Gadget review | Σε καμία περίπτωση μην αγοράσεις το χειριστήριο Viboton X3 για το Android TV-Box σου


Η "ψακτική" για ποιοτικά προϊόντα από την Κίνα δεν τελειώνει ποτέ και προσπαθούμε να δοκιμάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές ενδέχεται να χρειαστεί ο χρήστης Android στο κινητό, το tablet ή το TV-Box του. Αυτή τη φορά είπαμε να τσεκάρουμε το πιο "τούμπανο" χειριστήριο που υπάρχει στο εμπόριο και μπορεί να συνοδεύσει το Android TV-Box μας, αλλά καταλήξαμε να κλαίμε τα λεφτά μας.

Ο λόγος για το Viboton X3 του οποίου η μάρκα δεν έχει καμία σημασία, καθώς πρόκειται για ένα generic πληκτρολόγιο που κυκλοφορεί από πολλές διαφορετικές εταιρίες. Στην ουσία δηλαδή δε λέμε απλά να αποφύγετε το συγκεκριμένο, αλλά όλα όσα έχουν το ίδιο σχήμα, τις ίδιες λειτουργίες και κυκλοφορούν στην ίδια τιμή (υπάρχουν ακριβότερα και σαφώς πιο ποιοτικά).

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Δύο πράγματα πρέπει να έχει ένα σωστό χειριστήριο για Android TV-Box:

  1. Πρώτα από όλα πρέπει να έχει πλήρες πληκτρολόγιο, καθώς είναι απαραίτητο όταν χειρίζεσαι το Android για να κάνεις πληκτρολογείς σαν άνθρωπος όταν κάνεις τις αναζητήσεις σου.
  2. Δεύτερον πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένα είδος ποντικιού, είτε αυτό είναι στη μορφή air mouse, είτε trackpad. Ο λόγος είναι γιατί το γραφικό περιβάλλον του Android έχει σχεδιαστεί κυρίως για οθόνες αφής και έτσι είναι δύσκολο να το χειριστείς με οτιδήποτε άλλο.


Τα θετικά του

Το συγκεκριμένο χειριστήριο λοιπόν διαθέτει όλα τα παραπάνω, ενώ έχει και ένα σχήμα a la XBOX controller που είναι αρκετά βολικό στο χέρι. Το πληκτρολόγιό του έχει λαστιχένια πλήκτρα τα οποία είναι σκληρά στο πάτημα και σίγουρα θα αντέξουν στην παρατεταμένη χρήση, αλλά κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον ενδέχεται να χάσουν τους χαρακτήρες τους λόγω της τριβής. Εντυπωσιακό είναι επίσης και το γεγονός ότι διαθέτει όλα τα μέσα για το χειρισμό της συσκευής μας όπως joystick, trackpad, πλήκτρα για δεξί και αριστερό κλικ, αλλά και για page up, page down. Είναι δηλαδή ότι πιο πλήρες μπορείς να αποκτήσεις!

Τα αρνητικά του

Η τρομερή πληρότητά του όμως δεν έχει την ανάλογη ποιότητα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σε κάνει να το αποφύγεις. Αν και το πληκτρολόγιο είναι καλό, όλα τα υπόλοιπα πάσχουν και κυρίως το trackpad, το οποίο είναι πολύ κακής ποιότητας. Πρόκειται για το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του, καθώς το ποντίκι είναι η πιο εύκολη και η ενδεδειγμένη μέθοδος χρήσης του TV-Box, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπακούει πάντα στις εντολές μας και αυτό είναι πάρα πολύ σπαστικό.

Στα μείον του είναι επίσης ότι δε διαθέτει υπέρυθρες κι έτσι δεν μπορείς να αντιγράψεις μερικά από τα πλήκτρα από το χειριστήριο της τηλεόρασης, για να τη χειρίζεσαι και αυτή, ενώ τέλος συνδέεται με USB dongle στο TV-Box και όχι με Bluetooth, οπότε καταλαμβάνει μία από τις διαθέσιμες θύρες. Αυτό το τελευταίο δεν είναι και τόσο κακό, μιας και όλα όσα κυκλοφορούν συνδέονται με τον ίδιο τρόπο.


Τι να προτιμήσω λοιπόν;

Με βάση λοιπόν όλα τα χειριστήρια που έχουμε δοκιμάσει, είτε αυτά είναι τα επίσημα που έρχονται μαζί με το TV-Box, είτε τα αγοράσαμε ξεχωριστά, το πιο βολικό από όλα είναι κάτι σαν το Rii Mini i25. Συνδυάζει Bluetooth και υπέρυθρες, έχει πλήρες πληκτρολόγιο και το σημαντικότερο από όλα... είναι Air Mouse, κάτι που σημαίνει ότι το κουνάς στον αέρα και βλέπεις το ποντίκι να κινείται στην τηλεόραση. Ανεκτίμητης αξίας!

Εάν ακόμη και μετά από όλα αυτά δε βάζεις μυαλό με τίποτα, μπορείς να αγοράσεις το Viboton X3 με 12 ευρώ στο Gearbest, ενώ αν ψήνεσαι τελικά για το Rii Mini, αυτό κυκλοφορεί μόνο στο Aliexpress.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;