Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Η Sony προσφέρει το Android M Developer Preview και για τις δικές της συσκευές!


Η Sony εξελίσσεται στον καλύτερο υποστηρικτή custom ROM για τις συσκευές της, καθώς με το AOSP project που συντηρεί εδώ και καιρό, προσφέρει στους δημιουργούς όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν custom ROM ακόμα και στην τελευταία έκδοση του Android.

Το πρόγραμμα προχωράει τόσο καλά που πλέον η εταιρία διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία στους προγραμματιστές για να δημιουργηθούν custom ROM για τις συσκευές της, βασισμένες στο developer preview του Android M!


Οι συσκευές που υποστηρίζονται είναι σχεδόν όλη η σειρά Xperia Ζ (μέχρι το Ζ3), το E3, το Μ2, το T2 Ultra, το T3, το Xperia L και το Xperia S και ο τρόπος για να δημιουργήσουμε τη δική μας ROM με Android M είναι ο ίδιος που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Θα χρειαστεί δηλαδή ένας υπολογιστής με Linux, στον οποίο πρέπει να κατεβάσουμε τα repo του Android M, με τα οποία θα "χτίσουμε" τα τρία βασικά αρχεία του συστήματος:

  • το boot.img
  • το system.img και
  • το userdata.img

Θα χρειαστεί φυσικά να τα εγκαταστήσουμε ένα προς ένα στη συσκευή μας μέσω Fastboot, αλλά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Ο πλήρης οδηγός βρίσκεται εδώ και αν έχετε καμία παλιά συσκευή στην οποία θέλετε να πειραματιστείτε, κάντε μια προσπάθεια.

12 στο: "Η Sony προσφέρει το Android M Developer Preview και για τις δικές της συσκευές!"