Μετατρέπουμε το TV-box μας σε Android TV με τον HALauncher


Η απόκτηση μίας τηλεόρασης με Android TV είναι μεγάλη επένδυση αλλά ευτυχώς για όσους δε "το φυσάνε", κυκλοφορούν ένα σωρό HDMI στικάκια και TV-box για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την παλιά τους συσκευή με την πλατφόρμα του Android. Ο ειδικά φτιαγμένος launcher για το Android TV όμως δε λειτουργεί με αυτά τα στικάκια και έτσι δημιουργήθηκε ο HALauncher που τον μιμείται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Με τον HALauncher όσοι έχουν Android στικάκι κερδίζουν ένα καθαρό περιβάλλον τηλεόρασης, παρόμοιο με αυτό του Android TV. Η διαφορά είναι ότι στον επίσημο Android TV launcher, ο οποίος δεν μπορεί να εγκατασταθεί στα κοινά στικάκια λόγω ασυμβατότητας, υπάρχουν έτοιμες κατηγορίες που συνήθως περιλαμβάνουν προτάσεις για ενοικίαση ταινιών μέσω Google Play κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ελληνική αγορά (οι τιμές είναι υψηλές). Με τον HAL όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας κατηγορίες, ξεχωρίζοντας για παράδειγμα εφαρμογές και παιχνίδια, ενώ μπορούμε να έχουμε στην κεντρική μας οθόνη και widget.


Για όσους διαθέτουν ήδη μία συσκευή με Android TV, υπάρχει επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς ο HAL εμφανίζει επίσης και τις εφαρμογές που έχουμε εγκαταστήσει εκτός του Play Store, κάτι που δε συμβαίνει με τον επίσημο launcher.

Είναι πλήρως παραμετροποιήσιμος αφού μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε το περιβάλλον του όπως μας αρέσει, διαθέτει φωνητική αναζήτηση, αλλά και υπηρεσία μεταφοράς apk από το κινητό μας μέσω WiFi, για εύκολο φόρτωμα περισσότερων εφαρμογών.


Θα το βρείτε δωρεάν στο Play Store και σε συνδυασμό με ένα πληκτρολόγιο σαν το Rii mini i25, είναι  ένα από καλύτερα combo για το στικάκι μας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες