Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

[Quick tip]: Πώς εκτυπώνουμε ασύρματα από το smartphone μας σε οποιονδήποτε εκτυπωτή


Μπορεί το κινητό μας να μην έχει αντικαταστήσει ακόμη το σταθερό υπολογιστή, αλλά όσον αφορά το γραφείο παίζει μπάλα μόνο του. Με την πληθώρα των εφαρμογών που διαθέτει, μας δίνει τη δυνατότητα να στείλουμε email, να κάνουμε ομαδικές βίντεο συνεδριάσεις, ενώ δε λείπει φυσικά και το σκανάρισμα και η εκτύπωση εγγράφων. Αυτό το τελευταίο είναι το μοναδικό πράγμα που προϋποθέτει να έχουμε μία δεύτερη συσκευή (τον εκτυπωτή) κι έτσι σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να συνδέσουμε ασύρματα τις δύο για να εκτυπώνουμε από οπουδήποτε.

Η λύση είναι το Google Cloud Print που αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή όχι μόνο επειδή είναι εύκολο στη χρήση και το στήσιμο, αλλά επειδή υποστηρίζει και εκτυπωτές που δεν είναι ασύρματοι! Αντί λοιπόν η Google να μας αναγκάσει να αγοράσουμε νέο εκτυπωτή, μας προτείνει να ανοίξουμε τον Chrome και να "δηλώσουμε" τους εκτυπωτές που έχουμε συνδεδεμένους στον υπολογιστή μας.

Για να τα καταφέρουμε το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουμε τα ακόλουθα απλά βήματα:

  • Στον υπολογιστή μας ανοίγουμε τον Chrome και μπαίνουμε στη σελίδα chrome://devices/.
  • Επιλέγουμε "Προσθήκη εκτυπωτών" κάτω από το "Συμβατικοί εκτυπωτές" και στο επόμενο παράθυρο τσεκάρουμε τους εκτυπωτές που θέλουμε να εγγράψουμε στο Cloud Print.


  • Στο κινητό μας τώρα πηγαίνουμε στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Εκτύπωση" και επιλέγουμε "Προσθήκη υπηρεσίας". 
  • Θα μας ανοίξει το Play Store από όπου μπορούμε να κατεβάσουμε όποια εφαρμογή εκτύπωσης θέλουμε αλλά εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εγκαταστήσουμε το Google Cloud Print.
  • Τέλος μπαίνουμε στο Cloud Print και και το ενεργοποιούμε.


Αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να μοιραστούμε τον εκτυπωτή μας και με άλλα άτομα της οικογενείας ή της δουλειάς που θέλουν επίσης να εκτυπώνουν ασύρματα. Για αυτό το σκοπό κάνουμε το εξής:

  • Μπαίνουμε στην επίσημη σελίδα του Google Cloud Print και επιλέγουμε τον εκτυπωτή που θέλουμε να μοιραστούμε.
  • Πατάμε "Κοινή χρήση" και προσθέτουμε τους Google λογαριασμούς των ατόμων που θέλουμε.
  • Στη συνέχεια ο κάθε ένας στη συσκευή του, αφού εγκαταστήσει το Google Cloud Print, θα πρέπει να πάει στη διαδρομή "Ρυθμίσεις > Εκτύπωση > Cloud Print" και να αποδεχτεί την πρόσκληση.


Μετά από όλα αυτά, το μόνο που χρειάζεται για να εκτυπώσουμε από οπουδήποτε στον εκτυπωτή του γραφείου ή του σπιτιού, είναι να έχουμε ανοιχτό τον Chrome στον υπολογιστή τον οποίο είναι συνδεδεμένος. Φυσικά αν έχουμε ήδη cloud εκτυπωτή μπορούμε και χωρίς την παρουσία υπολογιστή να τον χρησιμοποιήσουμε, αρκεί να είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ.

Επιλέγουμε λοιπόν το αρχείο που θέλουμε, πατάμε "Εκτύπωση" και το στέλνουμε στο Google Cloud Print.

0 στο: "[Quick tip]: Πώς εκτυπώνουμε ασύρματα από το smartphone μας σε οποιονδήποτε εκτυπωτή"