Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Quick tip | Απόκτησε τα adaptive icons του Android 8.0 σε συσκευές με Android 5.0+


Από τις πολλές οπτικές βελτιώσεις που φέρνει το Android 8.0 Oreo στις συσκευές μας, τα προσαρμοσμένα εικονίδια ή adaptive icons όπως τα ονομάζει η Google, θα λύσουν για πάντα το πρόβλημα με τα διαφορετικά σχήματα και χρώματα. Επειδή όμως αυτό είναι ένα θέμα που εξαρτάται από τον launcher και όχι απαραίτητα από το λειτουργικό σύστημα, ο Nova μας το προσφέρει πλέον για όλες τις συσκευές με Android 5.0+.

Η Google έχει ζητήσει από τους προγραμματιστές να ανανεώσουν τα εικονίδια των εφαρμογών τους ξεχωρίζοντας το logo από το φόντο. Με αυτό τον τρόπο ο κάθε χρήστης μπορεί να αλλάξει το σχήμα όλων συνολικά των εικονιδίων, έχοντας πάντα ένα ομοιόμορφο look στη συσκευή του. Αυτή τη λειτουργία είναι που ενσωμάτωσε πρόσφατα και ο Nova launcher με την οποία μπορούμε να έχουμε πέντε διαφορετικά σχήματα εικονιδίων.


Για να το ενεργοποιήσουμε πρέπει να κάνουμε τα εξής:

  • Μπαίνουμε στις ρυθμίσεις του Nova και επιλέγουμε το μενού "Εμφάνιση & Αίσθηση".
  • Στη συνέχεια ενεργοποιούμε το δείκτη "Adaptive Icons" (δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα ελληνικά) και μπαίνουμε στο μενού "Adaptive Icons Shape".
  • Διαλέγουμε τέλος το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα εικονίδιά μας και βγαίνουμε από το μενού.


Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αυτό τον τρόπο τα εικονίδια που υποστηρίζουν την προσαρμοσμένη προβολή θα αλλάξουν αυτόματα μορφή. Μπορούμε όμως να αλλάξουμε και τα υπόλοιπα ενεργοποιώντας το δείκτη "Mask legacy icons", ο οποίος απλά θα προσθέσει το ανάλογο φόντο σε αυτά.

Η νέα αυτή επιλογή έχει προστεθεί στην έκδοση 5.5-beta-1 του Nova launcher και για να την αποκτήσετε θα πρέπει είτε να εγγραφείτε στις δοκιμαστικές εκδόσεις, είτε να περιμένετε να βγει και στη σταθερή.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον Nova launcher δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Quick tip | Απόκτησε τα adaptive icons του Android 8.0 σε συσκευές με Android 5.0+"