Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

To Google Maps λειτουργεί πλέον και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!


Μας το είχε υποσχεθεί η Google στο IO του 2015 ότι το Maps θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του χρόνου χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ και επιτέλους ήρθε η ώρα να το απολαύσουμε στην τελευταία του έκδοση, που διανέμεται από σήμερα μέσω του Play Store.

Δεν αλλάζει κάτι στη χρήση της εφαρμογής, αφού αρκεί να αποθηκεύσουμε την περιοχή που θέλουμε να έχουμε για offline χρήση, όπως κάναμε και πριν. Η διαφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως είναι ότι ακόμη και αν έχουμε κλειστά τα δεδομένα ή αν βρεθούμε σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει σύνδεση, το Google Maps θα μπορεί όχι μόνο να επαναπροσδιορίζει τη διαδρομή μας αν χαθούμε, αλλά και να μας δίνει πληροφορίες για επιχειρήσεις και σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται στο χάρτη! Κάθε φορά τέλος που ο χάρτης αναβαθμίζεται από τη Google, η συσκευή μας θα τον κατεβάζει ξανά και μόνο σε WiFi για να μη μας χρεώσει ποτέ ξανά.

Ότι καλύτερο για τον επαγγελματία οδηγό, αλλά φυσικά και για όσους δεν έχουν χρήματα για πακέτα mobile internet. Εν αναμονή της αναβάθμισης λοιπόν από το Play Store.0 στο: "To Google Maps λειτουργεί πλέον και χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!"