Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

ROM review: Η MIUI συνδυάζει τη δύναμη του Android με τη γοητεία του iOS


Φθάνοντας αισίως στην παρουσίαση της τέταρτης custom ROM για το Android, αξίζει να σταθούμε λιγάκι στην ποικιλία και την ποικιλομορφία του αγαπημένου μας λειτουργικού συστήματος. Όπως και στον υπολογιστή μας, έτσι και στην Android συσκευή μας μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά εικονίδια, εφαρμογές, να αντικαταστήσουμε τις εφαρμογές συστήματος αλλά και να αλλάξουμε όλο το λειτουργικό. Αυτή η ελευθερία είναι που κάνει το Android τόσο ωραίο και το προτιμάμε από τον ανταγωνισμό.

Το μεγαλύτερο προτέρημα του iOS απέναντι στο Android ήταν πάντα η ευκολία χρήσης του και το πολύ απλό UI. Πολλοί χρήστες smartphone και tablet και συνήθως όσοι προέρχονται από iOS συσκευές δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι όλες οι εφαρμογές του Android κρύβονται στο συρτάρι, ενώ στην επιφάνεια εργασίας προσθέτουμε μόνο ότι χρειαζόμαστε. Η MIUI λοιπόν είναι μία ROM που προσπαθεί να ενώσει τα καλύτερα από τους δύο κόσμους και να εξυπηρετήσει το σύνολο των χρηστών, προσφέροντας τη δύναμη και την ποικιλία των Android εφαρμογών, με το όμορφο και απλοϊκό look & feel του iOS.


Η ROM που είδαμε στο βίντεο είναι της έκδοσης 4.3 η οποία είναι και η πρώτη για tablet, ενώ η αντίστοιχη για smartphone έχει φτάσει αισίως στην έκδοση 5.0 για την οποία μπορείτε να μάθετε έξυπνα κόλπα και κρυφές λειτουργίες στο αντίστοιχο άρθρο του MIUI forum. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε στο ελληνικό fan club της Xiaomi - MIUI από όπου μπορείτε να την κατεβάσετε και να βοηθήσετε στη μετάφρασή της.

12 στο: "ROM review: Η MIUI συνδυάζει τη δύναμη του Android με τη γοητεία του iOS"