Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Quick tip | Διορθώστε τα χρώματα και το φωτισμό μιας φωτογραφίας με τη βοήθεια του Google Photos


Πολλές φορές βγάζουμε φωτογραφίες μη λαμβάνοντας υπ' όψιν το φωτισμό στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ισορροπία στο λευκό χρώμα, το οποίον σημαίνει ότι κάποια σημεία στη φωτογραφία μας θα είναι είτε σκοτεινά, είτε υπερβολικά φωτεινά. Το Google Photos μπορεί να διορθώσει δραστικά τα χρώματα και το φωτισμό μιας τέτοιου είδους φωτογραφίας και μάλιστα με μία κίνηση!

Άσχετα αν γνωρίζεις και ακολουθείς τους κανόνες για λήψη καλών φωτογραφιών, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και όπως και με τη σταθεροποίηση των βίντεο, το Google Photos μπορεί να διορθώσει και τις φωτογραφίες μας. Δε χρειάζεται να γίνεις γκουρού στο Photoshop, ούτε να πάρεις πτυχίο εικονολήπτη και σε πολλές περιπτώσεις δε χρειάζεται καν να έχει καλή κάμερα το κινητό σου!

Στα δείγματά μας που τραβήχτηκαν με την όχι και τόσο καλή κάμερα του Nexus 5, αντιμετωπίσαμε διάφορα προβλήματα, τα οποία μας διόρθωσε το Google Photos. Σε κάποια βελτιώθηκε ο φωτισμός...


Διαφήμιση
Διαφήμιση

...σε κάποια άλλα αποκαταστάθηκαν τα χρώματα...


... ενώ σε κάποια δεν μπόρεσε να σώσει τη φωτογραφία, αφού η "βελτίωση" έφερε και την αλλοίωση.


Δε λειτουργεί λοιπόν σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά στη μεγάλη πλειοψηφία, οι φωτογραφίες μας γίνονται καλύτερες. Την επόμενη φορά που θα μπείτε στη διαδικασία να τις αρχειοθετήσετε και να τις αποθηκεύσετε σε κάποιο σκληρό δίσκο ή μια cloud υπηρεσία, καλό είναι να τις περάσετε από το "Αυτόματο" φίλτρο του Google Photos.

Αυτό γίνεται επιλέγοντας τη φωτογραφία, πατώντας το εικονίδιο των ρυθμίσεων στο κάτω μέρος και επιλέγοντας "Αυτόματα".

Διαβάστε επίσης:


0 στο: "Quick tip | Διορθώστε τα χρώματα και το φωτισμό μιας φωτογραφίας με τη βοήθεια του Google Photos"