MIUI 8: Ανακοινώθηκε η νέα έκδοση της MIUI με ελαφρώς ανανεωμένο design και νέα χαρακτηριστικά


Έφτασε κι αυτή η εποχή του χρόνου όπου μία από τις σημαντικότερες ROM του Android αναβαθμίζεται και μας παρουσιάζει τις νέες της βελτιώσεις. Η MIUI η οποία κατασκευάζεται από τη Xiaomi για τις δικές της κυρίως συσκευές, φτάνει στην όγδοη έκδοσή της που βασίζεται πλέον στο Android 6.0. Μαζί της φέρνει κάποιες σημαντικές βελτιώσεις, αλλά σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια, αυτές είναι πολύ λίγες.

Πέρα από το αναμενόμενο οπτικό φρεσκάρισμα, το οποίο συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα πολύχρωμο και κρατάει το γνωστό πλέον flat design του iOS, η MIUI 8 διαθέτει ένα νέο power saving mode, το οποίο παγώνει εφαρμογές παρασκηνίου και διακόπτει συγχρονισμούς και ενημερώσεις. Έχει επίσης τη δυνατότητα να διακόψει αλυσιδωτές διεργασίες δίνοντάς μας περισσότερη ενέργεια και λιγότερα κολλήματα στην καθημερινή μας χρήση.



Έχουμε επίσης λειτουργία multi-window η οποία μας επιτρέπει να ανοίξουμε δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, αλλά θα λειτουργεί αρχικά για συγκεκριμένες μόνο εφαρμογές. Είναι κάτι που ενδεχομένως θα προστεθεί επίσημα στο Android N κι έτσι δε μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι το δουλεύουν και στη MIUI.


Παραδόξως αυτά είναι όλα κι όλα τα σημαντικά, καθώς όλα τα υπόλοιπα που είδαμε δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Μερικά από αυτά είναι η βελτίωση της Gallery, του Calculator και του Notes app, η δυνατότητα της εφαρμογής της κάμερας να σκανάρει barcode για κινέζικα προϊόντα όμως μόνο και η δυνατότητα του συστήματος να αναγνωρίζει πότε ένα SMS είναι περίπτωση απάτης, αλλά και πάλι αυτό θα ισχύει μόνο για τα κινέζικα.

Σε σχέση λοιπόν με αυτά που είχαμε δει στη MIUI 7, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα μεγάλο update, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η βάση είναι πλέον Android 6.0 κι έτσι έρχονται μαζί του και οι δικές του βελτιώσεις όπως για παράδειγμα το Doze. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τη beta έκδοση από τις 16 Μαΐου, με το update να ξεκινάει από την 1η Ιουνίου, ενώ στις 17 Ιουνίου θα βγει και η πρώτη developer ROM. Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν επίσημα είναι όλα τα "Redmi" και "Mi Note" όπως επίσης τα Mi 2/2S/3/4C/4S/5/Max.


[MIUI]

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες