Κάνε τη συσκευή σου να δουλεύει αυτόματα για σένα με το IFTTT


Εκτός από αντικαταστάτης σχεδόν όλων των ψηφιακών συσκευών μας, το smartphone που κουβαλάμε στην τσέπη μας μπορεί να γίνει επίσης και ένας προσωπικός βοηθός, εκτελώντας αυτόματα βαρετές εργασίες που κάνουμε καθημερινά χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Τι είδους εργασίες; Από απλά πράγματα όπως το να ενεργοποιείται αυτόματα το WiFi όποτε φτάνουμε στο γραφείο, έως πιο περίπλοκα όπως για παράδειγμα να ανάβουν τα φώτα μόλις φτάνουμε σπίτι. Μέχρι σήμερα η γνωστότερη εφαρμογή για τέτοιου είδους εργασίες ήταν το Tasker το οποίο είναι αρκετά περίπλοκο στη χρήση, ενώ είδαμε παλιότερα και πιο απλές προτάσεις όπως το Atooma, κανένα από όλα αυτά όμως δε συγκρίνεται με το If This Then That (IFTTT).

Το IFTTT όπως λένε οι δημιουργοί του "κάνει το ίντερνετ να δουλεύει για σένα" και η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τις εφαρμογές που αναφέραμε είναι ότι συνδυάζει τις λειτουργίες του κινητού (π.χ. ειδοποιήσεις, SMS, κλήσεις, δόνηση) με υπηρεσίες του ίντερνετ όπως το Facebook, το Evernote και το Soundcloud. Η λειτουργία του βασίζεται στη λογική "if this then that" δηλαδή "όταν συμβαίνει κάτι, κάνε κάνε κάτι άλλο" με την οποία έχουμε τη δυνατότητα να αυτοματοποιήσουμε σενάρια της καθημερινότητάς μας.  


Για παράδειγμα θέλω να αποθηκεύω όλες τις φωτογραφίες μου στο Google Drive αλλά ξεχνάω να το κάνω όποτε συνδέομαι σε WiFi. Ρυθμίζοντάς το στο IFTTT κάθε φορά που θα συνδέομαι σε WiFi, οι φωτογραφίες μου θα ανεβαίνουν αυτόματα στο Drive, χωρίς να κουνήσω το δαχτυλάκι μου. Αυτό είναι μόνο ένα από τα σχεδόν άπειρα σενάρια που μπορούμε να δημιουργήσουμε τα οποία μπορεί να είναι εντελώς τρελά, όπως για παράδειγμα μπορούμε κάθε φορά που μας έρχεται SMS, να ανάβουν αυτόματα τα φώτα στο σπίτι ως ένα τεράστιο notification LED!

Οι δυνατότητές του δεν είναι απεριόριστες καθώς διαθέτει συγκεκριμένα κανάλια (API υπηρεσιών δηλαδή) που μας εξυπηρετούν, περιλαμβάνει όμως τις γνωστότερες υπηρεσίες και η λίστα τους ανανεώνεται συνεχώς. Είναι από τις πιο πρωτότυπες και χρήσιμες εφαρμογές που έχουμε δει μέχρι σήμερα για αυτό και γίνεται κακός χαμός στο ίντερνετ μαζί της, η οποία έχει καταλάβει ήδη τη θέση της ανάμεσα στις αγαπημένες μας εφαρμογές. Θα τη βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Σχόλια

Διαβάστε επίσης...

3D Printing | Δημιουργούμε μοναδικά φωτιστικά εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες μας σε 3D!

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Android | Δε λαμβάνεις αναβαθμίσεις στη συσκευή σου; Μπορεί να φταίει η Wind!

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Φεύγω από την Google | Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε στο Android για να αποφύγουμε τη Google

Xiaomi Redmi Go | Αξίζει να αγοράσεις την πρώτη Android Go συσκευή της Xiaomi;