Επιδρομή στην Κίνα s03e04 - Omate Truesmart review: Το καλύτερο smartwatch που δεν πρέπει να αγοράσεις!


Το 2014 θα κλείσει σε λίγο καιρό και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η χρονιά των smartwatch όσον αφορά την τεχνολογία και ειδικότερα το Android. Με τον κορεσμό που υπάρχει στα smartphone και τα tablet, τα οποία απλά μεγαλώνουν σε διαστάσεις μη προσφέροντας κάτι νέο, τα "έξυπνα ρολόγια" φαίνεται ότι έχουν κάτι να μας πουν, αλλά δεν το λένε σωστά προς το παρόν.

Είδαμε λοιπόν το Android Wear το οποίο προσωπικά περίμενα με ανυπομονησία, αλλά οι λειτουργίες των πρώτων smartwatch είναι πολύ μακριά από τις προσδοκίες μου. Μία συσκευή με μπαταρία μίας ημέρας, η οποία απλά μας δείχνει ειδοποιήσεις του Google Now, δεν είναι κάτι που αξίζει να ασχοληθούμε μαζί του. Αντίθετα ένα ρολόι με full Android σαν το Omate Truesmart είναι πολύ περισσότερο ενδιαφέρον καθώς μπορεί ακόμα και να αντικαταστήσει το smartphone μας!

Το Truesmart είναι γέννημα θρέμμα του crowdfunding καθώς χρηματοδοτήθηκε μέσω του Kickstarter από απλούς ανθρώπους και είναι ότι πιο ενδιαφέρον έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η μεγάλη του διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα smartwatch, είναι ότι πρόκειται για μία τελείως αυτόνομη Android συσκευή, η οποία μπορεί να τρέξει κανονικές εφαρμογές (και όχι Android Wear εφαρμογές). Είναι δηλαδή περισσότερο ένα μικρό smartphone που φοριέται στο χέρι, παρά ένα smartwatch.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Διπύρηνος Mediatek MT6572 @ 1.0GHz
  • Μνήμη: 1GB RAM - 8GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: 1.54" @ 240 x 240p
  • Κάμερα: 3MP
  • Συνδεσιμότητα: 3G, WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, microUSB 2.0
  • Μπαταρία: 600mAh
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.2.2 (OUI 2.1)


Γενικά

Το γεγονός ότι το Truesmart μοιάζει πάρα πολύ με κανονικό τηλέφωνο, δε σημαίνει ότι μπορεί να το αντικαταστήσει κιόλας. Αυτό γιατί πλέον τα τηλέφωνά μας είναι πολυχρηστικά και εκτός από την επικοινωνία μας, τα χρησιμοποιούμε και για ψυχαγωγικούς λόγους. Η μικρή οθόνη του TS λοιπόν είναι περιοριστική για να δεις βίντεο, να διαβάσεις τα νέα σου, να περιηγηθείς στο ίντερνετ, να παίξεις παιχνίδια και άλλα πολλά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις σε μια ώρα ανάγκης.

Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε για ποιο λόγο θέλουμε να αγοράσουμε το TS και ο σημαντικότερος πιστεύω ότι είναι ο εξής:

Γιατί θέλουμε μία συσκευή που θα μας επιτρέπει να αφήσουμε το ογκώδες τηλέφωνό μας στο σπίτι, ενώ παράλληλα θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μαζί της σε μία ώρα ανάγκης.

Ποιότητα κατασκευής

Από άποψη κατασκευής είναι πάρα πολύ καλό καθώς το σώμα του είναι από ανοξείδωτο ατσάλι όπως τα περισσότερα ρολόγια του εμπορίου, ενώ δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ. Το πάχος του θα μπορούσες να το πεις μεγάλο, αλλά είναι σε λογικά πλαίσια δεδομένου ότι πρέπει να χωρέσουν κάπου οι μικροσυσκευές του. Τα μοναδικά κουμπιά που διαθέτει, ("Home" και "Power") είναι πλαστικά και φαίνονται καλοφτιαγμένα, αλλά δεν μπορείς να πεις πολλά για την ποιότητά τους αν δεν τα πατήσεις πολλές φορές. Στο λουράκι του το οποίο είναι λαστιχένιο σε στυλ Casio, κρύβονται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και GPS και το ηχείο του, άρα δεν είναι αποσπώμενο. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι σχεδιάστηκε πριν από ένα χρόνο που δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμη τα πρώτα smartwatch.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, ο διπύρηνος επεξεργαστής του είναι μια χαρά, ενώ η RAM και ο αποθηκευτικός χώρος κρίνονται ικανοποιητικά. Δε λείπουν τα κολληματάκια πού και πού, απόρροια του Android 4.2.2 JB που φοράει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ενοχλητικά. Ο χειρισμός του επίσης είναι πάρα πολύ έξυπνος και βολικός, καθώς δεν υπάρχει χώρος για navigation bar, έτσι τα πλήκτρα "Back" και "Menu" έχουν μετατραπεί σε χειρονομίες. Έξυπνο! Φυσικά όλο το μενού του καθώς και μερικές προεγκατεστημένες εφαρμογές έχουν διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να είναι εύκολες στο χειρισμό στη μικρή του οθόνη.


