Και οι Κινέζοι ξεκινούν αναβαθμίσεις! Οι ανακοινώσεις της Xiaomi, της Elephone και της Oppo


Πρόσφατα μαζέψαμε σε ένα άρθρο όλες τις συσκευές των γνωστότερων εταιριών που θα αναβαθμιστούν σε Android 6.0, στις οποίες όπως είναι φυσικό δε συμπεριλαμβάνονται οι λιγότερο γνωστές κινέζικες εταιρίες. Από ότι φαίνεται όμως και αυτές ψάχνονται με αναβαθμίσεις με τη Xiaomi, την Elephone και την Oppo να κάνουν ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Xiaomi

Ξεκινάμε από τη Xiaomi η οποία δεν είναι τυχαία εταιρία και καλώς συμπεριλαμβάνεται στο παλιό άρθρο. Ο δεύτερος πλέον μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής (πίσω από τη Huawei), θα αναβαθμίσει σε MIUI 7:

  • τα Mi2, Mi3, Mi4, Mi4i και Mi4c, 
  • τα Mi Note και Mi Note Pro, 
  • τα Redmi 1S, Redmi 1S 4G, Redmi Note, Redmi Note 4G, Redmi Note 2,
  • τα Redmi 2, Redmi 2A, Redmi 2S και 
  • το Mi Pad.

Όλες αυτές οι συσκευές θα πάρουν τη MIUI 7 ξεκινώντας από τις 27 Οκτωβρίου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αναβαθμιστούν και σε Android 6.0. H Xiaomi θα δημιουργήσει δύο εκδόσεις της MIUI 7 από τις οποίες μόνο η μία θα βασίζεται σε Android 6.0, που θα ωφελήσει μόνο τις συσκευές που αναφέραμε στο παλιότερο άρθρο.


Oppo

Η Oppo με τη σειρά της βλέποντας ότι η ColorOS είναι μία πολύ παραμετροποιημένη ROM η οποία δύσκολα αναβαθμίζεται, αποφάσισε να διαθέτει και μία "καθαρή" ROM (AOSP) στην τελευταία έκδοση του Android, για όσους θέλουν πάντα το νεότερο και το καλύτερο. Σχετικά με τις συσκευές που θα ταιριάζει η νέα ROM, η Oppo ετοιμάζει άμεσα το update για το Find 7 και στη συνέχεια για το R5 και το R5s, ενώ στις αρχές του 2016 έρχεται επίσης και το R7.

Η πρώτη "φουρνιά" θα είναι βασισμένη σε Android 5.1, καθώς η Oppo περιμένει ακόμη τους driver των chip από την Qualcomm, για να προχωρήσει σε Android 6.0, κάτι που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Elephone

Η έκπληξη έρχεται από την Elephone, η οποία συγκαταλέγετο μέχρι στιγμής στην κατηγορία του "no update". Η άγνωστη για πολλούς λοιπόν Elephone, εκτός από τις συσκευές της σειράς P9000 που θα κυκλοφορήσουν απευθείας με Android 6.0, θα αναβαθμίσει επίσης τα P6000 Pro, P8000 αλλά παραδόξως δεν αναφέρει τίποτα για το P7000!

Υπάρχουν επίσης και οι σειρές "M" για τις οποίες δεν αναφέρεται κάτι και είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστούν, ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ακόμη.

Δείτε επίσης...

Psiphon 113: Η εφαρμογή που σου δίνει ελεύθερο και δωρεάν ίντερνετ από το κινητό σου (χωρίς πλάκα)

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

Πώς μπορούμε να εγκαταστήσουμε περισσότερες εφαρμογές με ευκολία, σε όλες τις συσκευές Android

Εφαρμογές Google: Μάθετε τα μυστικά τους και πώς θα τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία!

Android Basics | Τι είναι Root και πώς μπορείς να το κάνεις σε οποιαδήποτε συσκευή;

Online αγορές από Κίνα | Με τη νέα μέθοδο αποστολής EU Express το δέμα μας δεν περνάει από τελωνείο

Android Basics: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το λεγόμενο brick

Πώς μπορούμε να επαναφέρουμε φωτογραφίες και άλλα αρχεία που έχουμε διαγράψει από την Android συσκευή μας;

Χρησιμοποιήστε την πλοήγηση του Google Maps στην Ελλάδα, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ!

Android Basics: Γιατί στο Android 4.2 δεν μπορώ να μεταφέρω τις εφαρμογές μου στην SD κάρτα;