huawei συσκευές που εντοπίσαμε στο XDA, είναι οι εξής:

P8 liteP9 liteP9


Honor 9


Honor 8 Pro


Honor 8


Honor 6X


Για όσους θέλουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να ρίξουν μια ματιά και στο επίσημο αποθετήριό τους στο GitHub.

0 στο: "OpenKirin | Η νούμερο ένα επιλογή για custom ROM στις συσκευές της Huawei"