Κλήσεις & Πληκτρολόγηση

Πάνω κάτω οι περισσότερες λειτουργίες του γίνονται παρόμοια με ένα κλασσικό smartphone, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθούμε σε δύο από αυτές που είναι ιδιαίτερες, τις κλήσεις και την πληκτρολόγηση.

Οι κλήσεις λοιπόν γίνονται είτε με ανοιχτή ακρόαση, είτε με Bluetooth ακουστικό και είναι και οι δύο ιδιαίτερα βολικές. Η ανοιχτή ακρόαση είναι πολύ καλή όταν είσαι στο σπίτι και παίζεις για παράδειγμα PlayStation, πληκτρολογείς κάτι στον υπολογιστή ή κάνεις δουλειές. Το κορυφαίο στην όλη υπόθεση είναι ότι μπορείς να κινείσαι ελεύθερα στο σπίτι μιλώντας, χωρίς να απασχολείς τα χέρια σου, αφού το κινητό είναι δεμένο στον καρπό. Όσον αφορά το Bluetooth ακουστικό είναι απαραίτητο για εξωτερικούς χώρους, όχι μόνο για να ακούς καλά αλλά και για να μη γίνεις ρεζίλι (Αυτό το αστείο ότι μιλάω με τον ΚΙΤ έχει παρατραβήξει).

Η ποιότητα των κλήσεων είναι γενικά καλή αλλά θα πρέπει να κρατάμε λίγο ψηλότερα το χέρι μας αν δεν έχουμε καλό σήμα, κάτι που μπορεί να κουράσει μετά από πολλή ώρα. Γενικά η κεραία φαίνεται να έχει θεματάκια, καθώς και κατά την περιήγηση στο ίντερνετ το σήμα πέφτει στιγμιαία και επανέρχεται από "G" σε "Η". Σπαστικό ώρες ώρες αλλά δεν το κάνει συχνά.

Η πληκτρολόγηση λογικά θα ήταν το πιο δύσκολο πράγμα στην οθόνη της μιάμισης ίντσας, αλλά δεν είναι καθόλου! Υπάρχουν ένα σωρό πληκτρολόγια, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά, με τα σημαντικότερα να είναι:

  • το Swype το οποίο διορθώνει μόνο του τα όποια λαθάκια κάνουμε, ενώ μπορούμε και να υπαγορεύσουμε φωνητικά το μήνυμά μας στα ελληνικά,
  • το πληκτρολόγιο Google, το οποίο διαθέτει και αυτό ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση,
  • το Fleksy που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας πληκτρολόγησης και είναι ειδικά διαμορφωμένο για το TS και
  • το Minuum το οποίο προσφέρει καλύτερη θέαση της οθόνης καθώς πιάνει πολύ λίγο χώρο σε αυτή.

Προσωπικά χρησιμοποιώ το Swype που τα κάνει όλα και συμφέρει.


Κάμερα

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω για την απαράδεκτη κάμερα στα 3MP αλλά βρήκα πώς να τη χρησιμοποιήσω με ευχάριστο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από τα σπορ. Μπορείς πολύ εύκολα να γράψεις βίντεο όταν είσαι σε ποδήλατο ή μηχανή (δείτε το τελευταίο κομμάτι του βίντεο), στο σκι είναι επίσης πολύ βολική, ενώ φαντάζομαι πως όσοι κάνουν extreme σπορ όπως πτώση με αλεξίπτωτο ή παραπέντε θα το λατρέψουν. Αν ήταν αδιάβροχο κιόλας θα μπορούσαμε να το πάρουμε σε ακόμη περισσότερα μέρη.

Η κάμερα μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη σε κάποιο ατύχημα για να φωτογραφίσουμε τις ζημιές, αλλά δυσκολεύεται πάρα πολύ να διαβάσει QR code, κάτι που με ξενερώνει αφάνταστα.

