Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

NetGuard: Κόψε το ίντερνετ από συγκεκριμένες εφαρμογές και κάνε οικονομία στην επικοινωνία σου


Το κινητό μας έχει σχεδιαστεί για να είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο ίντερνετ και δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις εφαρμογές να ανταλλάσσουν δεδομένα με το δίκτυο. Το πρόβλημα όμως είναι ότι με τον "Αυτόματο συγχρονισμό" του Android, δεν μπορούμε να επιλέξουμε ποιες εφαρμογές θα συνδέονται και ποιες όχι. Εδώ λοιπόν χρειαζόμαστε το NetGuard για να μας λύσει το πρόβλημα κάτι που κάνει πολύ καλά και μάλιστα χωρίς root.

Το NetGuard είναι μία τρομερά απλή στη χρήση εφαρμογή η οποία μας επιτρέπει να επιτρέψουμε ή να αποκλείσουμε οποιαδήποτε εφαρμογή από το να συνδεθεί στο ίντερνετ. Το κόλπο είναι ότι δημιουργεί μία τοπική VPN σύνδεση, μέσα από την οποία περνάει όλα τα δεδομένα, αναγνωρίζοντας τις εφαρμογές που ζητούν να συνδεθούν στο ίντερνετ. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν μπορούμε να αποκλείσουμε τελείως μία εφαρμογή ή να της επιτρέψουμε να συνδέεται μόνο όταν βρισκόμαστε σε WiFi δίκτυο.


Μπορεί να εξυπηρετήσει όσους θέλουν:

  • να κάνουν οικονομία στα δεδομένα επιτρέποντας μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές να συγχρονίζουν,
  • να έχουν ενεργοποιημένο τον "Αυτόματο συγχρονισμό" χωρίς να είναι αναγκασμένοι να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για όλες τις εφαρμογές
  • να αποκλείσουν εφαρμογές που πιστεύουν ότι διακινδυνεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και τέλος
  • να κάνουν οικονομία στην μπαταρία αφού ως γνωστόν όσον λιγότερο συνδεόμαστε στο ίντερνετ, τόσο το καλύτερο για την αυτονομία.

Η εφαρμογή έχει δημιουργηθεί από τον ίδιο τύπο που μας έφερε το τρομερό xPrivacy Xposed module και μεταξύ άλλων είναι ανοιχτού κώδικα, δεν περιλαμβάνει διαφημίσεις και δε στέλνει τα δεδομένα μας σε άλλο server καθώς το VPN του είναι τοπικό.

Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και σίγουρα θα το χρειαστείτε κάποια στιγμή.

0 στο: "NetGuard: Κόψε το ίντερνετ από συγκεκριμένες εφαρμογές και κάνε οικονομία στην επικοινωνία σου"