Meizu Band: Το νέο εξαιρετικό fitness band της Meizu έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, την μπαταρία


Στην κατηγορία των wearable (ελληνιστί φορετών) συσκευών, τα μόνα προϊόντα που κατάφεραν να ευδοκιμήσουν είναι οι fitness tracker. Πρόκειται για συσκευές που εκτός από το να μας δείχνουν την ώρα, μας δίνουν πολύτιμα στατιστικά στοιχεία για τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τη φυσική μας κατάσταση αλλά και την ποιότητα του ύπνου. Βασιλιάς σε αυτή την κατηγορία κατά τη γνώμη του Doctor είναι το Xiaomi Mi Band 2, το οποίο όμως έχει πλέον ανταγωνισμό από τη συντοπίτισσα Meizu.

Εδώ και λίγες ημέρες το Meizu Band εντυπωσιάζει, κυρίως όσες αγορές έχουν συνηθίσει τις ακριβές λύσεις της Fitbit, εδώ όμως στην Ελλάδα όπου ξέρουμε καλά από κινέζικα, κοιτάμε περισσότερο αν τα χαρακτηριστικά συνάδουν με την τιμή. Το Meizu Band λοιπόν είναι κατ' αρχάς μία συσκευή με τρομερό design, καθώς η OLED οθόνη του δεν ξεχωρίζει από τον κορμό, κάνοντάς το πολύ μοντέρνο και φουτουριστικό. Εκεί όμως σταματούν και οι ιδιαιτερότητές του, αφού οι δυνατότητές του είναι ακριβώς ίδιες με την πρόταση της Xiaomi.


Μπορεί να μας δείξει την ώρα, τα βήματα και την απόσταση που έχουμε διανύσει, τις θερμίδες που έχουμε κάψει και τους καρδιακούς μας παλμούς, ενώ δεχόμαστε και ειδοποιήσεις όταν κάποιος καλεί στο τηλέφωνό μας. Είναι επίσης αδιάβροχο με πιστοποίηση IP67, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει για 30 λεπτά σε βάθος έως και ενάμισι μέτρο, ενώ τέλος παρακολουθεί και τον ύπνο μας, με σκοπό να μας προσφέρει πιο ποιοτικά ξυπνήματα.

Όλα καλά έως εδώ αλλά εξίσου σημαντική στους fitness tracker είναι η αυτονομία. Το Meizu Band λοιπόν μπορεί να αντέξει έως επτά ημέρες με τον αισθητήρα καρδιακών παλμών ενεργοποιημένο, μια επίδοση που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την πρόταση της Xiaomi. Το δικό της Mi Band 2 όμως μπορεί να μας δώσει 30 - 40 μέρες αυτονομίας χωρίς τη χρήση του αισθητήρα, όταν το Meizu αντέχει μόλις 15 μέρες.


H τιμή και των δύο είναι κοντά στα 30 ευρώ με το Xiaomi ως παλαιότερο στην αγορά να είναι και ελαφρώς φθηνότερο. Ποιο από τα δύο όμως θα επιλέγατε; Εμφάνιση ή αυτονομία;

Υστερόγραφο
Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη

Διαβάστε επίσης...

ΗΠΑ εναντίον Huawei | Ποιος χάνει και ποιος κερδίζει στο νέο τεχνολογικό / πολιτικό πόλεμο;

Φεύγω από την Google | Παίρνουμε επαφές και μηνύματα από τη Google και τα μεταφέρουμε στο Signal και σε δικό μας υπολογιστή ή server

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας retro κονσόλα arcade παιχνιδιών με το Recalbox και με κόστος μόλις 25 ευρώ!

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;