Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Contextual App Folder: Ένας δυναμικός φάκελος που εμφανίζει τις εφαρμογές που θέλεις την κατάλληλη στιγμή!


Ακόμη και μετά από τις βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά που βλέπουμε κάθε χρόνο στο Android, οι ωραίες ιδέες δεν παύουν να λείπουν και δείχνουν ότι υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης. Ένα τρομερό παράδειγμα είναι η εφαρμογή 'Contextual App Folder', η οποία δημιουργεί για εμάς δυναμικούς φακέλους με εφαρμογές που εμφανίζονται την κατάλληλη στιγμή που τους χρειαζόμαστε!

Το C.A.F λειτουργεί με τη λογική της δράσης-αντίδρασης όπως ακριβώς το IFTTT. Μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε φακέλους με εφαρμογές, οι οποίες αλλάζουν κάθε φορά που ένα συγκεκριμένο σενάριο τίθεται σε ισχύ. Μπορούμε για παράδειγμα να φτιάξουμε ένα φάκελο ο οποίος θα εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που παίζουν μουσική, όταν συνδέουμε ακουστικά στη συσκευή μας. Μπορούμε επίσης να δούμε όλες τις ειδησεογραφικές μας εφαρμογές τη συγκεκριμένη ώρα της ημέρας που συνηθίζουμε να διαβάζουμε τα νέα μας.

Όσον αφορά τα σενάρια, μπορούμε να τα ρυθμίσουμε σύμφωνα:

  • με την ώρα και τη μέρα,
  • με την τοποθεσία μας,
  • με το αν είμαστε συνδεδεμένοι σε WiFi δίκτυο ή Bluetooth συσκευή,
  • με το αν έχουμε τη συσκευή μας στη φόρτιση,
  • με το αν βρισκόμαστε εν μέσω μιας κλήσης και
  • με τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουμε.

Οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές και μπορεί να μας λύσει τα χέρια η συγκεκριμένη εφαρμογή, αλλά το κυριότερο είναι ότι προσφέρει μία τακτοποιημένη επιφάνεια εργασίας και δε μας αναγκάζει να ψάχνουμε κάθε φορά στο συρτάρι για την εφαρμογή που θέλουμε.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

0 στο: "Contextual App Folder: Ένας δυναμικός φάκελος που εμφανίζει τις εφαρμογές που θέλεις την κατάλληλη στιγμή!"