Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2013

xPrivacy: Ένα Xposed framework module για την προστασία της ιδιωτικότητας από τις εφαρμογές


Τα έχουμε πει χίλιες φορές ότι η ιδιωτικότητα είναι το παν στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Από παντού παρακολουθούμαστε και να πούμε την αλήθεια δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός και αν αποφασίσετε να μετακομίσετε στο χωριό χωρίς κινητό, υπολογιστή και ίντερνετ (ο θάνατος θα μου ερχόταν καλύτερα). Πρέπει λοιπόν όσο μπορούμε να παίρνουμε τα μέτρα μας και σε αυτό θα μας βοηθήσει ένα νέο module για το Xposed framework, το xPrivacy.

Το xPrivacy διαθέτει μια λίστα με τα κυριότερα δικαιώματα που ζητούν οι εφαρμογές μας. Έτσι μπορούμε εύκολα να αποκλείσουμε όλες ή κάθε μία ξεχωριστά από τις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν όπως για παράδειγμα την ανάγνωση της λίστας των επαφών μας. Εκτός από τον πλήρη αποκλεισμό μπορούμε να δώσουμε και ψευδή στοιχεία αν θέλουμε συμπληρώνοντας την ανάλογη φόρμα όπου μπορούμε για παράδειγμα να ρυθμίσουμε την τοποθεσία μας στο Βόρειο Πόλο ή το τηλέφωνό μας στο 100 της Ελληνικής Αστυνομίας.


Η εγκατάστασή του δε διαφέρει από αυτή μιας κοινής εφαρμογής, θα χρειαστεί όμως να το ενεργοποιήσουμε μέσω του Xposed Installer. Κατόπιν μπορούμε εύκολα και γρήγορα να κάνουμε τις ρυθμίσεις μας και να απαλλαγούμε από τις αδιάκριτες εφαρμογές.

Θα το βρείτε στο νήμα του στο XDA.

10 στο: "xPrivacy: Ένα Xposed framework module για την προστασία της ιδιωτικότητας από τις εφαρμογές"