Και οι Κινέζοι ξεκινούν αναβαθμίσεις! Οι ανακοινώσεις της Xiaomi, της Elephone και της Oppo


Πρόσφατα μαζέψαμε σε ένα άρθρο όλες τις συσκευές των γνωστότερων εταιριών που θα αναβαθμιστούν σε Android 6.0, στις οποίες όπως είναι φυσικό δε συμπεριλαμβάνονται οι λιγότερο γνωστές κινέζικες εταιρίες. Από ότι φαίνεται όμως και αυτές ψάχνονται με αναβαθμίσεις με τη Xiaomi, την Elephone και την Oppo να κάνουν ξεχωριστές ανακοινώσεις.

Xiaomi

Ξεκινάμε από τη Xiaomi η οποία δεν είναι τυχαία εταιρία και καλώς συμπεριλαμβάνεται στο παλιό άρθρο. Ο δεύτερος πλέον μεγαλύτερος Κινέζος κατασκευαστής (πίσω από τη Huawei), θα αναβαθμίσει σε MIUI 7:

  • τα Mi2, Mi3, Mi4, Mi4i και Mi4c, 
  • τα Mi Note και Mi Note Pro, 
  • τα Redmi 1S, Redmi 1S 4G, Redmi Note, Redmi Note 4G, Redmi Note 2,
  • τα Redmi 2, Redmi 2A, Redmi 2S και 
  • το Mi Pad.

Όλες αυτές οι συσκευές θα πάρουν τη MIUI 7 ξεκινώντας από τις 27 Οκτωβρίου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αναβαθμιστούν και σε Android 6.0. H Xiaomi θα δημιουργήσει δύο εκδόσεις της MIUI 7 από τις οποίες μόνο η μία θα βασίζεται σε Android 6.0, που θα ωφελήσει μόνο τις συσκευές που αναφέραμε στο παλιότερο άρθρο.


Oppo

Η Oppo με τη σειρά της βλέποντας ότι η ColorOS είναι μία πολύ παραμετροποιημένη ROM η οποία δύσκολα αναβαθμίζεται, αποφάσισε να διαθέτει και μία "καθαρή" ROM (AOSP) στην τελευταία έκδοση του Android, για όσους θέλουν πάντα το νεότερο και το καλύτερο. Σχετικά με τις συσκευές που θα ταιριάζει η νέα ROM, η Oppo ετοιμάζει άμεσα το update για το Find 7 και στη συνέχεια για το R5 και το R5s, ενώ στις αρχές του 2016 έρχεται επίσης και το R7.

Η πρώτη "φουρνιά" θα είναι βασισμένη σε Android 5.1, καθώς η Oppo περιμένει ακόμη τους driver των chip από την Qualcomm, για να προχωρήσει σε Android 6.0, κάτι που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του 2016. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Elephone

Η έκπληξη έρχεται από την Elephone, η οποία συγκαταλέγετο μέχρι στιγμής στην κατηγορία του "no update". Η άγνωστη για πολλούς λοιπόν Elephone, εκτός από τις συσκευές της σειράς P9000 που θα κυκλοφορήσουν απευθείας με Android 6.0, θα αναβαθμίσει επίσης τα P6000 Pro, P8000 αλλά παραδόξως δεν αναφέρει τίποτα για το P7000!

Υπάρχουν επίσης και οι σειρές "M" για τις οποίες δεν αναφέρεται κάτι και είναι πολύ πιθανό να αναβαθμιστούν, ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ακόμη.

Διαβάστε επίσης...

Sharp Aquos Crystal: Το smartphone που ψάχνουμε μόλις δημιουργήθηκε από τη Sharp

Android | Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να διαγράψω τα δεδομένα μου πριν πουλήσω το παλιό μου τηλέφωνο;

Πέντε τρόποι για να ξεκλειδώσεις τη συσκευή σου αν έχεις ξεχάσει το Μοτίβο ή το PIN

3D Printing | Γιατί οι εκτυπώσεις μου βγαίνουν χάλια και πώς μπορώ να τις διορθώσω;

Xiaomi Robot Vacuum review | Η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι ο καλύτερος φίλος του τεμπέλη!

Οδηγός αγοράς | Τα καλύτερα Android smartphone του 2018 για το 2019

OnePlus 7 Pro | Εξαιρετικό σε όλα του, αλλά το παίρνεις με 700 ευρώ;

Επισκευή LED τηλεόρασης | Η LG μου ζήτησε 250 ευρώ, την έφτιαξα μόνος μου με μόλις 60 ευρώ!

Galaxy Fold | Το αναδιπλούμενο smartphone της Samsung είναι πανέμορφο αλλά καθόλου πρακτικό

Raspberry Pi | Πώς εγκαθιστούμε το Wordpress στο server μας για να σηκώσουμε το προσωπικό μας blog ή website;