Blackview BV6000: Το σκληροτράχηλο smartphone επανέρχεται με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής


Πριν από κάποιους μήνες είχαμε παρουσιάσει το Blackview BV5000, ένα smartphone για δύσκολες συνθήκες, το οποίο μας επέτρεψε να κάνουμε και ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για να δείξουμε την αντοχή του. Η Blackview λοιπόν μας φέρνει το επόμενό του μοντέλο το οποίο είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο και μας προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά και ποιότητα κατασκευής, σε χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Mediatek Helio P10 @ 2.0GHz
  • GPU: Mali T860
  • Μνήμη: 3GB RAM - 32GB αποθήκευση
  • Οθόνη: IPS 4.7" @ 1280 x 720p (312ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 13.0MP (Omnivision OV5670, f/2.0, LED flash) - Μπροστά 5.0MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, dual-SIM, WiFi, Bluetooth 4.1, GPS (Glonass), NFC, FM radio, microUSB 2.0 (OTG)
  • Μπαταρία: 4.500mAh
  • Διαστάσεις: 152.3 x 81 x 16.6mm - 250gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 6.0 Marhmallow

Το BV6000 είναι φτιαγμένο από μέταλλο, το οποίο έχει στην ουσία μια ενσωματωμένη πολυκαρβονική θήκη με επικάλυψη κι ενός ελαστικού στρώματος για να απορροφούνται οι κραδασμοί από τις πτώσεις. Φαίνεται πως η Blackview έβαλε μυαλό από τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία θα διαβάσετε στη συνέχεια.



Η κατασκευή είναι και πάλι αδιάβροχη αλλά αυτή τη φορά με πιστοποίηση IP68 που σημαίνει ότι αντέχει τη βύθιση σε νερό έως και ενάμισι μέτρο για 30 λεπτά. Το promo λοιπόν της Blackview με το δύτη που βγάζει φωτογραφίες πάει περίπατο, εκτός και αν φοράς ολόκληρη στολή για να πλατσουρίσεις στις παραλίες της Χαλκιδικής.


Για όσους είναι άνθρωποι της φύσης και επισκέπτονται τα βουνά της Ελλάδας, το BV6000 περιλαμβάνει επίσης GPS με υποστήριξη Glonass για να βρίσκει τη θέση μας όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και αισθητήρα ατμοσφαιρικής πίεσης για να γνωρίζουμε το ύψος στο οποίο βρισκόμαστε. Παράξενο αλλά μάλλον χρήσιμο είναι επίσης και το φυσικό πλήκτρο "SOS" για την περίπτωση που θέλουμε να καλέσουμε επειγόντως βοήθεια, αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε τηλέφωνο. Ο Di Caprio στο Revenant σίγουρα θα την εκτιμούσε αυτή τη λειτουργία, μετά την πάλη με την αρκούδα.


Μιας και πιάσαμε τα περίεργα πλήκτρα, υπάρχει ένα ακόμη με λειτουργία PTT (Push to talk), το γνωστό walkie talkie που λέγαμε παλιότερα, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τη φύση και στον εργασιακό χώρο, αν δουλεύουμε για παράδειγμα σε μία αποθήκη εμπορευμάτων. Τέλος έχουμε και το πλήκτρο για τη φωτογραφική μηχανή, το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο για λήψη φωτογραφιών και βίντεο κάτω από το νερό, όπου δε λειτουργεί η οθόνη αφής.

Όσον αφορά τώρα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει τον ολοκαίνουριο Helio P10 επεξεργαστή της Mediatek, ο οποίος με τους 45.000 πόντους του στο Antutu και τα 3GB RAM που τον συνοδεύουν, δε θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Η κάμερά του είναι στα 13MP αλλά με φακό της Omnivision , άρα θα είναι από μέτρια ως κακή, ενώ διαθέτει επίσης ραδιόφωνο αλλά και NFC, κάτι που είναι πλέον ιδιαίτερα χρήσιμο για ηλεκτρονικές πληρωμές στην Ελλάδα.


Όλη αυτή η ιστορία θα μας κοστίσει μεταξύ 175€ και 200€ και μεταξύ άλλων μπορούμε να το βρούμε:



Η άποψη του Doctor

Για να είμαστε δίκαιοι και για να λέμε την αλήθεια, το BV5000 από το οποίο αντλούμε τη σύγκριση αποδείχτηκε μεγάλη αποτυχία. Παρά τα όσα είδαμε στο ίντερνετ, πολλά από τα οποία μιμηθήκαμε στο βιντεό μας, ανακαλύψαμε ότι αν η συσκευή πέσει από μικρό ύψος και υπό συγκεκριμένη γωνία, η οθόνη σπάει πανεύκολα. Επρόκειτο για ένα σχεδιαστικό λάθος της εταιρίας που απλά ακύρωνε το λόγο για τον οποίο έχεις αγοράσει το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

Δυστυχώς όμως ο ανταγωνισμός δε σου δίνει άλλη επιλογή από το να δώσεις πάνω από 300 ευρώ για μία συσκευή με χειρότερα χαρακτηριστικά και παλιά έκδοση Android. Αν και το BV6000 είναι πολύ εντυπωσιακό, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας και ελπίζουμε ότι δε θα έχει τα προβλήματα του προηγούμενου μοντέλου, γιατί κατά τα άλλα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή.

Για bonus υπενθυμίζουμε το βίντεο με το τι μπορεί να κάνει το BV5000:

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;