Meizu Band: Το νέο εξαιρετικό fitness band της Meizu έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, την μπαταρία


Στην κατηγορία των wearable (ελληνιστί φορετών) συσκευών, τα μόνα προϊόντα που κατάφεραν να ευδοκιμήσουν είναι οι fitness tracker. Πρόκειται για συσκευές που εκτός από το να μας δείχνουν την ώρα, μας δίνουν πολύτιμα στατιστικά στοιχεία για τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τη φυσική μας κατάσταση αλλά και την ποιότητα του ύπνου. Βασιλιάς σε αυτή την κατηγορία κατά τη γνώμη του Doctor είναι το Xiaomi Mi Band 2, το οποίο όμως έχει πλέον ανταγωνισμό από τη συντοπίτισσα Meizu.

Εδώ και λίγες ημέρες το Meizu Band εντυπωσιάζει, κυρίως όσες αγορές έχουν συνηθίσει τις ακριβές λύσεις της Fitbit, εδώ όμως στην Ελλάδα όπου ξέρουμε καλά από κινέζικα, κοιτάμε περισσότερο αν τα χαρακτηριστικά συνάδουν με την τιμή. Το Meizu Band λοιπόν είναι κατ' αρχάς μία συσκευή με τρομερό design, καθώς η OLED οθόνη του δεν ξεχωρίζει από τον κορμό, κάνοντάς το πολύ μοντέρνο και φουτουριστικό. Εκεί όμως σταματούν και οι ιδιαιτερότητές του, αφού οι δυνατότητές του είναι ακριβώς ίδιες με την πρόταση της Xiaomi.


Μπορεί να μας δείξει την ώρα, τα βήματα και την απόσταση που έχουμε διανύσει, τις θερμίδες που έχουμε κάψει και τους καρδιακούς μας παλμούς, ενώ δεχόμαστε και ειδοποιήσεις όταν κάποιος καλεί στο τηλέφωνό μας. Είναι επίσης αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει για 30 λεπτά σε βάθος έως και ενάμισι μέτρο, ενώ τέλος παρακολουθεί και τον ύπνο μας, με σκοπό να μας προσφέρει πιο ποιοτικά ξυπνήματα.

Όλα καλά έως εδώ αλλά εξίσου σημαντική στους fitness tracker είναι η αυτονομία. Το Meizu Band λοιπόν μπορεί να αντέξει έως επτά ημέρες με τον αισθητήρα καρδιακών παλμών ενεργοποιημένο, μια επίδοση που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την πρόταση της Xiaomi. Το δικό της Mi Band 2 όμως μπορεί να μας δώσει 30 - 40 μέρες αυτονομίας χωρίς τη χρήση του αισθητήρα, όταν το Meizu αντέχει μόλις 15 μέρες.


H τιμή και των δύο είναι κοντά στα 30 ευρώ με το Xiaomi ως παλαιότερο στην αγορά να είναι και ελαφρώς φθηνότερο. Ποιο από τα δύο όμως θα επιλέγατε; Εμφάνιση ή αυτονομία;

Υστερόγραφο
Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τον δικό μας οικιακό VPN server με το PiVPN