Τρεις ρυθμίσεις για να βελτιώσεις την αυτονομία στο Huawei smartphone σου


Πολλές από τις σύγχρονες Android συσκευές έρχονται πλέον με ένα ειδικό μενού ή μία προεγκατεστημένη εφαρμογή, που έχει σκοπό να βελτιώσει την αυτονομία μας. Ένα τέτοιο μενού διαθέτει και η Huawei στις συσκευές της που φοράνε το EMUI 5.0 skin της και σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά σε κάποιες βασικές επιλογές για καλύτερη αυτονομία.

Το μενού αυτό βρίσκεται στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και ονομάζεται "Μπαταρία" (λογικό) και εκεί θα βρούμε ρυθμίσεις και συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας, ενώ υπάρχει και η επιλογή να σκανάρουμε τη συσκευή μας, για να μας πει στη συνέχεια αν όλα είναι εντάξει. Ποιες είναι όμως οι ρυθμίσεις που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο;

Σημείωση:
Δε θα μιλήσουμε για την κλασική "Λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας" ή τη λειτουργία "Ultra", καθώς τα θεωρούμε ως τελευταίες λύσεις για να χρησιμοποιήσει κάποιος.

Βελτιστοποίηση

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την αυτονομία μας, είναι να επιλέξουμε τη "Βελτιστοποίηση". Αυτή η λειτουργία θα σκανάρει τις ρυθμίσεις της συσκευής μας και θα μας προτείνει να αλλάξουμε κάποιες από αυτές σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες που ισχύουν εδώ και χρόνια στο Android. Θα δούμε προτάσεις όπως "κλείσε το GPS" ή "χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης" και μπορούμε να επιλέξουμε μόνο αυτές που μας βολεύουν, καθώς μεγαλύτερη σημασία έχει να λειτουργεί το κινητό μας όπως μας αρέσει και όχι όπως θέλει αυτό.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλείσιμο μετά το κλείδωμα

Μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους που πρέπει να ενεργοποιήσουμε είναι το κλείσιμο των εφαρμογών αμέσως μόλις κλείσουμε την οθόνη. Είναι κάτι παρόμοιο με το Doze της Google και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος της μεγάλης αυτονομίας που δίνει η MIUI στις συσκευές της Xiaomi.

Με αυτή τη ρύθμιση λοιπόν, όλες οι εφαρμογές μας θα κλείνουν αυτόματα, αμέσως μόλις σβήνει η οθόνη του smartphone μας. Είναι απολύτως λογικό αλλά δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σε εφαρμογές από τις οποίες περιμένουμε κάποια ειδοποίηση. Για παράδειγμα οι εφαρμογές chat και email συγκαταλέγονται σε αυτές και σίγουρα κανείς δε θα ήθελε να χάσει κάποιο σημαντικό μήνυμα.

Για να το ενεργοποιήσουμε επιλέγουμε "Κλείσιμο των εφαρμογών μετά το κλείσιμο της οθόνης" και διαλέγουμε αυτές που θέλουμε να σταματούν τη λειτουργία τους. Μπορούμε επίσης πρώτα να συμβουλευτούμε το μενού "Εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια", για να βρούμε τις πιο ενεργοβόρες.


Εξοικονόμηση ισχύος χαμηλής ανάλυσης

Αν θέλουμε τέλος το κάτι παραπάνω από την αυτονομία της συσκευής μας, μπορούμε πάντα να μειώσουμε την ανάλυση της οθόνης της. Με αυτό τον τρόπο απενεργοποιούνται πολλά από τα pixel της σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα να μην καταναλώνουν καθόλου ενέργεια. Αν σκεφτούμε ότι η οθόνη είναι αυτή που ξοδεύει την περισσότερη μπαταρία, τότε η συγκεκριμένη ρύθμιση μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια, αν και θα χαλάσει λίγο την οπτική της προβολής.

Για να μειώσουμε λοιπόν την ανάλυση επιλέγουμε την "Εξοικονόμηση ισχύος χαμηλής ανάλυσης".


Σημείωση:
Ευχαριστώ πολύ το Σάββα για τη βοήθεια με τα screenshot.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Μην αγοράσεις smartwatch το 2019 αν δεν έχει τον Snapdragon 3100 επεξεργαστή

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Πώς φτιάχνουμε τον υπολογιστή των 50 ευρώ με τη βοήθεια του Raspberry Pi;

Xiaomi Redmi Note 7 | Θα είναι άνετα μία από τις καλύτερες συσκευές του 2019

Google Pixel 3 | Ο σωστός τρόπος για να κάνεις root και να δέχεσαι παράλληλα τις ΟΤΑ αναβαθμίσεις

Raspberry Pi | Οι τέσσερις απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις τα project σου