Gadget review: Το Xiaomi 10.000mAh Mi Pro είναι το powerbank του σήμερα, με θύρα USB Type-C και ταχεία φόρτιση συσκευών


Όσο οι εταιρίες που κατασκευάζουν τα κινητά μας δεν ενδιαφέρονται να εξελίξουν τις μπαταρίες για να βελτιώσουν την αυτονομία τους, η μοναδική λύση θα βρίσκεται στα powerbank. Δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσεις με άνεση τη συσκευή σου για τρεις - τέσσερις μέρες, χωρίς να αγχώνεσαι αν και πότε θα βρεις πρίζα για να φορτίσεις και για ανθρώπους που πραγματικά ζουν "on-the-go" αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Η επιλογή λοιπόν ενός καλού αλλά φθηνού powerbank είναι επιβεβλημένη και τη λύση μας δίνει για άλλη μια φορά η Xiaomi. Είδαμε σε παλιότερο review την πρόταση της εταιρίας στα 10.400mAh, η οποία είναι εξαιρετική σε σχέση με τον ανταγωνισμό, αλλά αν θέλετε να τη δούμε ψυχρά, πρόκειται απλά για μία συσκευή με καλές μπαταρίες και πολύ υψηλή εξωτερική ποιότητα κατασκευής. Σήμερα τα κινητά μας "διψάνε" για "Ταχεία φόρτιση" και έχουν θύρες USB Type-C οπότε η Xiaomi, πιστή στην καινοτομία και την πρωτοπορία, δημιούργησε το power bank του σήμερα, το Xiaomi Mi Powerbank Pro.

Τι περισσότερο έχει να προσφέρει το "Pro";

H Xiaomi λοιπόν όπως συνηθίζει και με τα κινητά της, έχει δημιουργήσει πολλές εκδόσεις του ίδιου προϊόντος, οι οποίες φαινομενικά έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Όσον αφορά τα powerbank, οι διαφορές έχουν να κάνουν περισσότερο με το μέγεθος της μπαταρίας που διαθέτουν, αλλά το Pro είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.

Έχει την ίδια ποιότητα κατασκευής και το ίδιο design με τα υπόλοιπα "αδερφάκια" του, με τη διαφορά ότι το Pro είναι πολύ λεπτότερο στα 12.5 χιλιοστά, κάτι που έχει σημασία για ένα αντικείμενο που πρέπει να κουβαλάμε μαζί μας. Διαθέτει επίσης όλες τις δικλείδες ασφαλείας, οι οποίες το προστατεύουν από υπερθέρμανση, βραχυκύκλωμα και υπέρταση (όχι την ασθένεια), ενώ οι μπαταρίες του είναι υψηλής πυκνότητας για να αποθηκεύει περισσότερη ενέργεια σε λιγότερο χώρο.

Έχει τέσσερα LED στοιχεία τα οποία μας δείχνουν την κατάσταση της φόρτισής του και δύο θύρες USB, η μία κανονική (Type-A) και η δεύτερη Type-C. Αυτό φυσικά δε μας απαγορεύει να φορτίσουμε οποιοδήποτε κινητό ή tablet θέλουμε, καθώς το καλώδιο της συσκευασίας είναι ένα κανονικό microUSB (Type-B) με έναν μικρό αντάπτορα Type-C.


Πάμε τώρα λίγο στα χαρακτηριστικά που πραγματικά το κάνουν να διαφέρει και ένα από αυτά είναι η ταχεία φόρτιση. Όταν έχεις συσκευή που υποστηρίζει το Quick Charge της Qualcomm, λατρεύεις το γεγονός ότι τη βάζεις για 20 λεπτά στην πρίζα και σου δίνει το 50 τοις εκατό ή ίσως περισσότερο της συνολικής φόρτισης. Αυτό φυσικά γίνεται μόνο με τον επίσημο φορτιστή της εταιρίας και όχι με οποιονδήποτε άλλο. Το συγκεκριμένο powerbank λοιπόν υποστηρίζει ταχεία φόρτιση και μπορεί με μισή ωρίτσα να μας δώσει μία επιπλέον ημέρα χρήσης όταν δεν είμαστε κοντά σε πρίζα. Αυτό είναι κάτι που λειτουργεί και αντίστροφα, έτσι αν συνδέσουμε το powerbank στο φορτιστή του κινητού που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, αυτός θα το γεμίσει σε τρεισήμισι ώρες έναντι έξι ωρών που θα χρειάζονταν με ένα κοινό 5V/2A αντάπτορα.

