Xiaomi Mi Box 3S: Η νέα ποιοτική πρόταση της Xiaomi με επίσημο Android TV 6.0


Στην αγορά των Android TV-Box δεν υπάρχει πολύς χώρος για να κινηθούν οι εταιρίες, οι οποίες στην ουσία μας προτείνουν παρόμοιες συσκευές κυρίως λόγω λειτουργικού συστήματος. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η Jide με το Remix OS αλλά και η Google με το δικό της Android TV, το οποίο δεν έχουμε δει ακόμη σε πολλές συσκευές τρίτων. Η Xiaomi και σε αυτό τον τομέα θέλει να κάνει τη διαφορά και μας προτείνει το Mi Box 3S, την τελευταία γενιά του TV-Box της με Android TV 6.0.

Αν και το Android TV είναι η ειδική έκδοση του Android για τηλεοράσεις, κανείς  από τους κατασκευαστές δεν το προτιμάει, ίσως επειδή η Google ζητάει περισσότερες εγγυήσεις για να προστατέψει το λειτουργικό σύστημα στο θέμα των αναβαθμίσεων. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία μας προτείνει συσκευές με απλό Android, οπότε χάνουμε την εμπειρία χρήσης που έχει δημιουργήσει η Google. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του Xiaomi Mi Box 3S, το οποίο είναι καλούτσικο σε χαρακτηριστικά, αλλά έρχεται με Android TV.

Πρόκειται για μία συσκευή που έχει βραβευθεί με το κορυφαίο Red Dot βραβείο για το design της, η οποία μπορεί να προβάλλει 4K HDR περιεχόμενο στην τηλεόρασή μας στα 60fps, προσφέροντας την απόλυτη με τα σημερινά δεδομένα εμπειρία θέασης. Υποστηρίζει επίσης ήχο Dolby Digital Plus και DTS, ενώ συνδυάζεται και με σύστημα ηχείων 7.1 για τρομερή ποιότητα ήχου επίσης.


Φοράει τον τετραπύρηνο S905X επεξεργαστή της Amlogic, η οποία κυριαρχεί στον τομέα των TV-Box και συνοδεύεται από 2GB RAM και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Εδώ είναι μάλλον και η αχίλλειος πτέρνα του νέου Mi Box, καθώς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε άνετα σαν κονσόλα παιχνιδιών, αφού τα 8GB μπορούν να καλυφθούν με μόλις δύο παιχνίδια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει βαριά παιχνίδια.

Η σύνδεσή του με την τηλεόραση γίνεται μέσω μίας HDMI 2.0a θύρας, η οποία μεταφέρει εικόνα και ήχο στα 18Gbps για να μην χάνουμε τίποτα σε ποιότητα, συνδέεται επίσης στο ίντερνετ μέσω WiFi ac, το οποίο είναι ότι ταχύτερο υπάρχει σε δέκτη WiFi, ενώ τέλος διαθέτει και Bluetooth 4.1. Για τα στικάκια και τους σκληρούς μας δίσκους υπάρχει μόνο μία USB 2.0 θύρα (δύο θα ήταν καλύτερα), ενώ έχει και θύρα AV για να το συνδέσουμε σε εξωτερικά ηχεία.


Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα είπαμε ότι φοράει επίσημο Android TV στην τελευταία του έκδοση και εννοείται υποστηρίζει το πρωτόκολλο Google cast, δηλαδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Chromecast. Στη συσκευασία του υπάρχει επίσης και IR τηλεχειριστήριο, το οποίο διαθέτει φωνητική αναζήτηση μέσω του Google, κάτι που δεν είναι και τόσο χρήσιμο στην Ελλάδα μιας και δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη γλώσσα μας.


Είναι λοιπόν ένα ανώτερης ποιότητας από τα συνηθισμένα TV-Box, το οποίο μπορεί να συγκριθεί μόνο με το Remix IO. Κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα στην Αμερική στην πολύ καλή τιμή των 69 δολαρίων και εδώ στην Ευρώπη τα κινέζικα e-shop μας το δίνουν μεταξύ 75 και 100 ευρώ. Για όσους εμπιστεύονται το Gearbest, εκεί πωλείται στα 82 ευρώ.

Διαβάστε επίσης...

Φεύγω από την Google | Αντικαθιστούμε το Google Maps με το OSMAnd, το Here WeGo, το Waze και το Nextcloud

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Moto G7 vs Redmi 7 | Πόση διαφορά μπορεί να έχει μία low-budget από μία mid-range Android συσκευή;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android 10 Q | Όλα τα νέα χαρακτηριστικά που μας φέρνει η νέα έκδοση του Android

Samsung Galaxy S10 | Είναι χωρίς αμφιβολία ο βασιλιάς του Android και αυτοί είναι οι λόγοι

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε τη δική μας cloud υπηρεσία (Dropbox) με τη βοήθεια του Nextcloud

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε το Gmail με το ProtonMail και το Tutanota