Έφτασε η MIUI 7 με νέα χαρακτηριστικά και βάση στο Android 5.1 για τις Xiaomi συσκευές


Αν είσαι κάτοχος Android συσκευής οπωσδήποτε γνωρίζεις τι είναι μια custom ROM και σίγουρα ξέρεις ότι μία από τις καλύτερες είναι η MIUI, η πιο ιδιαίτερη ROM από όλες. H MIUI λοιπόν αναβαθμίστηκε αισίως στην έβδομή της έκδοση, η οποία βασίζεται στο Android 5.1 Lollipop και αυτά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της.

Ξεπερνώντας το γεγονός ότι ήταν η πρώτη ROM που προσπάθησε να παντρέψει οπτικά το τότε ομορφότερο iOS με τις Android συσκευές, κάτι που συνεχίζει ακόμη, η MIUI παραμένει η ομορφότερη ROM από όλες και θα συνεχίσει να είναι χάρη στο νέο theme engine που περιλαμβάνει πλέον στην έκδοση 7. Εκεί θα βρούμε πλήθος από δωρεάν και επί πληρωμή theme για να φέρουμε τη συσκευή μας στα γούστα μας, με πέντε από αυτά να είναι προεγκατεστημένα, μεταξύ των οποίων και ένα καθαρά γυναικείο, για να τα χρησιμοποιήσουμε άμεσα. Στο οπτικό κομμάτι έχουμε επίσης νέες πολύ πρωτότυπες lockscreen οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με το εργαλείο Muse, που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να φτιάξει ακόμα και παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε για να ξεκλειδώσει η συσκευή! Ωραιότερο παράδειγμα από όλα είναι "η μουσική lockscreen" στην οποία πρέπει να παίξεις μία μελωδία με κιθάρα, πιάνο ή ντραμς για να ξεκλειδώσει η συσκευή.


Στις πιο ουσιαστικές αλλαγές έχουμε επίσης βελτιώσεις στην εκκίνηση των εφαρμογών, οι οποίες είναι ταχύτερες κατά 30% λόγω ενός μικρού overclocking που γίνεται στη CPU κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, ενώ με τη βοήθεια της ομάδας του Opera browser έχουμε πλέον το νέο Data Saver με το οποίο μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 50% από τα δεδομένα μας. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό το οποίο δε λειτουργεί μόνο στον browser, αλλά και στις εφαρμογές όπως το Facebook, το YouTube και το Instagram οι οποίες είναι ιδιαίτερα "σπάταλες".Για το τέλος αφήσαμε την εφαρμογή Gallery η οποία μπορεί πλέον να ξεχωρίσει τις φωτογραφίες μας σύμφωνα με τα πρόσωπα, με παρόμοιο τρόπο όπως το Google Photos, το Child Mode με το οποίο μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιες εφαρμογές για τα παιδιά μας, ενώ όταν κάποιος μας καλεί δε θα βλέπουμε απλά μια φωτογραφία του, αλλά ένα κινούμενο βίντεο που εμείς θα επιλέξουμε, πηγαίνοντας την εμπειρία ένα βήμα παραπέρα! Πολύ έξυπνο.


Αυτά είναι όσα φαίνονται με γυμνό μάτι, καθώς έχουμε πλέον τη βάση του Android 5.1 Lollipop στην οποία έχουν διορθωθεί και πολλές "παθογένειες" που βρίσκονται βαθιά στο λειτουργικό σύστημα. Οι συσκευές που θα αναβαθμιστούν είναι τα Xiaomi Redmi 1S, Redmi 2, Mi3, Mi4, Mi4i και Redmi Note 3G / 4G, ενώ το Redmi Note 2 θα κυκλοφορήσει απ' ευθείας με τη νέα έκδοση. Σημειώστε επίσης ότι ορισμένες από αυτές τις συσκευές θα αναβαθμιστούν σε MIUI 7 αλλά με βάση την έκδοση Android 4.4 KitKat.Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;