Το δεύτερο σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι το συγκεκριμένο powerbank μπορεί να φορτίσει και μικρότερες συσκευές με ασφάλεια. Πιέζοντας δύο φορές το μοναδικό πλήκτρο που έχει, η θύρα γυρίζει σε χαμηλή τάση και έτσι μπορούμε να βάλουμε το fitness band ή το Bluetooth ακουστικό μας, χωρίς να κινδυνεύει από υπερτροφοδότηση. Είναι κάτι που δεν το έκαναν τα παλιότερα powerbank της Xiaomi και αποτελεί μια πολύ χρήσιμη προσθήκη.

Τέλος για όσους ενδιαφέρονται καθαρά για αριθμούς το Mi Powerbank Pro με ονομαστική χωρητικότητα 10.000mAh και λέμε "ονομαστική" γιατί υπάρχει μία απώλεια της τάξεως του 25 τοις εκατό λόγω θερμότητας, μπορεί να φορτίσει:

  • 4 φορές το iPhone 6 (1.810mAh)
  • 3.5 φορές το Nexus 5 (2.300mAh)
  • 3 φορές το Nexus 5x (2.700mAh)
  • 2.5 φορές το Xiaomi Mi Note (3.000mAh)
  • 2 φορές και κάτι το Nexus 6P (3.450mAh)


Το πόρισμα

Αν έχεις λοιπόν μία συσκευή που θέλεις να φορτίζει γρήγορα ακόμη και όταν είσαι στο δρόμο, το Xiaomi Mi Powerbank Pro είναι η καλύτερη λύση σήμερα. Έχει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και μόνο το όνομα της Xiaomi φτάνει για να το εμπιστευτείς.

Είναι φθηνότερο ή καλύτερο σε σχέση με τις επιλογές που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά θα το έλεγες λίγο τσιμπημένο, ειδικά όταν η απλή έκδοση πωλείται στη μισή τιμή. Ευτυχώς οι Κινέζοι μας έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν και πολλή υπομονή, οπότε σε κάνα δυο μήνες θα το βρίσκουμε σίγουρα φθηνότερα.

Θα το βρείτε μεταξύ άλλων στο EverBuying 26€ και το GearBest 28€.

Σημείωση:
Για μια πιο... ζωντανή ματιά μπορείτε τσεκάρετε το video review του φίλου Βασίλη από το Phonebuzz:

Δείτε επίσης...

Μάθε παιδί μου Linux | Πώς εγκαθιστούμε εφαρμογές στο Linux

Android | Χρήσιμα tip για να βγάζουμε εξαιρετικές φωτογραφίες με το κινητό μας

Docker | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Μετατρέπουμε το παλιό μας smartphone σε μία φορητή συσκευή προσωπικής ασφαλείας με το Haven

Raspberry Pi | Φτιάχνουμε το δικό μας smart home server και ενώνουμε όλες τις έξυπνες συσκευές μας σε μία εφαρμογή!

Android | Αναβάθμισε χειροκίνητα ή σώσε την Google Pixel συσκευή σου από soft brick με το επίσημο Android Flash Tool

Android | Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο κινητό σου

Android | Παίξε τα παιχνίδια του PlayStation στο Android smartphone ή tablet σου με το PS4 Remote Play!

Smart Home | Κάμερα ασφαλείας με μπαταρία για να παρακολουθείς ακόμη και χώρους που δεν έχουν ηλεκτροδότηση!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019