Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

EVA Facial Mouse | Τώρα μπορείς να χειριστείς το Android κουνώντας απλά το κεφάλι σου!


Έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι με το Android μπορείς να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα. Δε θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν και τρελές ιδέες που όχι μόνο μας δίνουν μία εικόνα από το μέλλον, αλλά μπορούν να βοηθήσουν σήμερα, συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Μία από αυτές είναι το EVA Facial Mouse, το οποίο μας επιτρέπει να χειριστούμε τη συσκευή μας απλά κουνώντας το κεφάλι μας!

Πρόκειται για μια δημιουργία του ισπανικού Vodafone Foundation, ενός οργανισμού που δημιουργεί εφαρμογές για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τους βοηθούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους με ευκολία.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα για να εντοπίσει το πρόσωπό μας, με το οποίο κουνάμε ένα ποντίκι στην οθόνη, κάνοντας απλές κινήσεις. Αφήνοντας το ποντίκι σε ένα σημείο για ένα δευτερόλεπτο κάνει αυτόματα κλικ, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μας εμφανίζει έναν επιλογέα για να επιλέξουμε αν θέλουμε να κάνουμε απλό κλικ ή να κρατήσουμε πατημένο κάποιο εικονίδιο! Υπάρχει επίσης μία εργαλειοθήκη στο πλαϊνό μέρος της οθόνης με τα βασικά πλήκτρα του Android, ενώ αν ανοίξουμε μια ιστοσελίδα με μακρύ κείμενο, εμφανίζονται και πλήκτρα για scroll up και down!


Είναι λοιπόν μία πρώτης τάξεως εφαρμογή με την οποία χειριζόμαστε πανεύκολα τη συσκευή μας χωρίς χέρια αλλά και χωρίς φωνή όπως είδαμε παλιότερα, ενώ αν τη δοκιμάσετε θα εκπλαγείτε από το πόσο ακριβής είναι. Εκτός από το κινητό θα μπορούσε να έχει τέλεια εφαρμογή και σε μία Android TV με κάμερα, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "EVA Facial Mouse | Τώρα μπορείς να χειριστείς το Android κουνώντας απλά το κεφάλι σου!"