Και οι Κινέζοι ξεκινούν αναβαθμίσεις! Οι ανακοινώσεις της Xiaomi, της Elephone και της Oppo


Πρόσφατα μαζέψαμε σε ένα άρθρο όλες τις συσκευές των γνωστότερων εταιριών που θα αναβαθμιστούν σε Android 6.0, στις οποίες όπως είναι φυσικό δε συμπεριλαμβάνονται οι λιγότερο γνωστές κινέζικες εταιρίες. Από ότι φαίνεται όμως και αυτές ψάχνονται με αναβαθμίσεις με τη Xiaomi, την Elephone και την Oppo να κάνουν ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Xiaomi

Ξεκινάμε από τη Xiaomi η οποία δεν είναι τυχαία εταιρία και καλώς συμπεριλαμβάνεται στο παλιό άρθρο. Ο δεύτερος πλέον μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής (πίσω από τη Huawei), θα αναβαθμίσει σε MIUI 7:

  • τα Mi2, Mi3, Mi4, Mi4i και Mi4c, 
  • τα Mi Note και Mi Note Pro, 
  • τα Redmi 1S, Redmi 1S 4G, Redmi Note, Redmi Note 4G, Redmi Note 2,
  • τα Redmi 2, Redmi 2A, Redmi 2S και 
  • το Mi Pad.

Όλες αυτές οι συσκευές θα πάρουν τη MIUI 7 ξεκινώντας από τις 27 Οκτωβρίου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αναβαθμιστούν και σε Android 6.0. H Xiaomi θα δημιουργήσει δύο εκδόσεις της MIUI 7 από τις οποίες μόνο η μία θα βασίζεται σε Android 6.0, που θα ωφελήσει μόνο τις συσκευές που αναφέραμε στο παλιότερο άρθρο.


Oppo

Η Oppo με τη σειρά της βλέποντας ότι η ColorOS είναι μία πολύ παραμετροποιημένη ROM η οποία δύσκολα αναβαθμίζεται, αποφάσισε να διαθέτει και μία "καθαρή" ROM (AOSP) στην τελευταία έκδοση του Android, για όσους θέλουν πάντα το νεότερο και το καλύτερο. Σχετικά με τις συσκευές που θα ταιριάζει η νέα ROM, η Oppo ετοιμάζει άμεσα το update για το Find 7 και στη συνέχεια για το R5 και το R5s, ενώ στις αρχές του 2016 έρχεται επίσης και το R7.

Η πρώτη "φουρνιά" θα είναι βασισμένη σε Android 5.1, καθώς η Oppo περιμένει ακόμη τους driver των chip από την Qualcomm, για να προχωρήσει σε Android 6.0, κάτι που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Elephone

Η έκπληξη έρχεται από την Elephone, η οποία συγκαταλέγετο μέχρι στιγμής στην κατηγορία του "no update". Η άγνωστη για πολλούς λοιπόν Elephone, εκτός από τις συσκευές της σειράς P9000 που θα κυκλοφορήσουν απευθείας με Android 6.0, θα αναβαθμίσει επίσης τα P6000 Pro, P8000 αλλά παραδόξως δεν αναφέρει τίποτα για το P7000!

Υπάρχουν επίσης και οι σειρές "M" για τις οποίες δεν αναφέρεται κάτι και είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστούν, ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ακόμη.

Διαβάστε επίσης...

Το απόλυτο tip για καλές νυχτερινές φωτογραφίες με οποιοδήποτε Android smartphone

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

Φεύγω από τη Google | Αντικαθιστούμε τον Chrome με τον Firefox και την Αναζήτηση Google με το DuckDuckGo

Xiaomi Redmi Go | Αξίζει να αγοράσεις την πρώτη Android Go συσκευή της Xiaomi;

Android Basics | Τι είναι το πρόγραμμα Android One, ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα αρνητικά του;

Meizu Zero | Το πρώτο smartphone χωρίς θύρα φόρτισης, ηχείο και άλλα... περιττά πράγματα!

Πώς φτιάχνουμε τον υπολογιστή των 50 ευρώ με τη βοήθεια του Raspberry Pi;

Google Camera Night Sight | Οι νυχτερινές φωτογραφίες του Pixel 3 με το Night Sight είναι πραγματικά εκπληκτικές!