Ένα λαχταριστό δείγμα:


Αυτονομία

Εδώ μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ευχάριστα! Θεωρούσα ότι η Google έχει πετσοκόψει το Android για να δημιουργήσει το Android Wear, επειδή είναι πολύ ενεργοβόρο για να τρέχει σε συσκευή με 600mAh μπαταρία. Το TS το οποίο διαθέτει και κεραία κινητής τηλεφωνίας, διαρκεί:

  • μία ημέρα χρησιμοποιώντας το στο φουλ,
  • δύο ημέρες αν κάνουμε μόνο κλήσεις και δε συγχρονίζουμε άλλα δεδομένα,
  • τέσσερις μέρες αν το χρησιμοποιούμε ως companion στο κινητό μας.

Βέβαια αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η οθόνη του είναι σβηστή, ενώ στις Android Wear συσκευές μονίμως αναμμένη. Το προτιμώ έτσι για να πω την αλήθεια.

Ακτινοβολία

Φυσικά με ανησύχησε πολύ η ακτινοβολία της συσκευής κάτι που έψαξα ιδιαίτερα πριν την αγοράσω. Γενικά δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, καθώς στο ίντερνετ ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, ενώ πολλές μελέτες λένε ότι τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν προκαλούν καρκίνο και άλλες τόσες καταρρίπτουν τον ισχυρισμό.

Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι το εξής:

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται στις συσκευές μας, λειτουργούν εντονότερα όταν ψάχνουν για σήμα ή κατά τη διάρκεια μίας κλήσης. Αυτό που πρέπει να προστατέψουμε κυρίως είναι τα ζωτικά μας όργανα όπως για παράδειγμα τον εγκέφαλο, σωστά;

Κρατώντας λοιπόν ένα κινητό τηλέφωνο κοντά στο αυτί στη διάρκεια μίας κλήσης, φέρνουμε σε άμεση επαφή τον εγκέφαλό μας μαζί του. Αντίθετα με το TS δε φέρνεις ποτέ τη συσκευή κοντά στο κεφάλι σου αφού είσαι αναγκασμένος να μιλάς είτε μέσω Bluetooth, είτε με ανοιχτή ακρόαση.

Υπάρχει επίσης και η περίπτωση της αναμονής, όταν δηλαδή δεν κάνουμε κλήσεις και εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει ότι κινδυνεύω γιατί το έχω όλη μέρα σε επαφή με το δέρμα μου. Θα σας απαντήσω με μία ερώτηση:

Κινδυνεύω περισσότερο αν φοράω το TS στον καρπό μου ή αν έχω μία άλλη συσκευή στην τσέπη δίπλα στα "κουάλια" που λένε και στο χωριό μου; (Σόρι για την έκφραση)

Φυσικά δεν είμαι κανένας επιστήμονας για να το αποδείξω αλλά προσπαθώ να σκεφτώ με λογικά επιχειρήματα.

Το πόρισμα

Το Omate Truesmart λοιπόν είναι σίγουρα μία άκρως ενδιαφέρουσα συσκευή και κατά τη γνώμη μου είναι ίσως το καλύτερο smartwatch που κυκλοφορεί σήμερα.. ΌΜΩΣ... αν η εταιρία που το παράγει δεν μπορεί και να το υποστηρίξει, τότε η αξία του χάνεται σημαντικά. Η Omate είναι στην ουσία μία startup, και startup με απλά λόγια σημαίνει:

Έχω μία πολύ ωραία ιδέα αλλά δεν ξέρω τι να την κάνω.

Έτσι και το Omate θα ήταν αδιάβροχο, θα έπαιρνε Android 4.3, η κάμερα θα ήταν 5.0MP, ο επεξεργαστής θα ήταν 1.3GHz, θα είχε προεγκατεστημένο το Play Store και άλλα πολλά που η εταιρία υποσχέθηκε στο Kickstartet αλλά δεν τήρησε στο τελικό προϊόν. Προσωπικά αισθάνομαι τυχερός που το έλαβα σχεδόν τελευταίος, γιατί η εταιρία πρόλαβε και διόρθωσε τα περισσότερα προβλήματα στις τελευταίες παρτίδες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσετε από αυτήν.

Στο τέλος όμως το Truesmart παραμένει ένα εξαιρετικό gadget που σε εξυπηρετεί, αλλάζει την καθημερινότητά σου και σε κάνει να νιώθεις τεχνολογικά προχωρημένος. Πιστεύω λοιπόν ότι η Google θα πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση του full Android αν θέλει να μας προσφέρει ένα πραγματικά λειτουργικό smartwatch.


