Πώς εγκαθιστούμε το Kodi και τα καλύτερα add-on του στο Android


Το Kodi είναι το καλύτερο media center που μπορείς να έχεις στην τηλεόρασή σου, καθώς προσφέρει τρομερές λειτουργίες αναπαραγωγής για φωτογραφίες, μουσική και βίντεο. Είναι λοιπόν κρίμα αν έχεις ένα Android TV-Box ή ένα Raspberry Pi, να μην έχεις εγκαταστήσει το Kodi για να απολαμβάνεις ταινίες, σειρές και την προσωπική σου media βιβλιοθήκη. Η εγκατάστασή του είναι όμως λίγο μπελαλίδικη, οπότε σήμερα θα δούμε βήμα προς βήμα πώς ακριβώς γίνεται.

Η ιδιαιτερότητα του Kodi είναι ότι πρόκειται για ένα project ανοιχτού κώδικα, το οποίο μπορούμε να επεκτείνουμε με την εγκατάσταση add-on. Για να λέμε την αλήθεια το Kodi χωρίς add-on δεν αξίζει και τόσο αλλά τα περισσότερα από αυτά προσφέρουν πειρατικό περιεχόμενο, η χρήση τους λοιπόν είναι παράνομη. Δοκιμάσαμε λοιπόν πολλά από αυτά για ερευνητικούς πάντα σκοπούς και βρήκαμε τα καλύτερα για τους Έλληνες χρήστες, τα οποία θα δούμε πώς εγκαθίστανται.

Προφανώς και δε σας προτείνουμε να τα χρησιμοποιήσετε, αλλά προσφέρουμε έναν οδηγό εγκατάστασης για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Η εγκατάσταση του Kodi

Όπως όλες οι εφαρμογές έτσι και το Kodi μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν από το Play Store. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην έκδοση Krypton, η οποία έχει το δικό της γραφικό περιβάλλον, οπότε θα βασίσουμε τον οδηγό μας εκεί και ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να προετοιμάσουμε το έδαφος για τα add-on.

 • Ανοίγουμε λοιπόν το Kodi και πατάμε το 'γρανάζι' πάνω αριστερά για να μπούμε στις βασικές ρυθμίσεις του.


 • Στη συνέχεια πηγαίνουμε στο 'System settings', επιλέγουμε 'Add-ons' και ενεργοποιούμε το 'Unknown sources'.


Τώρα πρέπει να εγκαταστήσουμε τα add-on μας τα οποία βρίσκονται σε διάφορα αποθετήρια που πρέπει να προσθέσουμε στο Kodi. Λόγω του πειρατικού περιεχομένου μερικών από αυτών, τα αποθετήρια που τα φιλοξενούν, λειτουργούν συχνά πυκνά, οπότε θα δείξουμε την προσθήκη μερικών που λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

 • Από την αρχική οθόνη και πάλι, πηγαίνουμε αυτή τη φορά στον 'File manager'.
 • Εδώ επιλέγουμε 'Add source' και στο πεδίο '<None>' προσθέτουμε μία από τις ακόλουθες διευθύνσεις:

http://fusion.tvaddons.ag
http://dimitrology.com/repo
http://mediarepos.net/kodistuff


 • Δίνουμε τέλος μία ονομασία για το καθένα στο πεδίο 'Enter a name for this media source' και είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε τα add-on μας.

Η εγκατάσταση των add-on

Πάμε τώρα στα add-on στα οποία όπως είπαμε περιλαμβάνονται κάποια που προσφέρουν παράνομο περιεχόμενο, οπότε δεν προτείνουμε να τα χρησιμοποιήσετε. Όλα βρίσκονται μέσα στα αποθετήρια που ρυθμίσαμε προηγουμένως και το μόνο που μένει είναι να μπούμε εκεί για να τα εγκαταστήσουμε. Σύμφωνα λοιπόν με τα ελληνικά συνδρομητικά κανάλια, αυτό που πουλάει περισσότερο είναι οι ταινίες και οι σειρές, τα αθλητικά και το ελληνικό περιεχόμενο. Έτσι τα καλύτερα add-on σε αυτές τις κατηγορίες αυτή τη στιγμή είναι τα εξής:

