Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Pushbullet: Ανταλλάξτε μηνύματα και αρχεία μέσω της μπάρας ειδοποιήσεων του Android


Οι ειδοποιήσεις είναι από τις σημαντικότερες υπηρεσίες στο Android και ο χαρακτήρας τους είναι κυρίως ενημερωτικός, διαθέτουν όμως και άλλες δυνατότητες που δε γνωρίζαμε μέχρι την εμφάνιση του Pushbullet.

To Pushbullet είναι μία εφαρμογή που μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε μηνύματα και αρχεία μεταξύ Android συσκευών με τη μορφή ειδοποιήσεων! Δε χρειάζεται να μπούμε σε κάποια εφαρμογή chat, δε χρειάζεται να επισυνάψουμε το αρχείο μας σε email, απλά επιλέγουμε "Κοινή χρήση" μέσω του Pushbullet. Τόσο απλά! Εκτός από κείμενο και αρχεία, μπορούμε να προωθήσουμε επίσης εικόνες, λίστες και συνδέσμους ιστοσελίδων στη δική μας αλλά και στην Android συσκευή ενός φίλου μας. Φτιάχνεις τη λίστα του σούπερ μάρκετ και τη στέλνεις στο ταίρι σου για να πάει για ψώνια. Έχεις ραντεβού με ένα φίλο σου ου συνήθως αργεί; Του στέλνεις μία υπενθύμιση στη γραμμή ειδοποιήσεων.


Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ. Με την επέκταση για Chrome και Firefox, το Pushbullet λειτουργεί και στον υπολογιστή! Μπορούμε να ανταλλάξουμε δηλαδή αρχεία, link και σημειώσεις εύκολα και γρήγορα αλλά και να ελέγχουμε όλες τις ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να βγάλουμε το τηλέφωνο από την τσέπη.

Είναι μια απλή όμως πολύ χρήσιμη υπηρεσία η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω του Play Store. Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

4 στο: "Pushbullet: Ανταλλάξτε μηνύματα και αρχεία μέσω της μπάρας ειδοποιήσεων του Android"