Android Wear | Τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας θα έρχονται με αναβαθμίσεις μέσω του Play Store!


Πριν από μερικά χρόνια η Google προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα των αναβαθμίσεων στο Android, προσθέτοντας πολλά σημαντικά στοιχεία στο λειτουργικό σύστημα μέσω της εφαρμογής Google Play Services. Κάτι παρόμοιο επιχειρείται και στην πλατφόρμα Android Wear, στην οποία θα προστίθενται νέες λειτουργίες από το Play Store, χωρίς την ανάγκη OTA αναβαθμίσεων!

Η τότε προσπάθεια στο Android είχε ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία, καθώς αυξήθηκε κατακόρυφα η συμβατότητα των εφαρμογών σε παλιότερες εκδόσεις. Είναι πραγματικότητα πλέον ότι είτε έχεις Android 6.0 στη συσκευή σου, είτε έχεις Android 8.0, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία της, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ίσχυε στις παλιότερες εκδόσεις.

Ξεκινώντας την περασμένη εβδομάδα λοιπόν και μόνο για τα smartwatch που τρέχουν Android Wear 2.0, η Google πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά, αναβαθμίζοντας απλά την εφαρμογή που τα συνοδεύει. Τα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν είναι άνευ σημασίας, αλλά το γεγονός ότι αυτό έγινε χωρίς OTA update, μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον της πλατφόρμας, αλλά και του Android γενικότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υποθετική μεταφορά του στο Android

Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν θεωρητικά και τα παλιότερα smartwatch να αποκτήσουν νέες λειτουργίες, ακόμη και αν η εταιρία κατασκευής τους έχει σταματήσει τις αναβαθμίσεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αν το Android περνούσε σε αυτό το μοντέλο, όχι μόνο με το Google Play Services, αλλά με το σύνολο των εφαρμογών συστήματος, θα μπορούσαμε να αλλάξουμε ROM, απλά εγκαθιστώντας μια εφαρμογή από το Play Store!

Φανταστείτε αν στο μέλλον η Google έβγαζε μια εφαρμογή, στην οποία θα προσέθετε τον launcher, το theme, το μενού, τις ρυθμίσεις μπαταρίας, της RAM και άλλα πολλά. Εγκαθιστώντας την θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε το κινητό μας σε καθαρό Android, με τον ίδιο τρόπο που εγκαθιστάς σήμερα ένα theme. Σκεφτείτε επίσης αν στο ίδιο παιχνίδι έμπαιναν και οι δημιουργοί custom ROM! Απλά τρομερό!

Όλα αυτά βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνουν, αλλά η νέα λογική του Android Wear μας γεμίζει κάνει πολύ αισιόδοξους για το μέλλον, αν πετύχει φυσικά.

Σχόλια

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες