Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Google Maps: Δείτε ζωντανά την κίνηση στους δρόμους και στην Ελλάδα!


Δεν αποτελεί είδηση ότι το Google Maps είναι ένα απίστευτα βολικό εργαλείο για όσους κυκλοφορούν στους δρόμους και όχι μόνο. Εκτός από την πλοήγηση και μάλιστα χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ, την αναζήτηση επιχειρήσεων και το Street View, μπορεί να μας δείξει ζωντανά την κίνηση στους δρόμους, μία υπηρεσία που ενεργοποιήθηκε πλέον και στην Ελλάδα!

Από το κινητό αλλά και τον υπολογιστή μας, μπορούμε λοιπόν από σήμερα να ανοίξουμε το Google Maps και να επιλέξουμε την "Κυκλοφορία" στην πλαϊνή μπάρα και οι δρόμοι θα αλλάξουν χρώμα ανάλογα με την κίνηση που έχουν αυτή τη στιγμή, με το πράσινο να σημαίνει καθόλου κίνηση και το βαθύ κόκκινο να είναι το απόλυτο μποτιλιάρισμα. 


Εννοείται πως η κίνηση στους δρόμους εμφανίζεται και αφορά σε μέρη που κυκλοφορεί πολύς κόσμος, αφού στην πραγματικότητα εμείς βοηθάμε την υπηρεσία να είναι ακριβής, στέλνοντας ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας από τα κινητά μας, με τη Google να υπολογίζει την ταχύτητα στην οποία κινούμαστε για να μας βγάλει πόση κίνηση έχει ο κάθε δρόμος. Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά των χρηστών του Waze, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν στο χάρτη αν υπάρχει κάποιο ατύχημα ή αν έχει κλείσει κάποιος δρόμος, κάτι που μεταφέρεται αυτόματα στο Google Maps (γιατί ως γνωστό το Waze ανήκει πλέον στη Google).

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μπείτε στο αυτοκίνητο, άσχετα αν γνωρίζετε το δρόμο για το σπίτι, ενεργοποιήστε την πλοήγηση της Google για να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κίνηση. Αν πάλι δεν ψήνεστε, ενεργοποιήσετε απλά την "Τοποθεσία" στο κινητό σας για να βοηθήσετε τη Google να μας δείχνει σωστά την κίνηση.


0 στο: "Google Maps: Δείτε ζωντανά την κίνηση στους δρόμους και στην Ελλάδα!"