Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Portal: Ο νέος εύκολος τρόπος μεταφοράς αρχείων από τον υπολογιστή στο Android μέσω WiFi


Με τις μνήμες των κινητών τηλεφώνων να αυξάνονται συνεχώς, η συσκευή μας μπορεί να μας εξυπηρετήσει και ως στικάκι για να μεταφέρουμε τα αρχεία μας. Φωτογραφίες, μουσική, ταινίες και αρχεία της δουλειάς, είναι λίγα από αυτά που έχουμε μαζί μας και η μεταφορά τους από τον υπολογιστή θα πρέπει να γίνεται εύκολα και γρήγορα.

Χρειαζόμαστε λοιπόν μία μέθοδο χωρίς καλώδια και με μεγάλη ταχύτητα γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο και με αυτό το γνώμονα δημιουργήθηκε το Portal από την ομάδα του Pushbullet, που χρησιμοποιεί τις ταχύτητες του δικτύου WiFi που είναι μέχρι στιγμής ότι καλύτερο.

Η χρήση του είναι πολύ απλή. Εγκαθιστούμε την εφαρμογή του Portal στη συσκευή μας, ανοίγουμε τον browser του υπολογιστή μας στη διεύθυνση portal.pushbullet.com και σκανάρουμε τον κωδικό QR για να συνδεθούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια κάνουμε drag & drop τα αρχεία μας μέσα στο παράθυρο του browser και αυτά μεταφέρονται ως διά μαγείας στο κινητό μας. Οι ταχύτητες διαφέρουν ανάλογα με το router που έχουμε στο σπίτι μας και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 7Gbps αν οι δύο συσκευές υποστηρίζουν δίκτυα WiFi ac!


Στις ιδιαιτερότητες του Portal σημειώστε επίσης ότι μπορεί να μεταφέρει πολλαπλά αρχεία αλλά και ολόκληρους φακέλους, αν χρησιμοποιούμε τον Chrome στον υπολογιστή μας. Αποθηκεύει αυτόματα τις εικόνες και τη μουσική στους αντίστοιχους φακέλους του Android, ενώ αν το κινητό μας είναι Android 5.0+ μπορεί να στείλει αρχεία απευθείας στην SD κάρτα του.

Είναι δωρεάν και θα το βρείτε στο Play Store.

0 στο: "Portal: Ο νέος εύκολος τρόπος μεταφοράς αρχείων από τον υπολογιστή στο Android μέσω WiFi"