Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Sentio | Ακόμη μία απόδειξη ότι το Android μπορεί να γίνει κανονικός υπολογιστής βρίσκεται στο Play Store


Βαδίζουμε ολοταχώς προς την απόλυτη Android-οποίηση των συσκευών μας, αφού μετά τα τηλέφωνα, τα tablet, τα ρολόγια και τα αυτοκίνητα, οι υπολογιστές μας φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο μέσο επέκτασης. Το είδαμε με το Remix OS και το Sigularity, με την εισαγωγή του Play Store στο Chrome OS αλλά και με τις κρυφές ρυθμίσεις του Android 7.0, πλέον όμως υπάρχει και το Sentio, μία υπηρεσία που μετατρέπει πανεύκολα το κινητό μας σε πραγματικό Android PC.

Το Sentio είναι η συνέχεια του Andromium OS, του λειτουργικού συστήματος που παρουσιάστηκε στην εξαιρετική ιδέα του Superbook. Πρόκειται για έναν launcher ο οποίος έχει φτιαχτεί με βασικό γνώμονα τη λειτουργία σε μεγαλύτερες οθόνες και μοιάζει όπως είναι φυσικό στο περιβάλλον του Windows, για να είναι πιο εύπεπτο από τον εγκέφαλό μας.


Διαθέτει λοιπόν τη γνωστή taskbar με πλήκτρο 'Έναρξη' για να βρίσκουμε τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει στη συσκευή μας, έχει επίσης κέντρο ειδοποιήσεων στο οποίο μπορούμε να δούμε όλα όσα συμβαίνουν στη συσκευή μας, ενώ μαζί του προσφέρονται και τα Sentio Apps, ένα σετ βασικών εφαρμογών (Browser, File Explorer, Video Player, Image Viewer, Text Viewer, Mine Sweeper, Calculator) που έχουν φτιαχτεί ειδικά για να ανοίγουν σε παράθυρα.

Για να το χρησιμοποιήσουμε θα χρειαστούμε φυσικά ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, ενώ αν διαθέτουμε Chromecast στο σπίτι ή το γραφείο, μπορούμε να το συνδέσουμε με μία εξωτερική οθόνη, απλά ενεργοποιώντας τη 'Μετάδοση' στην μπάρα ειδοποιήσεων του Android.


Είναι πραγματικά μία πολύ έξυπνη ιδέα για την οποία δε χρειάζεται να μπεις σε κόπο για να την εγκαταστήσεις και να τη χρησιμοποιήσεις. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store, αλλά μόνο για όσο διαρκεί η δοκιμαστική της έκδοση.

0 στο: "Sentio | Ακόμη μία απόδειξη ότι το Android μπορεί να γίνει κανονικός υπολογιστής βρίσκεται στο Play Store"