Σχόλια

  1. Xρήστο η παρουσίαση ήταν απολαυστική και μπορώ να πω πως... δονάει!!! Όσον αφορά το βίντεο από την κάμερα της μηχανής σου, μου έδωσε πολλές ιδέες όταν με το καλό κάνω μια μελλοντική αγορά ενός αντίστοιχης φιλοσοφίας smartwatch!
    Συμπέρασμα: O Κιτ δεν πεθαίνει ποτέ ρε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναλυτικότατη περιγραφή (μέχρι και για την ακτινοβολία έκανες αναφορά, μπράβο) και εξαιρετική παρουσίαση βίντεο (πολύ καλή η εικόνα στο τέλος με την κάμερα του ρολογιού πάνω στη μηχανή, δεν το περίμενα).

    Δυο απορίες. Το κάτω κουμπί σε τι εξυπηρετεί? Σαν back button? Και δεύτερον, η τιμή του αναφέρθηκε ή εγώ δεν το αντιλήφθηκα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρεζίλι έγινα πάλι. Χαχαχαχαχα. Είναι καλή φάση φίλε. Αλλάζει τελείως ο τρόπος χρήσης του τηλεφώνου και προσφέρει ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Thanks Κώστα για ακόμη μια φορά. Προσπαθώ σε κάθε παρουσίαση να εστιάζω σε συγκεκριμένα πράγματα που ενδιαφέρουν την κάθε συσκευή και πιστεύω ότι υπάρχει μια απορία για τα smartwatch και την ακτινοβολια. Αν και νομίζω ότι δε λύνω κάποια απορία εκεί.

    Το πάνω κουμπί είναι το Power και το κάτω το Home. Με το Xposed που του έχω εγκαταστήσει βέβαια μπορώ να τα κάνω ότι θέλω. Χαχαχαχα .

    Η τιμή του είναι 180 ευρώ και δεν αναφέρεται γιατί δεν πωλείται πλέον παρά μόνο μεταχειρισμένο. Τραγική εταιρία η Omate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νομίζω σαν απλό τηλέφωνο μόνο για κλήσεις, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε από το σπίτι αποθηκεύσει τις επαφές με μεγεθυντικό φακό και καρφίτσα, ώστε να μπορούμε να κάνουμε καθ'οδόν φωνητικές κλήσεις, είναι μια καλή εναλλακτική για ανθρώπους που δεν χρειάζονται άλλες λειτουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πωλείτε πλέον?? Έλα ρε συ... Σε κατατάσσω στους τυχερούς άτυχους. Τυχερός γιατί πήρες από τις τελευταίες παρτίδες τις καλές και άτυχος καθότι σε περίπτωση βλάβης θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Δεν έκαναν τις αναμενόμενες πωλήσεις και τα βρόντηξαν? Ποιος ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαχαχαχα, κι όμως δε χρειάζεσαι μεγεθυντικό φακό και καρφίτσα. Αν το δεις από κοντά θα καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από τη στιγμή που αναφέρεις ότι θεωρεις τον εαυτό σου τυχερό που πήρες το μοντέλο των τελευταίων παρτίδων και αφού δεν πωλείται επίσημα, αλλά μεταχειρισμένο καλό θα ήταν να μας έλεγες (αν ξέρεις, βεβαίως) πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα μοντέλα των πρώτων παρτίδων (άρα τα ελαττωματικά) με εκείνα σαν το δικό σου της τελευταίας παρτίδας.
    Ενημερωτικά και μόνο για κάποιον αναγνώστη που μπορεί να ψηθηκε να το αγοράσει.

    (- Απαντηση που περιμενω: "Να ψαξεις μονος σου δε μπορεις ρε μ@λ@κ@; Κουλος εισαι;" -
    Χαχα σε λίγο θα ζητήσουμε να μας "ταΐζεις εσύ μπουκιά - μπουκιά")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ευχαρίστως Παναγιώτη αλλά δεν ξέρω ούτε εγώ να τα ξεχωρίσω! Ένα χρόνο που το περίμενα έχω διαβάσει τα άπαντα για αυτή τη συσκευή αλλά ποτέ κανένας δεν ανέφερε τις διαφορές μεταξύ των παρτίδων, οπότε...


    ΨΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΡΕ Μ@Λ@Κ@ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;;;; Χαχαχαχαχαχαχααααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είχα κάνει μια πρόχειρη έρευνα μήπως και δω διάφορα στα μοντέλα, αλλά καμμία αναφορά. Γι αυτό και ήμουν σίγουρος γι αυτή την απάντηση χαχαχαχα
    Είπα μήπως και σαν χρήστης του TS και έπειτα το σήριαλ του Omate που πέρασες για να φτάσει στα χέρια σου, ηξερες κάτι παραπάνω για τη εν λόγω λεπτομέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τώρα όσο αφορά το άρθρο και γενικά τα smartwatch:
    Όντως το Wear δεν είναι ακριβως αυτό που θα θέλαμε οι περισσότεροι μπορώ να πω. Καταρχάς μόνο Android δεν είναι, "Google Now OS" θα το έλεγα εγώ. Αλλά και από Apple ακριβώς τα ίδια είδαμε. Καμμία λειτουργία επιπλέον σύμφωνα με αυτά που ξέραμε. Όσων αφορά τα Android smartwatch σίγουρα θέλουν ένα full Android, με έναν ειδικά σχεδιασμένο launcher, περισσότερο gesture control (είναι πολύ μικρές η οθόνες τους για τον γνωστό χειρισμό) και καλύτερη διαχείρηση πόρων για να είναι όσο το δυνατόν πιο smooth χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις hardware.
    Ωστόσο, αφορά τα smartwatch γενικά, δεν πιστεύω ότι το μέλλον είναι εκεί, για τα έξυπνα ρολόγια - κινητά. Ίσως είμαι τόσο στενόμυαλος που δεν μπορώ να φανταστώ τον κόσμο χωρίς smartphone. Πιστεύω πως τα ρολόγια με δυνατότητα κλήσεων θα κατακτήσουν τους χρήστες των απλών κινητών που θελουν ενα μικρό τηλέφωνο και για την κλασσική χρήση τηλεφώνου ή πολυασχολων ή αθλητών εν ώρα προπόνησης, για προφανείς λόγους που πρέπει να είναι ελεύθερα τα χέρια τους και να είναι άνετοι στην κίνησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολο νέες ανάγκες δημιουργούν οι εταιρείες και το κακό είναι πως τσιμπαμε: Ρ Με ψήνει η αγορά ενός τέτοιου με full android γιατι όντως λύνει τα χέρια π.χ πας για τρέξιμο και το φοράς στο καρπο σου και είσαι άρχοντας δεν κουβαλάς κατι άλλο. Ωραια και η παρουσιαση αν και μου φάνηκαν μεγάλα τα δάχτυλα σου για την οθονιτσα αυτή απορώ πως τα καταφέρνεις?:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Στο βίντεο δυστυχώς δε φαίνεται η πραγματικότητα στο 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο επειδή έχουμε μιλήσει και προσωπικά και ξέρεις το έχω και γω αυτό το smartwatch ( θυμάσαι τότε με τα αγαπημένα μας dhl)...μπορείς να μου δώσεις λεπτομέρειες πως έβαλες το playstrore ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου Άγγελε. Απλά κατέβασα το apk και το έκανα εγκατάσταση. Του έχω κάνει root, έχω εγκαταστήσει το Xposed και άλλα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Χρήστο , απορίες !!!! Αντέχει την επαφή με βρύση , πχ ντουζ, πλύσιμο χεριών? Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να καθίσουμε την RAM, αφαιρώντας άχρηστες προ εγκατεστημένες εφαρμογές και να ελευθερωθεί χώρος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν πέσει νερό επάνω δεν παθαίνει τίποτα αλλά δε δοκίμασα να κάνω ντουζ μαζί του. Σχετικά με τη RAM, έχω κάνει root, έχω βρει ROM και έχω πετάξει από μέσα τα πάντα. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. δηλαδή στο πλύσιμο χεριών που βρέχετε δεν πειράζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν το έχω βάλει κάτω από τη βρύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα με τρελό χαμόγελο γιατρέ! Πολύ καλή συσκευή, με την αυτονομία τα χαλάει αλλά με μόνιμο το 2G on όλα καλά! Όμως μου τελειώνει η μπαταρία στο 30% περίπου, τη να κάνω για να μετράει σωστά ? το battery callibracion θέλει root όπου δεν έχω γνώσεις και στις επιλογές για προγραμματιστές είναι περιορισμένο το μενού, πχ δεν έχει επιλογή ενημερώσεων . τη να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γεια σου Γιάννη. Χαίρομαι που σου άρεσε, συνδύασέ τη και με ένα καλό Bluetooth ακουστικό.


    Το θέμα της μπαταρίας ενδέχεται να είναι πρόβλημα της ROM ή της ίδιας της μπαταρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;