 • Exodus - Το Exodus σύμφωνα με τα φόρουμ που ασχολούνται με το Kodi, είναι η νούμερο ένα επιλογή όσον αφορά ταινίες και σειρές. Μπορείς να βρεις στη βιβλιοθήκη του κυριολεκτικά τα πάντα και να το ρυθμίσεις να σου κατεβάζει αυτόματα ελληνικούς υπότιτλους, μέσα από τις δικές του ρυθμίσεις. Διαθέτει επίσης σύνδεση σε λογαριασμούς όπως το Trakt, στους οποίους σημειώνει αυτόματα ποιες ταινίες έχεις δει και σε ποιο επεισόδιο σταμάτησες την αγαπημένη σου σειρά. Είναι λοιπόν μία ολοκληρωμένη επιλογή για όσον αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία περιεχομένου.
 • SportsDevil - Για τα αθλητικά υπάρχει το SportsDevil το οποίο έχει καταχωρημένα όλα τα site που παρέχουν live streaming. Εκεί απλά επιλέγεις την πηγή και πλοηγείσαι στις κατηγορίες για να βρεις το ματς που θέλεις να παρακολουθήσεις εκείνη τη στιγμή. Τόσο απλό.
 • AliveGR - Τέλος για το ελληνικό περιεχόμενο, μια αρκετά ολοκληρωμένη δουλειά έχει γίνει στο AliveGR, το οποίο διαθέτει κυριολεκτικά τα πάντα. Μπορείς με τη βοήθειά του να δεις ζωντανά τηλεόραση μέσω ίντερνετ, διαθέτει βάση δεδομένων με αρκετές ελληνικές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που έχουν καλυφθεί τηλεοπτικά, ενώ έχει επίσης και πάρα πολλά παιδικά μεταγλωτισμένα στα ελληνικά!


Με τρία μόνο add-on λοιπόν μπορείς να καλύψεις τις τρεις μεγάλες κατηγορίες που προείπαμε, οπότε πάμε να δούμε πώς γίνεται η εγκατάστασή τους.

 • Από την αρχική οθόνη του Kodi λοιπόν επιλέγουμε 'Add-ons' από το πλαϊνό μενού και στη συνέχεια το εικονίδιο με το 'ανοιχτό κιβώτιο' επάνω αριστερά.


 • Στη συνέχεια επιλέγουμε 'Install from zip file' και διαλέγουμε ένα από τα αποθετήρια που εγκαταστήσαμε προηγουμένως.


 • Ενεργοποιούμε τα repository που χρειαζόμαστε με μερικά από αυτά να είναι το 'Thgiliwt', το 'Smash' και το 'SportsDevil' και περιμένουμε να εγκατασταθούν.
 • Επιστρέφουμε στην κεντρική σελίδα του Kodi και επιλέγουμε 'Install from repository' από τα εικονίδια που βρίσκονται στο επάνω μέρος.


 • Εκεί θα δούμε τα τρία αποθετήρια που έχουμε ρυθμίσει. Μπαίνουμε σε όποιο από αυτά λειτουργεί σωστά και επιλέγουμε 'Video add-ons'.


 • Βρίσκουμε στη λίστα τα add-on που θέλουμε να εγκαταστήσουμε και τα επιλέγουμε.


 • Περιμένουμε μέχρι μας εμφανίσει την ειδοποίηση ότι έχει εγκατασταθεί σωστά και επιστρέφουμε στην κεντρική οθόνη του Kodi, όπου θα τα βρούμε κάτω από την κατηγορία 'Add-ons'.


Και τώρα τι;

Πλέον έχεις στήσει το καλύτερο media center που θα μπορούσες να έχεις και σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις δικούς σου σκληρούς δίσκους μέσω USB, για να έχεις διαθέσιμο και τα δικά σου προσωπικά media. Μπορείς επίσης να προσθέσεις το add-on του Plex, για να βλέπεις το περιεχόμενο και των δικτυακών σου δίσκων, ενώ αν έχεις επιλέξει να... ζεις στην παρανομία εγκαθιστώντας αντίστοιχα add-on, κακό του κεφαλιού σου.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Μετατρέπουμε το Pi σε έναν πραγματικό ραδιοφωνικό σταθμό!

Bridgefy - Offline Messaging | Κάνε chat με τους φίλους σου χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ σε κοντινές αποστάσεις

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;