Πέντε VR εφαρμογές και παιχνίδια που αξίζει να δοκιμάσεις στο Android σου


Το VR μας απασχολεί πολύ εδώ στο Dr. Android, όχι απλά επειδή μας προσφέρει νέες εμπειρίες κυρίως όσον αφορά το gaming, αλλά επειδή δεν κοστίζει ακριβά. Αρχίσαμε λοιπόν να μαζεύουμε τις καλύτερες εφαρμογές και παιχνίδια που δοκιμάζουμε κατά καιρούς σε μία ωραία λίστα για να την έχετε πρόχειρη και σήμερα είναι αυτή η μέρα του μήνα που θα την εμπλουτίσουμε περισσότερο. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε πέντε επιλεγμένες εφαρμογές για όλα τα γούστα.

1. Cmoar VR Cinema PRO

Το Cmoar είναι πραγματικά μία από τις εφαρμογές που αναδεικνύουν το VR στο Android. Πρόκειται για μία εφαρμογή στην οποία μπορείς να δεις ταινίες και άλλα βίντεο με την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεσαι σε έναν κανονικό κινηματογράφο. Μπορεί να ανοίξει βίντεο που είναι αποθηκευμένα στο κινητό ή στον υπολογιστή μας (μέσω LAN), έχει υποστήριξη για το Plex και συνδέεται επίσης στο YouTube και το YouTube 3D. Μπορεί τέλος να εμπλουτίσει τα βίντεό μας με τα αντίστοιχα poster, ενώ κατεβάζει αυτόματα και υπότιτλους!

Είναι σχετικά πλήρες όσον αφορά τις λειτουργίες της και μας προσφέρει μία δωρεάν demo έκδοση για να τη δοκιμάσουμε, πριν πληρώσουμε 5,74€ στο Play Store, για να αποκτήσουμε όλα τα χαρακτηριστικά.


2. Within

Με το Within έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε VR βίντεο γενικού ενδιαφέροντος, έτσι επειδή είμαστε λάτρεις της εικονικής πραγματικότητας. Είναι μία εφαρμογή που περιλαμβάνει, ταινίες μικρού μήκους, βίντεο κλιπ, ντοκιμαντέρ και κλιπ γνωστών εκπομπών όπως το SNL, οι οποίες έχουν γυριστεί με κάμερες 360 μοιρών. Δεν εξυπηρετεί κάποιο σκοπό, αλλά αναδεικνύει το VR όσο λίγες εφαρμογές και μας δείχνει πώς θα είναι η τηλεόραση στο μέλλον.

Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν στο Play Store.



3. Titans of Space

Το Titans of Space είναι ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό παιχνίδι το οποίο μας μαθαίνει το ηλιακό σύστημα. Μας βάζει μέσα σε ένα διαστημόπλοιο και μας ταξιδεύει στους πλανήτες και τα φεγγάρια τους, δίνοντάς μας χρήσιμες πληροφορίες στα ελληνικά για το μέγεθος, την τροχιά και τα ειδικά τους χαρακτηριστικά. Έχει πάρα πολύ ωραία γραφικά και δε χρειάζεται καν να μάθουμε το χειρισμό του, αφού υπάρχει η επιλογή του αυτόματου πιλότου!

Αν έχεις Cardboard και δεν το έχεις δοκιμάσει είναι πραγματικά κρίμα. Κυκλοφορεί δωρεάν στο Play Store.


4. VR Crossy for Cardboard

To VR Crossy είναι ένα από τα μεγάλα παραδείγματα του πώς μπορείς να πάρεις ένα παλιό κλασικό παιχνίδι και να το κάνεις ενδιαφέρον και πάλι. Είναι βασισμένο στο 'Frogger' το παιχνίδι στο οποίο βοηθούσαμε ένα βάτραχο να περάσει ένα δρόμο με πολλά αυτοκίνητα και στην προκειμένη περίπτωση κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο που βλέπουμε τα πάντα από τα μάτια του. Κοιτάμε δεξιά και αριστερά γυρνώντας το κεφάλι μας όπως στην πραγματικότητα και πατάμε το κουμπί του Cardboard για να προχωρήσουμε μπροστά.

Αν και το γραφικό περιβάλλον είναι 3D πλέον, το παιχνίδι κρατάει ένα ρετρό χαρακτήρα. Είναι σίγουρα λιγάκι μονότονο αλλά αξίζει να το δοκιμάσεις, κατεβάζοντάς το δωρεάν στο Play Store.



5. Dark Walls VR

Το Dark Walls είναι από αυτά τα horror παιχνίδια που πρωταγωνιστούν προς το παρόν στο VR και όχι άδικα. Στο παιχνίδι αυτό μπαίνουμε στο ρόλο ενός νυχτοφύλακα στον οποίο έχει ανατεθεί η φύλαξη ενός εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου. Εκεί έχουν βρει τραγικό θάνατο μία γυναίκα με το παιδί της, τα πνεύματα των οποίων κυκλοφορούν στους διαδρόμους του κτιρίου και ο σκοπός μας είναι αφενός να τα αποφύγουμε και αφετέρου να ψάξουμε για στοιχεία που θα λύσουν το μυστήριο του θανάτου τους. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, σκοτεινό περιβάλλον και σε κάθε γωνία μας περιμένει μία νέα τρομακτική εμπειρία.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter