Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Android προγραμματισμός part 8: Προσθέτουμε εικόνες από την κάμερα στην εφαρμογή μας


Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να έχει μία εφαρμογή, είναι να επιτρέπει στο χρήστη να προσθέτει δικά του πράγματα σε αυτή, ειδάλλως δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Αυτό γίνεται εν μέρει με τις βάσεις δεδομένων που είδαμε τις προάλλες, με τις οποίες μπορούμε να αποθηκεύσουμε κείμενα, έτσι σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κάμερα της συσκευής για να προσθέσουμε και φωτογραφίες.

Θα αναρωτιέστε πού μπορεί να μας χρησιμεύσει αυτό. Κατ' αρχάς αν φτιάχνουμε μία εφαρμογή τύπου "Gallery", στην οποία ο χρήστης θα βλέπει τις φωτογραφίες που τράβηξε, είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να προσθέσουμε. Επίσης αν η εφαρμογή μας έχει φόρμα εγγραφής στην οποία ο κάθε χρήστης κάνει login, θα θέλαμε ίσως να του επιτρέψουμε να προσθέσει τη φωτογραφία του. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν τα barcode scanner. η εφαρμογή των επαφών μας, η οποία επιτρέπει να βάζουμε φωτογραφία σε κάθε άτομο και πολλές ακόμη.


Περισσότερες πληροφορίες για τη χρήση της κάμερας στην εφαρμογή σας, θα βρείτε στην επίσημη σελίδα των Android Developer και περισσότερα βίντεο σαν αυτό, στο κανάλι Greek Tutorials στο YouTube.

0 στο: "Android προγραμματισμός part 8: Προσθέτουμε εικόνες από την κάμερα στην εφαρμογή μας"