Pyrope browser | Ο νέος browser που μοιάζει με τον Chrome αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη Google


Όλοι συμφωνούν ότι ο Chrome είναι από τους καλύτερους και πιο καθαρούς browser στο Android, αλλά το γεγονός ότι είναι δεμένος με το Google λογαριασμό μας, είναι αποτρεπτικός παράγοντας για πολλούς χρήστες που θέλουν απλά να αποφύγουν τη Google. Μια καλή εναλλακτική είναι ο Gello της CyanogenMod, ο οποίος δεν ξέρουμε αν θα επιβιώσει τη μετάβαση σε Lineage OS, έτσι η επόμενη καλύτερη λύση είναι ίσως ο Pyrope browser.

Όπως ο Gello έτσι και ο Pyrope είναι βασισμένοι στο Chromium ή αν θέλετε καλύτερα είναι γραμμένοι σε Webkit. Η ταχύτητα φόρτωσης λοιπόν των σελίδων και η γενική εμπειρία χρήσης είναι ίδια, απλά έχει τις δικές του επιλογές και ρυθμίσεις, ενώ όπως είπαμε μας δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουμε τη Google. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Webkit είναι ότι και η Qualcomm έχει ασχοληθεί μαζί του, οπότε αν η συσκευή που θα το εγκαταστήσουμε έχει Snapdragon επεξεργαστή, τότε θα έχουμε καλύτερη απόδοση κατά 10% με 40%!


Συγκεκριμένα τώρα ο Pyrope έχει παρόμοιο περιβάλλον με αυτό του Chrome και διαθέτει πολλές από τις δυνατότητές του, όπως για παράδειγμα τις έγχρωμες καρτέλες, την ανώνυμη περιήγηση και τις offline σελίδες. Έχει το δικό του ad blocker, διαθέτει power saving mode για να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, ενώ παίζει και τον ήχο από βίντεο στο παρασκήνιο, επιτρέποντάς μας να ακούμε μουσική και να χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας για άλλα πράγματα. Πολύ σημαντικό είναι τέλος και το γεγονός ότι δεν επιτρέπει σε άλλες εφαρμογές να διαβάζουν τα περιεχόμενα του WebView (LookLock), κρατώντας την περιήγησή μας ασφαλή ακόμη και τοπικά στο τηλέφωνό μας.

Είναι γενικά μία εξαιρετική εναλλακτική, η οποία θα βολέψει όσους ανησυχούν για την ασφάλεια στο δίκτυο, χωρίς όμως να πηγαίνουν σε ακραίες λύσεις τύπου Krypton browser, ενώ είναι ιδανική και για τους απλούς χρήστες που με λίγες και απλές ρυθμίσεις, μπορούν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες